Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΜΕ & επικοινωνία

ΜΜΕ & επικοινωνία

Ειρήνη Καζαμία
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα αντικειμενική ενημέρωση από τα ΜΜΕ, υπάρχει πλουραλισμός, ακούγονται και προβάλλονται όλες οι θέσεις και οι απόψεις του πολιτικού κόσμου, οι ανησυχίες της κοινωνίας, των πολιτών, το έργο της κυβέρνησης, οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης, όπως θα έπρεπε να λειτουργεί η αμερόληπτη δημοσιογραφία, ή επιχειρείται η άλωση του χώρου από συμφέροντα της οικονομικής ζωής;

Συντελούνται πλήθος αλλαγών στην πολιτική ζωή της χώρας για τα οποία τα μεγάλα συστημικά μέσα τηρούν σιγήν ιχθύος. Υπήρχε για παράδειγμα σε δημόσια διαβούλευση η συνταγματική αναθεώρηση όπου όλοι οι πολίτες μπορούσαν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα να θέσουν τα ερωτήματά τους και να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Είδατε να ενημερώνονται οι πολίτες γι’ αυτό, να διοργανώνονται συζητήσεις, εκπομπές με ειδικούς γι’ αυτό το τεράστιο θέμα, ώστε να ακουστούν τα επιχειρήματα και οι απόψεις όλων και να διαμορφώσουν οι πολίτες γνώμη και άποψη;

Δυστυχώς τα ΜΜΕ δεν ενδιαφέρονται να προσφέρουν γνώση στους πολίτες. Χρησιμοποιούν τα μέσα που διαχειρίζονται (χωρίς να έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα για τη χρήση τους) για να χειραγωγήσουν τους πολίτες και την κοινή γνώμη.

Ειδικά μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, όλα τα συστημικά ΜΜΕ βάλλουν συνεχώς κατά της κυβέρνησης, προβάλλουν ψεύτικες ειδήσεις, κατασκευάζουν σενάρια καταστροφής της χώρας, αποδομούν προσωπικότητες, δολοφονούν χαρακτήρες, καθυβρίζουν υπουργούς, κανιβαλίζουν καλλιτέχνες και δημιουργούς που τυχαίνει να δηλώνουν ότι υποστηρίζουν την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχει αντιπολιτευτικός λόγος, άλλωστε αυτά που κάνει η κυβέρνηση μετά την υπογραφή του μνημονίου θα τα έκαναν και οι ίδιοι με ακόμα χειρότερα μέτρα.

Αντ’ αυτού υπάρχει μια συστηματική επίθεση των καναλαρχών που δρουν σαν γραφείο τύπου της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης και διατυμπανίζουν καθημερινά, με εμπάθεια και μισαλλοδοξία, ότι η Ελλάδα καταρρέει, ο Τσίπρας είναι ψεύτης και η κυβέρνηση ανίκανη.

Βιώνουμε έναν ιδιότυπο αντιπολιτευτικό ολοκληρωτισμό. Εναν ολοκληρωτισμό που περιέργως δεν επιβάλλεται από την κυβερνητική εξουσία, αλλά από την αντιπολίτευση, σε συνεργασία με το σύνολο σχεδόν των συστημικών μέσων της χώρας!

Οι χυδαιότητες, οι συκοφαντίες, οι κανιβαλισμοί και το μπούλινγκ αποκαλούνται «σκληρή κριτική» και ελευθερία της έκφρασης!

Αν αυτή η πλήρης καταπάτηση των κανόνων και κωδίκων δεοντολογίας ήταν ο πάτος της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας, τώρα έχουμε πλέον να κάνουμε με μια διολίσθηση ακόμα παρακάτω.

Διερωτάται κανείς γιατί λένε τόσο προκλητικά και τερατώδη ψέματα, γιατί διαστρεβλώνουν την αλήθεια, αφού ξέρουν ότι θα διαψευστούν;

Απλούστατα, γιατί ακόμα κι αν διαψευστούν, η εντύπωση και η σύγχυση θα έχουν μείνει στις καρδιές των ανθρώπων και αυτό μετράει τελικά.

Η πολιτική σήμερα στην Ελλάδα διεξάγεται από την αντιπολίτευση με όρους διαφημιστικής καμπάνιας, μάρκετινγκ, προώθησης προϊόντος, είναι ένα «πρότζεκτ» που μοναδικό σκοπό έχει την αποδόμηση της κυβέρνησης, με στόχο ζωής ή θανάτου γι’ αυτούς να επανέλθουν στην εξουσία.

Επενδύουν στην αποτυχία της χώρας προκειμένου να υφαρπάξουν και πάλι την εξουσία.

Ζούμε δυστυχώς τις πιο μαύρες στιγμές της μεταπολιτευτικής ιστορίας μας μόνο και μόνο επειδή για πρώτη φορά ο λαός ανέθεσε τη διακυβέρνηση του τόπου στην Αριστερά…


* υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου