Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Φερετζές του ψεύτη, η «είδηση»

Φερετζές του ψεύτη, η «είδηση»

ΤΟΥ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ
«Βόμβα»! Έτσι χαρακτήριζαν παλιά οι επαρχιακές και όχι μόνον εφημερίδες μια είδηση που εντυπωσίαζε ή εξέπληττε (σπανίως) τους αναγνώστες.

Αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε το δημοψήφισμα με 22,62 εκατοστιαίες μονάδες διαφορά από το μαύρο μέτωπο Δεξιάς - Κέντρου, και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 με 7,36 μονάδες διαφορά από τη Ν.Δ., ο πανικός των «ιδιοκτητών της εξουσίας» οδηγεί σε ακρότητες.

Ο αγενής ακροδεξιός Αντώνης Σαμαράς είχε αποφύγει να παραδώσει στον Αλέξη Τσίπρα, και από την άλλη μέρα άρχισε τα ψέματα. Στη συνέχεια, οι σύμβουλοι της νέας ηγεσίας έπεισαν τον άσχετο και επίσης αγενέστατο Κυριάκο Μητσοτάκη να αρχίσει να ζητάει εθνικές εκλογές. Το βασικό επιχείρημα ήταν και είναι ότι στις δημοσκοπήσεις προηγείται η Νέα Δημοκρατία! Όπως και το 2015!


Οι ψευδολόγοι που απειλούν να πλαισιώσουν τον κρατικό μηχανισμό αν (αν, λέμε) έρθει στην εξουσία η Ν.Δ., προχωρούν πλέον σε μιαν καταιγίδα μασημένων «ειδήσεων» προηγουμένων ετών διαβασμένων ανάποδα. Ειδήσεις ανύπαρκτες, ειδήσεις θλιβερά διαστρεβλωμένες, διανθισμένες με άθλιες, φασιστικού τύπου, προσωπικές επιθέσεις και ας επανορθώνουν μετά (με ψιλά γράμματα). Π.χ., ότι το σπίτι στο οποίο μένει -με νοίκι- ο κ. Τσίπρας, «το αγόρασε σε πλειστηριασμό, αφού ο ιδιοκτήτης είχε αυτοκτονήσει», ότι εσχάτως η σύζυγος του πρωθυπουργού εμφανίστηκε σαν εθελόντρια σε νοσοκομείο (τι κακό, ε;) και η συνωνυμία δεν αναφέρθηκε ποτέ από τους γελοίους, συν διάφορες αηδίες που παλιά λέγαμε ότι οι εμπνευστές τους τα «βγάζουν από την κοιλιά τους». Τώρα τα λένε fake news (μετάφραση: παραποιημένες, απατεωνίστικες ειδήσεις), διότι η ελληνική γλώσσα δεν ταιριάζει στην κουλτούρα του ΣΚΑΪ, του «Πρώτου Θέματος», του "Βήματος" κ.λπ. Αυτοί βλέπουν και... επίδομα σφραγίδας το οποίο θα δώσει τάχα η κυβέρνηση. Για επίδομα ιδιωτείας δεν είπαν τίποτε, ειδικά γι’ αυτούς που πασάρουν στους δημοσιογράφους σημειώματα με την ερώτηση στην οποία θέλουν να απαντήσουν.

Υπάρχουν και «ειδήσεις» που εδράζονται σε πραγματικά γεγονότα αλλά ιδωμένες μέσα από καθρέφτη τσίρκου, ο οποίος κάνει τους χοντρούς λεπτούς και τους λεπτούς πάγκαλους.

Τελευταίο κρούσμα: Η εφημερίδα που πουλάει -ακόμη- «αληθινά νέα», στο φύλλο της προηγούμενης Κυριακής είχε κύριο τίτλο: «Σε ιδιώτες τα φιλέτα των ταμείων». Ο επίτιτλος ήταν «Δίνουν τα ακίνητα για να σώσουν τις συντάξεις» και ο υπότιτλος «24 διατηρητέα κτήρια στο κέντρο της Αθήνας θα παραχωρηθούν προς αξιοποίηση με στόχο την ενίσχυση των εσόδων του ΕΦΚΑ». Με κανονικά μικρά πεζά γράμματα υπήρχε και εισαγωγή που έλεγε τα αντίθετα από τίτλους, επίτιτλους κι υπότιτλους.

Πρόκειται φυσικά για το πρόγραμμα αξιοποίησης των ακινήτων των διάφορων ασφαλιστικών ταμείων, ακίνητα που ρήμαζαν επί δεκαετίες και τα οποία ουδείς υπουργός των κυβερνήσεων που θαυμάζει η καλή εφημερίδα έκανε τον κόπο να αξιοποιήσει στεγάζοντας εκεί, έστω δωρεάν, άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Με δυο λόγια: μια κίνηση εξαιρετική της υπουργού κ. Αχτσιόγλου που θα οδηγήσει στην αποκατάσταση αυτών των κτηρίων (τα οποία είναι πολύ περισσότερα από 24, ξεπερνούν τα χίλια) και την αξιοποίησή τους με όφελος για τα Ταμεία, εμφανίζεται σαν ξεπούλημα. Όταν λες «Σε ιδιώτες τα φιλέτα», τι άλλο εννοείς; Αφού, δηλαδή, τα ταμεία έχασαν ένα τεράστιο τμήμα των αποθεματικών τους χάρη στο επιχειρηματικό και διαπραγματευτικό δαιμόνιο του κ. Βενιζέλου, να συνεχίσουν να αιμορραγούν, διότι αυτά τα ακίνητα είναι ιερά, πρέπει να ρημάζουν μαζί με τους ιδιοκτήτες τους, δηλαδή τους Έλληνες ασφαλισμένους.

Αυτό δεν είναι «βόμβα», είναι πύραυλος με στόχο τη νοημοσύνη μας.

Ερώτημα: Αν όντως αυτά τα ακίνητα συντηρηθούν και έστω ότι πουληθούν στους χειρότερους κερδοσκόπους του κατά τα άλλα αθώου real estate, ποια είναι η αντίρρηση όσων ομνύουν στον ακραίο φιλελευθερισμό; Να μένουν έτσι αυτά τα «φιλέτα» που λέει ο κραυγαλέος τίτλος, και πολλές δημόσιες υπηρεσίες να νοικιάζουν από τις μεγάλες οικογένειες ιδιοκτητών ακινήτων τα αναγκαία για τη στέγασή τους (συνήθως άθλια) κτήρια; Πειράζει να είναι των ταμείων, έτσι;

Θα περιπέσουν σε έσχατη ένδεια οι γνωστοί «επιχειρηματίες»...

Οι άνθρωποι τα έχουν παίξει. Ήδη ξεφωνίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επαναφέρει διατάξεις του νόμου Γιαννάκου για την Εκπαίδευση! Σε λίγο θα τον καταγγέλλουν διότι δεν κρατικοποιεί τις βιομηχανίες (όσες άφησαν ανοιχτές οι μεγάλοι οικονομολόγοι Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ), δεν δίνει σε άστεγους τις βίλες των φοροφυγάδων (χωρίς τις πισίνες) και δεν διπλασιάζει τις συντάξεις (που αυτοί έκοψαν κατά μέσο όρο 45%-54%).

Αλλά το ψέμα, ο «φερετζές» των πάσης φύσεως αλιτήριων, έχει κοντά ποδάρια. Ούτε τους δικούς τους δεν πείθουν...

ΜΟΤΟ

Υπάρχουν και «ειδήσεις» που εδράζονται σε πραγματικά γεγονότα αλλά ιδωμένες μέσα από καθρέφτη τσίρκου, ο οποίος κάνει τους χοντρούς λεπτούς και τους λεπτούς πάγκαλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου