Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Ενα τηλεφώνημα «βαρύτερο» από 2,1 τόνους ηρωίνης!

Ενα τηλεφώνημα «βαρύτερο» από 2,1 τόνους ηρωίνης!

Αντα Ψαρρά
Πολλά ιδιωτικά ΜΜΕ περιμένουν με... κομμένη την ανάσα τη στιγμή που ο Πάνος Καμμένος θα αποκαλυφθεί μπροστά στους βουλευτές για την όποια εμπλοκή του στην υπόθεση του «Noor One». Οι μηνυτήριες αναφορές και καταγγελίες του ισοβίτη Μ. Γιαννουσάκη και των Β. Μαρινάκη και Γ. Κουρτάκη τέθηκαν μεν στο αρχείο ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα αλλά έφτασαν στη Βουλή, μια και αφορούν και τον υπουργό Αμυνας.
Η υπόθεση του «Noor One» και του τεράστιου φορτίου ηρωίνης μπορεί να ξεκίνησε και να εξελίχθηκε χωρίς ιδιαίτερη δημοσιότητα, ακόμα κι όταν η εισαγγελέας στη δίκη άσκησε έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου (σ.σ. το οποίο κατ' αυτήν επέδειξε για τους περισσότερους κατηγορουμένους ιδιαίτερη επιείκεια), ωστόσο τρία χρόνια μετά τις συλλήψεις το θέμα, με αφορμή τις νέες συνομιλίες αλλά και το τηλεφώνημα Καμμένου, ανέβηκε στην υψηλότερη θέση στο «TOP 10» της ενημέρωσης.
Τα προηγούμενα χρόνια οι πολίτες αλλά ακόμα και οι περισσότεροι φίλαθλοι των ομάδων δεν έδιναν και μεγάλη σημασία στις σκληρές επιχειρηματικές κόντρες και στα χτυπήματα ακόμα και κάτω από τη ζώνη μεταξύ των μεγάλων οικονομικών και μιντιακών παραγόντων, στον βαθμό μάλιστα που αυτό δεν είχε ορατές επιπτώσεις και στον πολιτικό στίβο των δύο παραδοσιακών κομμάτων της εξουσίας.
Μετά όμως τον διαγωνισμό για τις άδειες και ειδικά μετά την ανακατάταξη στον χώρο των ΜΜΕ παλιές κόντρες μπήκαν στην άκρη ενώ άλλες οξύνθηκαν, με μοναδικό -αυτή τη φορά- κριτήριο τη στάση επιχειρηματιών απέναντι στην κυβέρνηση.

Οι καταθέσεις ενός ισοβίτη

Χάρη στις ευφυείς και αντιφατικές καταθέσεις ενός ισοβίτη που θέλησε να εκμεταλλευτεί την κρίσιμη πολιτική και μιντιακή αναμέτρηση κάποιοι εχθροί έγιναν φίλοι και κάποιοι άλλοι παρέμειναν εχθροί. Ο κρατούμενος ενόψει του Εφετείου ξεκίνησε έναν... δεύτερο γύρο εμπλέκοντας και στη συνέχεια απεμπλέκοντας στις αντιφατικές συνομιλίες-συνεντεύξεις του τον Β. Μαρινάκη με την υπόθεση του «Noor One». Την ίδια ακριβώς τακτική είχε ακολουθήσει ο Μ. Γιαννουσάκης ανατρέποντας μέσα στο δικαστήριο τις αρχικές ένορκες καταθέσεις του, καταγγέλλοντας (και τότε) ότι απειλείται η ζωή του.
Ο ισοβίτης διέκρινε προφανώς ότι η πολιτική συγκυρία, και ειδικά ο θόρυβος των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης για τις δήθεν παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, ήταν πρόσφορο έδαφος για να (ξανα) πετάξει την μπάλα στην κερκίδα! Ετσι, από την «αγκαλιά» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου έπεσε τελικά στην αγκαλιά των «Παραπολιτικών» και της «Ελευθερίας», μέσα από τις σελίδες των οποίων άλλαξε ξανά το αφήγημά του.
Ο καμβάς όμως για τη σοβαρή αυτή αντιπαράθεση, που φυσικά και δεν έχει σχέση με αυτήν καθαυτή την υπόθεση του «Noor One», προϋπήρχε και ανάγεται ευθέως στο γνωστό παιχνίδι εξουσίας, ισχύος, επιρροής και κατοχής ΜΜΕ και ΠΑΕ στην πολιτική ζωή της χώρας.
Ο διαχρονικός επιχειρηματικός πόλεμος που έχουμε δει συχνά να εξελίσσεται ακόμα και μέσω μπράβων ή ανώνυμων καταγγελιών, οι πολιτικές προεκτάσεις και η αναδιάταξη δυνάμεων και συμμαχιών, με αφορμή την υπόθεση του «Noor One» και την όποια εμπλοκή του Π. Καμμένου αλλά και τον ισχυρισμό του μεγαλοεφοπλιστή Β. Μαρινάκη περί σκευωρίας, αποτέλεσαν το έδαφος πάνω στον οποίο στήθηκε το νέο «αφήγημα» αφήνοντας πίσω σχεδόν σαν… ανάμνηση το γεγονός ότι το φορτίο της ηρωίνης επρόκειτο να πουληθεί, κάποιοι να θησαυρίσουν και πολλές χιλιάδες άλλοι να σβήσουν με τρυπημένες φλέβες.

Το «Noor One» μετατρέπεται σε «Καμμένος gate»

Εχει σημασία όμως το πώς, το γιατί και κυρίως το πότε αποφάσισαν να ασχοληθούν με την υπόθεση κάποιοι επιχειρηματίες, κάποια κόμματα και κάποια ΜΜΕ, που σήμερα ξεπερνώντας όσα τους χωρίζουν ένωσαν τις φωνές τους όχι κατά της ατιμώρητης και αόρατης σε μεγάλο βαθμό εγκληματικής οργάνωσης αλλά κατά του Πάνου Καμμένου και κατ' επέκταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.
Θυμίζουμε ότι ο ισοβίτης αρχικά στη συνομιλία του με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο (τέλος του 2016) ζήτησε προστασία δηλώνοντας έτοιμος να καταθέσει τα πάντα στην εισαγγελέα, ακόμα κι αν αφορούν εμμέσως τον Β. Μαρινάκη, ενώ αμέσως μετά (κι ενώ καθυστερούσε το κλείσιμο της αξιολόγησης) αλλάζει ρότα και δηλώνει σε συνεργάτες των «Παραπολιτικών» ότι πιέστηκε και εκβιάστηκε. Σήμερα η υπόθεση του «Noor One» βρίσκεται πρώτη φορά συνεχώς στα πρωτοσέλιδα των «Παραπολιτικών» (και όχι μόνο) ως «Καμμένος gate».
Σ' αυτή τη φάση επέλεξε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης να δηλώσει δημόσια ότι είναι θύμα σκευωρίας, στην οποία συμμετείχαν πολιτικοί, δημοσιογράφοι και αντίπαλα επιχειρηματικά στρατόπεδα. Μέχρι εδώ όλα καλά και είναι φυσικό όταν άδικα στοχοποιείται κάποιος να αντιδρά, έστω και τρία χρόνια μετά, με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο. Το παράδοξο στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση είναι το πώς έφτασαν τα πράγματα σε σημείο που ακόμα και οι «αιώνιοι» εχθροί των γηπέδων και των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων ξαφνικά να ομονοούν κάτω από τη σκιά του νέου αρχηγού της Ν.Δ.
Πώς ξεπεράστηκαν οι σφοδρές κόντρες; Πώς ανακάλυψαν ξαφνικά τον σεβασμό στη Δικαιοσύνη ακόμα κι εκείνοι που έκαναν στα πρωτοσέλιδά τους λόγο για επίορκους δικαστές και παραδικαστικά; Ποιοι επιχειρηματίες παραμένουν «εχθροί» και συνεχίζουν να καταγγέλλονται ως απατεώνες, σκευωροί, ακόμα και λαθρέμποροι με βασικό επιχείρημα ότι είναι «συνοδοιπόροι» του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ.; Γιατί, τέλος, επιλεκτικά κάποιες κουμπαριές θεωρούνται ύποπτες και κάποιες άλλες αθώες;

Οι παρανομίες των… άλλων

Μια προσεκτική ματιά στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», που προφανώς εξέφραζε και εκφράζει τον νέο μεγαλομιντιάρχη, κάνει την εικόνα πιο ξεκάθαρη, απαντά σε πολλές απορίες για τους διάφορους «σκυλοκαβγάδες» αλλά και τις όψιμες λυκοφιλίες και κυρίως αποδεικνύει το πώς τα κυρίαρχα ΜΜΕ ξεχνούν την πολυφωνία στην ενημέρωση όταν υπερασπίζονται τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα των ιδιοκτητών τους.
Διατρέχοντας τα πρωτοσέλιδα των «Παραπολιτικών» του Γ. Κουρτάκη διαπιστώνουμε με έκπληξη ότι η μοναδική φορά που υπήρξε «χτύπημα» για την υπόθεση του «Noor One» ήταν λίγο μετά την ανεύρεση του φορτίου της ηρωίνης. Τον Ιούνιο του 2014 η μεγάλη επιτυχία της ειδικής ομάδας των λιμενικών, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος τώρα ως επίορκος και «ύποπτος λόγω κουμπαριάς», οδήγησε στη σύλληψη της εγκληματικής οργάνωσης και στην ανεύρεση της ηρωίνης.
Το πρώτο δημοσίευμα σε εφημερίδες για τη σκοτεινή αυτή υπόθεση και την ανεύρεση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης στη βίλα του εφοπλιστή Γιαννουσάκη έγινε στις 13/6/2014. Την επομένη, δηλαδή στις 14/6 η εφημερίδα του Γ. Κουρτάκη στο πρωτοσέλιδο ασχολείται αποκλειστικά με την εγκληματική οργάνωση της Proton Bank, ενώ βλέπει «σκιές για ξέπλυμα στον ΟΠΑΠ» με σαφείς αιχμές εναντίον της τότε κυβέρνησης και του επιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη.

Η μοναδική αναφορά

Τελικά στις 28/6/2014 κάτω από τον τίτλο «Οι δικαστές ξηλώνουν το μνημόνιο» υπάρχει στο πρωτοσέλιδο χτύπημα: «Τα “Παραπολιτικά” στα άδυτα του Λιμενικού. Ετσι ψαρέψαμε την ηρωίνη». Αυτή μέχρι το τηλεφώνημα Καμμένου ήταν η μοναδική αναφορά στην υπόθεση «Noor One» σε πρωτοσέλιδο των «Παραπολιτικών».
Ποτέ άλλοτε, ούτε στη διάρκεια της δίκης ούτε καν στην έκδοση της απόφασης, δεν υπήρξε ανάλογο «χτύπημα» ούτε όταν οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ως μέλους της οργάνωσης του πρώην ισχυρού στελέχους και συνεργάτη του προέδρου του Ολυμπιακού στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις του στο Ντουμπάι, Αιμ. Κοτσώνη. Μόνο κάποιες νύξεις που παρέπεμπαν από τότε στα περί σκευωρίας. Ενα χρόνο πριν δουν το φως της δημοσιότητας νόμιμες συνακροάσεις μέσα από άλλες δικογραφίες πρωταγωνιστών της υπόθεσης «Noor One», στις 20/9/2014 (επί Σαμαρά) τα «Παραπολιτικά» έγραφαν στην πρώτη σελίδα: «Εμπόριο προσωπικών δεδομένων στην ΕΥΠ».
Τότε ειδικά η εκπομπή «Δίκη του ΣΚΑΪ» αλλά και οι εφημερίδες (Ιούνιος 2015) είχαν δημοσιεύσει αποσπάσματα συνομιλιών από τις νόμιμες συνακροάσεις και τις καταγραφές του 2012, μεταξύ των οποίων και συνομιλία του Αιμ. Κοτσώνη με τον Μ. Γιαννουσάκη αλλά και με τον Β. Μαρινάκη. Η «Εφ.Συν.» είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον προφυλακισμένο Μ. Γιαννουσάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ για τις ηχηρές διώξεις που αναμένονταν. «Οπως μας δήλωσε ο συνομιλητής μας, “δεν έχω τίποτα να φοβηθώ”.

Επιβεβαίωση

Ο ίδιος επιβεβαίωσε την αποκάλυψη περί του υποπλοιάρχου-μέλους του μόνιμου πληρώματος και εμπίστου του πλοιοκτήτη του πρώην “Κύθνος” (σ.σ. αργότερα ονομάστηκε “Noor One”) ως ανθρώπου ειδικών αποστολών έως ότου βγήκε βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Μας είπε ακόμα ότι οι δύο Ινδοί προφυλακισμένοι για το “Noor One” κατέφυγαν στην εισαγγελέα για να καταγγείλουν ότι απειλείται η ζωή τους στη φυλακή αλλά και ότι τους προσφέρονται χρήματα προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους» («Ο Κοτσώνης συνομιλούσε… υπέροχα», 10.6.2015 «Εφ.Συν.» ).
Τότε, κυρίως τα ΜΜΕ του ομίλου Αλαφούζου δημοσίευαν και μετέδιδαν όλες τις συνομιλίες, «στολισμένες» με βαριά υπονοούμενα και για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Γεγονός πάντως είναι ότι σε εκείνες τις συνομιλίες, πέρα από τους ισχυρούς δεσμούς του Β. Μαρινάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη, τη στενή σχέση του με τον Αιμ. Κοτσώνη και κάποιους άλλους παράγοντες της μπάλας και επιχειρηματίες στο Ντουμπάι, δεν προέκυπτε απολύτως κανένα στοιχείο ανάμιξής του στην υπόθεση του συγκεκριμένου πλοίου.
Ενώ λοιπόν εξελισσόταν η προανάκριση, οι συλλήψεις και η δικαστική διαδικασία της υπόθεσης του φορτίου της ηρωίνης όλα τα πρωτοσέλιδα των «Παραπολιτικών» δημοσίευαν ανελλιπώς και κάθε Σάββατο αιχμές και «αποκαλύψεις» αποκλειστικά για τις «παρανομίες» των: Αλαφούζου, Μελισσανίδη, Μπόμπολα, Σαββίδη και Πατέρα. Ενδεικτικά: «Ο Αλαφούζος καίει τις τράπεζες που τον δάνεισαν» (12/7/2014) , «Σκάνδαλο Δραπετσώνας: Σε επίθεση με βόμβες άνθρωπος του… Τίγρη»(23/8/2014), «“Ορφανό” (σ.σ. λογοπαίγνιο με το όνομα του τότε υπουργού Αθλητισμού) δώρο στον Ιβάν Σαββίδη»(2/8/2014), «Ο Τίγρης στον ΣΚΑΪ. Αρραβώνες και Ιδρυμα για Αλαφούζο» (13/9/2014). «Για τον Τίγρη τον λόγο τώρα έχει ο εισαγγελέας» (22/11/2014).
Η εφημερίδα μάλιστα ανακαλύπτει τότε ότι «Ο Αλαφούζος σαλπάρει για ΣΥΡΙΖΑ» (6/12/2014). Η σταθερή αναφορά στους παραπάνω επιχειρηματίες για εμπλοκή τους σε σκάνδαλα, «θαλασσοδάνεια» και πολιτική διαπλοκή με στελέχη των κυβερνήσεων ήταν συνεχής: «Μεγάλο ριφιφί Αλαφούζου στην ΑΤΕ» (25/7/2015), «Στο κόκκινο η ναυαρχίδα του Μπόμπολα» (8/8/2015), «Τι ενώνει τον Φιλιππάκη με τον Κυριακίδη: ένας εισαγγελέας» (1/8/2015), «Ο Ανθιμος στήνει τράπεζα με Αλαφούζο και Πατέρα» (23/4/2016), «Το ρουσφέτι της Εθνικής στον Αλαφούζο» (4/6/2016), «Οι λαθραίες συναλλαγές του Φιλιππάκη με τον φυγόδικο Κυριακίδη», «Εκβιάζει το ΕΣΡ. Ο Αλαφούζος γλείφει εκεί που έφτυνε» (20/8/2016), «Με ευλογίες της Μόσχας ρωσικό κόμμα από τον Ιβάν Σαββίδη» (15/10/2016), «Του τάζει μέχρι και δημαρχία για να μη δικαστεί. Οι κρυφοί όροι του deal Αλαφούζου – Μπαλτάκου» (17/12/2016), «Ο Αλαφούζος στοχοποιεί και επιτίθεται στους θεσμούς» (4/2/2017), «Κατέρρευσε η συμφωνία Σαββίδη-Μπόμπολα. Το τελεσίγραφο του Κυριάκου σε τράπεζες και εκδότη που χάλασε το deal. Ο αποκαλυπτικός διάλογος: “Ξέρεις πού ανήκει η καρδιά μου”- “Ξέρω πού ανήκει η εφημερίδα σου”» (13/5/2017). Φτάνουμε έτσι με συνεχείς επιθέσεις των «Παραπολιτικών» στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες στον Μάιο του 2017 και συγκεκριμένα στις 27/5 με τίτλο «Πώς έγινε το deal Μαξίμου - Ιβάν - Φώτη. Αμαρτωλό τρίγωνο στο Mega-λο κόλπο αλλά και στην αναγγελία για “ανένδοτο του Μητσοτάκη στη διαπλοκή!”».

Τα μαχαίρια στο θηκάρι!

Στις 2/6, όταν το θριαμβευτικό πρωτοσέλιδο ανακοινώνει «Νέα σελίδα στη μεταπολίτευση και στον Τύπο» την επομένη της εξαγοράς του ΔΟΛ και της επικείμενης συνιδιοκτησίας του Mega, τα μαχαίρια για τον όμιλο Αλαφούζου μπαίνουν οριστικά στο θηκάρι! Μεσολάβησε και ο γάμος του υιού της Ντόρας Μπακογιάννη με το βασικό στέλεχος του ΣΚΑΪ Σία Κοσιώνη, οπότε «νερό κι αλάτι». Στο εξής ο Μελισσανίδης και ο Σαββίδης ως «συριζαίοι» παραμένουν να... κοσμούν τα πρωτοσέλιδα με υπονοούμενα για λαθραία τσιγάρα και «μαύρο» χρήμα αλλά και με τη… συντροφιά του Πάνου Καμμένου. Βασικό θέμα πάντα η όλο και μεγαλύτερη αύξηση της λαϊκής επιρροής του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα «σκάνδαλα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «ανοχή» για τα μάτια του νόμου Παππά

Λίγους όμως μήνες πριν κι ενώ ο Β. Μαρινάκης ετοιμαζόταν με κάθε τρόπο να μπει βαθιά στα ΜΜΕ τα πρωτοσέλιδα των «Παραπολιτικών» είχαν άλλη «οπτική»: «Οι μιντιάρχες διαλέγουν στρατόπεδα» (29/11/2014) και μάλιστα στο ίδιο φύλλο υπήρχε συνέντευξη του Π. Καμμένου. «Ποιοι ολιγάρχες θα χτυπηθούν πρώτοι και πότε» (31/1/2015).
Από το 2014 τα «Παραπολιτικά» προαναγγέλλουν τον νόμο-σοκ που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας για τα ΜΜΕ (18/10/2014) και τη διάθεσή του «να χτυπηθεί με τα τζάκια»! Φυσικά ταυτόχρονα η εφημερίδα είχε ξεκάθαρο πολιτικό μέτωπο με ακροδεξιές «πινελιές» κατά του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο στα πρωτοσέλιδα έβλεπε (από το 2014) πάντα να «πέφτει» δημοσκοπικά και κυρίως πριν από την κάθε εκλογική αναμέτρηση. Αφηνε όμως ανοιχτό ένα παράθυρο… συμπάθειας, ειδικά στο ζήτημα του νόμου για τα ΜΜΕ, μέχρι τη στιγμή που ακυρώθηκε ο διαγωνισμός και το 2017 ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγόρασε τον ΔΟΛ.
Ενδεικτικά: «Σκληρό ροκ του Τσίπρα με τα τζάκια. Ανοίγουν λογαριασμοί με αφορμή τα ΜΜΕ» (4/4/2015), «Η διαπλοκή (!) μπλοκάρει τις τηλεοπτικές άδειες» (23/1/2016), ενώ η εφημερίδα προαναγγέλλει διώξεις δικαστών για το «κουκούλωμα» στον Αλαφούζο. «Χάνει την άδειά του ο ΣΚΑΪ με τον νόμο Παππά» (13/6/2015), «Ο βασικός μέτοχος επιστρέφει και απειλεί τους νταβατζήδες» (24/10/2015), «Πράσινο φως από την Ε.Ε. για τον νόμο Παππά» (6/2/2016) «Οι άδειες καίνε Mega και μετόχους».
Χαρακτηριστικότερο όμως και για όσα γράφουν σήμερα ήταν το πρωτοσέλιδο στις 27/2/2016 όπου κάτω από την αποκάλυψη ότι ο Αντώνης Σαμαράς έδινε μισθό 18.450 ευρώ στον «εκβιαστή» (μακαρίτη πλέον) Μαυρίκο, ο τίτλος-διαπίστωση ήταν: «Ο Μελισσανίδης τους έβαζε να χτυπούν τον Μαρινάκη. Ολα τα τεφτέρια της συμμορίας. Οι διάλογοι-φωτιά: εντιμότατοι φίλοι Θωμαΐδης, Πατέρας και Τίγρης»!

Η στάση απέναντι στη Χρυσή Αυγή

Η αντίθεση της εφημερίδας με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Χαρ. Αθανασίου αλλά και ειδικότερα τον εισαγγελέα που έστειλε τη Χρυσή Αυγή στο εδώλιο, Ισ. Ντογιάκο, και που -σύμφωνα με την εφημερίδα- μέσω δικαστικών της επιρροής του προσπάθησε να σύρει στο εδώλιο και τον Β. Μαρινάκη ήταν ίσως και η αιτία που πολλές φορές φάνηκε να υπάρχει ταύτιση απόψεων της εφημερίδας με τη Χρυσή Αυγή. Πέρα από τον «αντισαμαρισμό» πολλά ήταν (και είναι) τα ισλαμοφοβικά πρωτοσέλιδα και οι αναφορές στην εγκληματικότητα αλλοδαπών.
Σημειώνεται επίσης πως, όπως και για τη δίκη του πλοίου της ηρωίνης, έτσι και για τη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν υπάρχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον της εφημερίδας ενώ δεν είναι λίγες και οι φορές που τα «Παραπολιτικά» φιλοξένησαν τις απόψεις της οργάνωσης σε θέσεις που πήρε εντός Βουλής.

«Παραπολιτικά» και Π. Καμμένος

Τα «Παραπολιτικά» έχουν μια ιδιότυπη συμπεριφορά και απέναντι στον Π. Καμμένο πριν ακόμα καταδικαστούν για συκοφαντική δυσφήμηση με αφορμή την απίστευτη ιστορία ανάμειξης ακόμα και των παιδιών του στις δημοσιογραφικές τους… δεξιότητες.
Ενώ το 2015 προβάλλουν τη δήλωση του υπουργού «δεν τα έχουμε αρπάξει εγώ και ο Αλέξης» με αφορμή την απόφαση για την εξεταστική για τα «θαλασσοδάνεια» στα ΜΜΕ (16/5/2015), δύο μήνες αργότερα ο τίτλος είναι «Πώς ο Καμμένος καίει την κυβέρνηση» (18/7/2015). Η εφημερίδα λίγο πριν από τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 διαπιστώνει ότι απόσταση αναπνοής χωρίζει τη Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ και ασχολείται με το «σκάνδαλο» της «επιδημίας offshore στους ΑΝ.ΕΛΛ.» (29/8/2015).
Παράλληλα συνεχίζεται το «ανελέητο» σφυροκόπημα του επιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη που, σύμφωνα με την εφημερίδα, σχετίζεται και απολαμβάνει μάλιστα ρουσφέτια από τον Πάνο Καμμένο (12/9/2015). Ο ΟΠΑΠ που εκχωρήθηκε επί Σαμαρά είναι ίσως η εξήγηση αυτής της «κόντρας» που προοδευτικά κορυφώνεται: «Πλοίο του Μελισσανίδη μετέφερε τζιχαντιστές» (10/1/2015), « Ο ρόλος της Μόσχας, η λίγκα του Βορρά και οι μυστικές επαφές. Πάνος (Καμμένος) και Ιβάν στο ίδιο κόμμα» (19/3/2016), «Τροπολογία-δώρο στον Τίγρη για τον ΟΛΘ, πώς εμπλέκεται ο Σαββίδης» (16/4/2016), «Οι Τσέχοι πουλάνε τον ΟΠΑΠ με προξενητή πολιτικό» (29/4/2016).
Τελικά μεσολαβούν οι γνωστές δικαστικές κόντρες Καμμένου-Κουρτάκη και η καταδίκη του δεύτερου για συκοφαντική δυσφήμηση στις αρχές του 2017 και λίγους μήνες αργότερα οι συνεχείς «αποκαλύψεις» για τον Πάνο Καμμένο, τις διακοπές του, τις δραστηριότητές του κ.λπ. Ολα αυτά κορυφώνονται με την αποκάλυψη Γιαννουσάκη για το τηλεφώνημα Καμμένου.

Καθυστερημένη ανακάλυψη

Ο ισοβίτης συμπτωματικά χτυπάει διάνα και τα «Παραπολιτικά» ανακαλύπτουν, έστω και καθυστερημένα, την υπόθεση του «Noor One» στα πρωτοσέλιδα και τα ρεπορτάζ τους. Επί μέρες έχουν αναρτημένο στο ομώνυμο ιστολόγιό τους τον ισχυρισμό Γιαννουσάκη (στην εφημερίδα «Ελευθερία»): «Με εκβίαζαν για να ενοχοποιήσω έναν αθώο!».
Η «εκστρατεία» των «Παραπολιτικών» κατά Καμμένου περιέχει όμως από παλιά και βολές κατά του παλιού γνώριμου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που είχε και την πρώτη συνομιλία με τον «εκβιαζόμενο» πλέον Μ. Γιαννουσάκη και πάλι με αφορμή πολιτικο-επιχειρηματικές κόντρες. Ενδεικτικά: «Ξεφτίλα για Μάκη και Σίμο. Το μεροκάματο του Τριανταφυλλόπουλου και ο κλόουν της πολιτικής Κεδίκογλου» (11/6/2016). «Τα δανεικά κι αγύριστα 11 εκατ. ευρώ του Κυριακίδη στον Μάκη» (17/6/2016), «Το άλλο κόλπο του Μάκη: έστησε εταιρεία και έκρυβε το σπίτι του» (2/7/2016). Η παλιά κόντρα Τριανταφυλλόπουλου-Μαρινάκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο προφανώς μεταφέρθηκε και στην εφημερίδα, που είναι γεγονός ότι δεν είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ ούτε για το ζήτημα της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης.
Τελικά η «αποκαλυπτική» δημοσιογραφία, που συχνά αντιπροσωπεύει και επιχειρηματικά συμφέροντα και άνθησε πριν από περίπου 20 χρόνια, μετράει ήδη όχι μόνο περιπτώσεις χοντρού εκβιασμού και πλουτισμού, αλλά ακόμα και νεκρούς. Σ' αυτό το είδος της δημοσιογραφίας και της υπερβολής ανακατεύονται τόσο πολύ οι αλήθειες με το ψέμα και την κατασκευή που μοιραία έκαναν τον κάθε πολίτη να μην πιστεύει τίποτα.

Σιγουριά...

Σήμερα και λίγο πριν ο Πάνος Καμμένος παρουσιαστεί στη Βουλή, ο μεγαλοεφοπλιστής, πρόεδρος της ισχυρότερης ΠΑΕ και πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος του Πειραιά, εκτός από τον φίλο του, εκδότη Γ. Κουρτάκη διαθέτει πλέον κανάλι, ραδιόφωνα, εφημερίδες αλλά και το πρακτορείο διανομής του Τύπου. Ο ίδιος μπορεί πλέον να αισθάνεται σίγουρος ότι δεν κινδυνεύει από καμιά 
*Πρωτοσέλιδα «χτυπήματα» της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου