Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Τα παιδιά μας τραβάνε το δικό τους Γολγοθά, όχι άλλο μίσος

Γονείς διεμφυλικών στο Tvxs.gr: 
Τα παιδιά μας τραβάνε το δικό τους Γολγοθά, όχι άλλο μίσος
Αλέξανδρος Ζέρβας
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως πάνω στο ζήτημα της αλλαγής ταυτότητας φύλου συγκρούονται δυο κόσμοι. Κι είναι αλήθεια πως η ανθρωποφαγία που στήθηκε γύρω από το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο συζητείται και ψηφίζεται στην Ολομέλεια σήμερα κι αύριο, αποδεικνύουν πως μια τέτοια εκτίμηση βρίσκεται μάλλον πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Το τελευταίο διάστημα, λοιπόν, ακούσαμε διάφορους «ειδήμονες», όπως ο Βασίλης Τσιάρτας, να εκτοξεύουν κατάρες εναντίον όσων βουλευτών υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο. Είδαμε την επίσημη Εκκλησία να ζητά την άμεση απόσυρσή του, θεωρώντας πως «προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας, έρχεται σε αντίθεση με τα χρηστά ήθη και την κοινή λογική και κυρίως καταστρέφει τον άνθρωπο». Από κοντά και η Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους, η οποία προειδοποίησε πως εφόσον ισχύσουν οι νέες ρυθμίσεις «θα σηκωθούν οι πρόγονοι μας από τους τάφους, καθώς παραβιάζεται ο Νόμος του Θεού».


Σε αυτό το φεστιβάλ σκοταδισμού δεν παρέλειψαν να συμμετάσχουν κι αρκετά κόμματα, είτε εν συνόλω είτε μέσω κάποιων επιμέρους εκπροσώπων τους. Από τη ΝΔ, η οποία δείχνει να σύρεται από την «ακροδεξιά» της στην καταψήφιση του νομοσχεδίου, μέχρι το Βασίλη Λεβέντη, που έθεσε ως όρο συμμετοχής της Ένωσης Κεντρώων σε κυβέρνηση την κατάργηση του νόμου, αφού όπως υποστήριξε «αντίκειται στις αρχές του Ελληνισμού». Την ίδια στιγμή, παραφωνίες παρατηρήθηκαν ακόμη και στα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Είναι σαφές πως όλους τους παραπάνω δεν τους απασχολεί καν το γεγονός ότι 19 ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη προχωρήσεις σε σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Είναι επίσης προφανές πως ελάχιστα ενδιαφέρονται για το πώς θα δοθεί η δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους (ακόμη και πολύ μικρής ηλικίας) να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή εκτός κοινωνικού περιθωρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως LGBT οργανώσεις αλλά και η Διεθνής Αμνηστία καλούν σήμερα στις 5 το απόγευμα σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή ενόψει της ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου από την Ολομέλεια.

«Θα περιμέναμε περισσότερη αγάπη και λιγότερο μίσος από την Εκκλησία»

«Όταν ένα παιδί από τα 12 σου λέει: Πατέρα, έχω γεννηθεί σε λάθος σώμα, τι κάνεις;» τονίζουν στο Tvxs γονείς διεμφυλικών ατόμων. «Τραβάνε το δικό τους Γολγοθά αυτά τα παιδιά. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να φωνάζουν ένα παιδί τραβέλι στο σχολείο, οι καθηγητές να μην ξέρουν πώς να του απευθυνθούν, να πρέπει να έρθει ο συνήγορος του παιδιού για να αναγνωριστεί η ταυτότητά του» προσθέτουν χαρακτηριστικά και συνεχίζουν: «Ένα τέτοιος έφηβος, εάν δεν έχει την απαιτούμενη στήριξη, θα αρχίσει να αυτοτραυματίζεται, μπορεί να καταφύγει στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ και στο τέλος να επιχειρήσει ακόμη και να αυτοκτονήσει. Γιατί αυτοκτονίες υπάρχουν, μη βλέπετε που περνάνε στα ψιλά. Δεν ξέρετε πόσο βασανιστικό είναι να φοβάσαι να ανοίξεις την πόρτα του δωματίου του παιδιού σου».

Οι ίδιοι οι γονείς, με βάση και τη δική τους εμπειρία, θεωρούν πως ακόμη κι η ηλικία των 15 ίσως και να είναι αργά για μια τέτοια διαδικασία: «Όσο νωρίτερα αυτοπροσδιορίζεται το φύλο τόσο το καλύτερο» επισημαίνουν με νόημα. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη στάση της Εκκλησίας εκφράζουν την πικρία τους: «Θα περιμέναμε περισσότερη αγάπη και λιγότερο μίσος. Γιατί ουσιαστικά βλέπουμε την Εκκλησία να λέει: Μισείτε τους ομοφυλόφιλους, μισείτε τους τρανς, μισείτε οτιδήποτε αποκλίνει από τη δική μας λογική».

Μαρίνα Γαλανού: «Δέχομαι ακόμη κι απειλές κατά της ζωής μου»

«Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι πολίτες που αποπροσανατολίζονται από τα μίντια όλες αυτές τις ημέρες είναι ότι δεν ζητάμε κάτι παράξενο και εξωτικό, ζητάμε αυτή η αναντιστοιχία να λάβει ένα τέλος και τα έγγραφά μας να απεικονίζουν την πραγματική μας ταυτότητα, όπως συμβαίνει και με εσάς και όλους τους συνανθρώπους μας» επισημαίνει από τη δική της μεριά η Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού, και προσθέτει: «Αυτό που βίωναν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι τρανς άνθρωποι ήταν σωρεία παρενοχλήσεων, εξευτελιστικών συμπεριφορών, διακρίσεις, αποκλεισμούς από την εργασία, ακόμη και βία στις ακραίες περιπτώσεις».

Αναφερόμενη στις τοποθετήσεις της Ιεράς Συνόδου τονίζει ότι «Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει πάντα τις γνωστές θέσεις, που έχω την αίσθηση ότι δεν θα αλλάξουν ποτέ. Το ζήτημα είναι ότι δεν μπορούμε πάντα να θέτουμε την Εκκλησία ως συνομιλητή για κάθε θέμα». Και συνεχίζει: «Η εκκλησία αναφέρεται προς το ποίμνιό της, η Πολιτεία όμως έχει καθήκον εκ του Συντάγματος να προστατεύει τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες όλων των πολιτών, δίχως καμία διάκριση. Αυτά πρέπει να γίνουν για όλες και όλους μας ξεκάθαρα. Κυρίως, βέβαια, πρέπει να γίνουν σαφή με καθαρό τρόπο από την Πολιτεία».

Ιδιαιτέρως δηκτική είναι η κ. Γαλανού και σε ό,τι έχει να κάνει με τα μικροπολιτικά παιχνίδια που παίζουν διάφορα κόμματα πάνω σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, κάνοντας λόγο για «θλιβερά φαινόμενα». Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει: «Κόμματα και βουλευτές που προηγουμένως συναντούνταν μαζί μας, μας έλεγαν ότι στηρίζουν τις διεκδικήσεις μας, ότι θα ψήφιζαν τουλάχιστον επί της αρχής ένα σχέδιο νόμου που θα είχε τα χαρακτηριστικά που αυτό έχει, και τώρα είτε βρίσκουν δικαιολογίες περί «δεδηλωμένης», είτε άλλα προβλήματα. Δεν καταλαβαίνουν ότι οι πολίτες καταλαβαίνουν ακόμη περισσότερο την υποκρισία και χάνουν ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα. Το θεωρώ τραγικό και εύχομαι τώρα που θα φτάσει στην Ολομέλεια να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό στα δικαιώματα συνανθρώπων τους που χρόνια τώρα ζουν στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής».

Τέλος, η κ. Γαλανού κάνει εκτενή αναφορά στο κλίμα ανθρωποφαγίας που έχει στηθεί τις τελευταίες μέρες, καθώς η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει: «Λαμβάνω συνέχεια πολλά υβριστικά μηνύματα ή ακόμη και απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητάς μου ή και της ζωής μου, όπως «θα σε λιντσάρουμε», «θα σε πνίξουμε κωλοτράβελε», «θα σε βρούμε και θα σε σκοτώσουμε». Όλα αυτά τα έχουμε συλλέξει και ο δικηγόρος με τον οποίο συνεργαζόμαστε, από την Τρίτη και μετά που θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο, θα καταθέσει τόσο μηνύσεις όσο και αγωγές αποζημίωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου