Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Καταλάβαμε, κ. Μητσοτάκη!

Καταλάβαμε, κ. Μητσοτάκη!

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ριζική ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, ως προϋπόθεση για να εφαρμοστεί οποιαδήποτε πραγματική μεταρρύθμιση στη χώρα, εξήγγειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στους ανταποκριτές του ξένου Τύπου. Για να γίνει περισσότερο σαφής παρέπεμψε στη διακυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και στα όσα ο ίδιος έπραξε κατά τη θητεία του, τότε, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Ημουν αυτός ο οποίος κατάφερε και έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης ένα ουσιαστικό σχέδιο εξορθολογισμού του Δημοσίου» είπε, ενώ πρόσθεσε ότι το σχέδιό του «δεν συμπεριλάμβανε πρόσθετες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων» και ισχυρίστηκε πως και στο σχέδιο που προτείνει τώρα η Ν.Δ. «δεν υπάρχουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης μάλλον ελπίζει ότι οι Ελληνες πολίτες έχουν περιέλθει σε κατάσταση αμνησίας. Θέλει να ξεχάσουμε ότι ο ίδιος υπήρξε υπουργός της κυβέρνησης που υπέγραψε το δεύτερο Μνημόνιο, στο οποίο προβλεπόταν να τεθούν σε κινητικότητα περί τις 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι, από τους οποίους αρκετοί είδαν την πόρτα της εξόδου προς την ανεργία.

Θέλει να ξεχάσουμε πως η κινητικότητα εκείνης της εποχής περιελάμβανε μερικών μηνών διαθεσιμότητα για τον υπάλληλο, με τελική κατάληξη ή τη μετακίνηση σε άλλη θέση ή την απόλυσή του. Θέλει να μη θυμόμαστε ότι η κυβέρνηση, την οποία υπηρέτησε, άλλαξε την πειθαρχική νομοθεσία στο Δημόσιο για να βγαίνουν εύκολα οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα – άρα στον προθάλαμο της απόλυσης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε, επίσης, «μια δραστική αξιολόγηση των εσωτερικών διαδικασιών του Δημοσίου». Το ίδιο επιχείρησε ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μόνο που εκείνη η αξιολόγηση αποσκοπούσε σε κατάργηση δομών του δημόσιου τομέα και στην αξιολόγηση-βαθμολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να παρακάμπτεται η συνταγματική πρόβλεψη για μονιμότητα στο Δημόσιο και να απολύονται εκείνοι που θα συγκέντρωναν τη μικρότερη βαθμολογία.

Τέλος, κ. Μητσοτάκης ξεχνάει ότι ο ίδιος, ψάχνοντας αγωνιωδώς να βρει υπαλλήλους να απολύσει, διέταξε έλεγχο των δικαιολογητικών όσων προσελήφθησαν, μέσω ΑΣΕΠ, με το προεδρικό διάταγμα του Πρ. Παυλόπουλου. Είχε την ελπίδα ότι θα έβρισκε μερικούς με προβλήματα στα χαρτιά τους για να τους στείλει στο σπίτι τους. Οταν, επομένως, εξαγγέλλει διοικητική μεταρρύθμιση, ξέρουμε καλά τι θα συμβεί. Θυμόμαστε και έχουμε καταλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου