Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Εδώ οι «καλές» προσφυγές στο ΣτΕ

Εδώ οι «καλές» προσφυγές στο ΣτΕ
Α.Ψ.
Πονάνε σήμερα οι εφημερίδες των εφοπλιστικών και επιχειρηματικών ομίλων για τους συνταξιούχους. Μετά από καμιά δεκαπενταριά απανωτές μειώσεις από το 2009 επιτέλους κλαίνε κι αυτοί για τους συνταξιούχους.

Είναι δε οι ίδιοι που ταυτόχρονα με το γοερό κλάμα προσφεύγουν τώρα στο ΣτΕ για να μην αναγκαστούν να πληρώσουν ποτέ ούτε ένα ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες και να συνεχίσουν να εκπέμπουν παράνομα. Είναι οι ίδιοι που εμποδίζουν αρνούμενοι να καταβάλλουν ως εργοδότες ότι τους αναλογεί στο ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων τους προκειμένου να μην τιναχτεί στον αέρα. Προσφεύγουν στο ΣτΕ εμποδίζοντας έτσι το ΕΣΡ να ασκήσει επιτέλους τα καθήκοντά του και να βάλει μια τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.


Το πλέον θλιβερό δε είναι ότι οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα Μέσα αυτά δεν μπαίνουν καν στον κόπο να εκφράσουν έστω με σιγανή φωνή τη διαμαρτυρία τους για τη διαιώνιση της απόλυτης αυθαιρεσίας και της εργασιακής ανασφάλειας στις επιχειρήσεις που εργάζονται. Μια απεργία ρουτίνας κάθε τόσο για τα μάτια του κόσμου και μετά σιωπή.

Επικρίνουν οι δημοσιογραφικοί όμιλοι της "ανάπτυξης" τις προσφυγές στο ΣτΕ των συλλόγων για το περιβάλλον ή των κατοίκων που αντιδρούν σε ενδεχόμενη υποβάθμιση της περιοχής τους και τις αποδίδουν ακόμα και σε σκοπιμότητες της κυβέρνησης αλλά διατηρούν για τους ίδιους το δικαίωμα να προσφεύγουν ώστε να διαιωνιστεί το τζάμπα!

Για τη μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών μίλησε κι ο αρχηγός της ΝΔ αναφερόμενος στη σημερινή κυβέρνηση αλλά δεν είπε κουβέντα για το αν το κόμμα του άρχισε να ξεπληρώνει τα κόκκινα δάνεια των 200 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν είπε κουβέντα για το πόσα άραγε από τα χρήματα που περικόπηκαν από τις συντάξεις από το 2009 και μετά αντιστοιχούν στα κόκκινα δάνεια των ΜΜΕ, στα κόκκινα δάνεια των κομμάτων, στα εκατομμύρια που σπαταλήθηκαν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, στα σβησμένα πρόστιμα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων οι επικεφαλής των οποίων έφυγαν στο εξωτερικό με τα λεφτά στην τσέπη και τους εργαζόμενους απλήρωτους.

Δεν είπε, τέλος, λέξη για όλους εκείνους τους Νόμους που απάλλαξαν από ποινικές ευθύνες όλους εκείνους που πήραν μέρος στο διαχρονικό πάρτι σπατάλης του δημόσιου χρήματος στα σαράντα χρόνια της απάτης και της διαπλοκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου