Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ο συνδικαλιστικός τυχοδιωκτισμός του ΜΕΤΑ(ΛΑΕ)

Ο συνδικαλιστικός τυχοδιωκτισμός του ΜΕΤΑ(ΛΑΕ)

Ένα νέο αντιμνημονιακό-αντικαπιταλιστικό μέτωπο συγκρότησαν η ΠΑΣΚ και η παράταξη της ΛΑΕ(ΜΕΤΑ) στις εκλογές για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη (του μεγαλύτερου στην Ελλάδα). Συγκεκριμένα οι δύο εκπρόσωποι της παράταξης της ΛΑΕ(ΜΕΤΑ) ψήφισαν την ΠΑΣΚ με αποτέλεσμα να πάρει μια επιπλέον έδρα από αυτές που την αναλογούσαν από τα αποτελέσματα του Συνεδρίου. Το αποτέλεσμα υποδέχθηκαν με γέλια τα παρευρισκόμενα μέλη του ΓΣ, και με φωνές και ύβρεις τα μέλη των Παρεμβάσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) καθώς φαίνεται και σε αυτούς είχαν υποσχεθεί την στήριξη ώστε να πάρουν μια επιπλέον έδρα. Προφανώς η ΠΑΣΚ είχε φροντίσει να προσφέρει περισσότερα ανταλλάγματα καθώς νωρίτερα είχε υποστηρίξει την εκλογή ενός εκ των δύο εκπροσώπων της στη θέση του προέδρου του ΓΣ της ΕΔΟΘ, αν και με βάση τα αποτελέσματα κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατόν.

Δεν ξέρουμε τι να «πρωτοθαυμάσουμε». Τον απίστευτο κυνισμό και την έλλειψη συνδικαλιστικού ήθους από τους συνδικαλιστές της ΛΑΕ ή την πολιτική αφέλεια των συνδικαλιστών των Παρεμβάσεων που φαντάζονται «μέτωπα» με τη ΛΑΕ; Τα μοναδικά «μέτωπα» που συγκροτούν οι συνδικαλιστές της ΛΑΕ είναι αυτά που διασφαλίζουν μικροδιευκολύνσεις και προνόμια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ όπου το αντιμνημονιακό-αντικαπιταλιστικό μέτωπο έχει διευρυνθεί , εκτός της ΠΑΣΚ, και με την συμμετοχή της … ΔΑΚΕ. Προφανώς το ΜΕΤΑ(ΛΑΕ), εξυπηρετεί τις κομματικές σκοπιμότητες των νοσταλγών των ΣαμαροΒενιζέλων, και ως αντάλλαγμα απολαμβάνει εκπροσωπήσεις δυσανάλογες της ισχνής του παρουσίας, ελπίζοντας να αποφύγει τη μοιραία εξαφάνισή του από τον συνδικαλιστικό χάρτη.

Θα αναρωτηθεί κάποιος, αφού σε όλα συμφωνεί με την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ, γιατί αρνείται την συμμετοχή στη συγκρότηση προεδρείου στην ΑΔΕΔΥ; Μα φυσικά για να απολαμβάνει τα προνόμια που απορρέουν από την πολιτικά αφύσική συμμαχία, και παράλληλα να ταΐζει σανό, αντισυστημικότητας ριζοσπαστισμού και αντιμνημονίου τα μέλη του. Κωμικές σκηνές είχαν εκτυλιχθεί λίγο καιρό πριν, όταν, στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο εκπρόσωπος της ΛΑΕ στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, είχε συνυπογράψει ψήφισμα συμπαράστασης στο Παπαδήμο, και «καταδίκης της βίας από όπου και αν προέρχεται» και κατόπιν, μετά την κατακραυγή, να αρνείται την υπογραφή του λέγοντας ότι του την υπέκλεψαν.

Είναι θλιβερή η μετάλλαξη του ΜΕΤΑ(ΛΑΕ) στην πλέον τυχοδιωκτική παράταξη που εμφανίστηκε ποτέ και η ζημιά που προκαλούν είναι μεγάλη, καθώς τέτοιου είδους συμπεριφορές αποξενώνουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως οι εργαζόμενοι θα απομονώσουν και θα περιθωριοποιήσουν πολύ σύντομα τις παρηκμασμένες συνδικαλιστικές πρακτικές και τους εκπροσώπους τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου