Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Κληρονόμος και του κράτους ο κ. Μητσοτάκης!

Κληρονόμος και του κράτους ο κ. Μητσοτάκης!

Τσαουσίδης Κλέαρχος
«Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να πάρει τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου». Το διακήρυξε την περασμένη Τρίτη ο νόμιμος ιδιοκτήτης της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδέκτης μιας κληρονομιάς η οποία επί σχεδόν διακόσια χρόνια χτίστηκε από έναν εσμό ξένων δανειστών, ντόπιων κομπραδόρων και περήφανων υποτακτικών.

Ο κ. Μητσοτάκης, αποδεικνύοντας ότι όντως στερείται και της στοιχειώδους ικανότητας να κρατά για τον εαυτό του τα τρελά του όνειρα για μια νέα επέλαση και λεηλασία του κράτους από την Ακροδεξιά της οποίας ηγείται και από τις ψευδεπίγραφες συνιστώσες της, ρετάλια του άλλοτε πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ, είπε την αλήθεια: αυτό το κράτος δεν πρέπει να διοικείται από τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση αλλά από τα μικρά κράτη που η πελατειακή πρακτική δεκαετιών έστησε μέσα στο νόμιμο κράτος.

Με δυο λόγια, τα κλειδιά του κράτους δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούν οι υπουργοί και τα στελέχη που ο λαός επέλεξε σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά τα καπετανάτα που καθημερινά βλέπουμε να στήνουν οδοφράγματα ώστε να ανακοπεί η προσπάθεια να ορθοποδήσει η χώρα.

Το είπε εξάλλου ο επίγονος: «Έχω ήδη δεσμευθεί ότι το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης κυβέρνησης θα αποκαταστήσει τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης».

Δηλαδή;

Δηλαδή θα ξαναγυρίσει πλήρως στα χέρια της Ακροδεξιάς η δημόσια διοίκηση με σαφώς περιγεγραμμένα τα όσα θα επακολουθήσουν.

Σήμερα, στο κράτος έχουν διοριστεί, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, 21.000 συριζαίοι. Σε τρία χρόνια. Δηλαδή 7.000 τον χρόνο. Όταν την περίοδο 2004-09 η ετήσια συγκομιδή διορισμών απλώς υπερέβαινε λίγο τις 100.000 ετησίως! Τώρα, πώς οι γιατροί και εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ είναι συριζαίοι, αυτός γνωρίζει. Εξάλλου είναι γνωστό και το διατυμπανίζουν οι φυλλάδες και τα κανάλια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνωμοτεί σε κάθε πεδίο, από τη Δικαιοσύνη ίσαμε την Εκπαίδευση και την Υγεία.

Ενώ έντιμοι νοικοκυραίοι, που απαρτίζουν το Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας (έχουμε δείγματα «αριστείας»), θα στελεχώσουν το νέο και αδέκαστο κράτος όταν έλθει ο κ. Κυριάκος στην εξουσία.

Με δυο λόγια:

Οι δικαστικές αποφάσεις θα επικυρώνονται από τη γνωστή πλειοψηφία της Ένωσης - κλαδικής της Ν.Δ.

Οι διευθυντές των σχολείων θα διορίζονται από την Ιερά Σύνοδο.

Οι μητροπολίτες θα έχουν ασυλία τόσο ως προς τη διαχείριση των οικονομικών όσο και ως προς τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Στα δημόσια νοσοκομεία (όσα απομείνουν) η εισαγωγή στις εφημερίες θα συνεχίσει να γίνεται με σημείωμα του επιλεγμένου διευθυντή της κλινικής.

Στα ασφαλιστικά ταμεία οι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να παραπέμπουν από γραφείο σε γραφείο τους ασφαλισμένους οι οποίοι ψάχνουν τη... σύνταξή τους και στο τέλος θα τους ζητούν να υποβάλουν εκ νέου τα ένσημά τους ασχέτως αν αυτά έχουν κατατεθεί για να προχωρήσει η συνταξιοδότηση. Εξάλλου, η δυνατότητα ασφάλισης σε ιδιωτικές εταιρείες και όχι στον ΕΦΚΑ σε λίγα χρόνια θα εξαλείψει αυτό το ενοχλητικό φαινόμενο.

Οι επικεφαλής των ανεξάρτητων αρχών δεν θα εξαντλούν τη θητεία τους, όπως ο κ. Λιαργκόβας ή ο κ. Στουρνάρας, αλλά θα απολύονται πάραυτα αν επιλέχτηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Στα Σώματα Ασφαλείας θα θεσμοθετηθεί η αβλεψία όταν οι σωστοί Έλληνες επαναφέρουν στην τάξη ή ξαποστέλνουν ανθέλληνες, μετανάστες ή πρόσφυγες στας αιωνίους μονάς.

Προφανώς αυτά είναι ενδεικτικά του νέου, ακηδεμόνευτου κράτους που οραματίζεται ο εξαμηνίτης αντιστασιακός, κι ας λέει ό,τι θέλει γι’ αυτόν ο κ. Ραγκούσης («Δήθεν κόπτεται για τον κομματισμό εκείνος που ξήλωσε διευθυντή με 1.198 μόρια για να διορίσει τον κολλητό του που ήταν τελευταίος με 898 μόρια»).

Και κάτι ακόμη που με προβληματίζει: Ενώ ο κ. Μητσοτάκης καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση (όχι οι δήμοι) προσέλαβε (!) και 15.000 συμβασιούχους, οι άνθρωποί του σηκώνουν τον κόσμο στο ποδάρι γιατί οι νέοι υπάλληλοι στους δήμους θα επιλεγούν από το ΑΣΕΠ και δεν θα μονιμοποιηθούν όλοι οι παλιοί.

Τα χάνουμε, πρόεδρε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου