Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Προβληματικοί προβληματισμοί ρατσιστικού χαρακτήρα

Προβληματικοί προβληματισμοί ρατσιστικού χαρακτήρα

prosfugopoulo-630.jpg


Γιώτα Τέσση
ΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Mε μια πρωτοφανή επιστολή με έντονη ρατσιστική χροιά και παραθέτοντας σειρά από δικαιολογίες, τις οποίες «βαφτίζει» προβληματισμούς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Νηπιαγωγείου Χίου τάσσεται κατά της ένταξης στο σχολείο προσφυγόπουλου από το Ιράκ.
Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν 25 μέλη του Συλλόγου και την απευθύνουν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και στον Δήμο Χίου, οι γονείς περιγράφουν τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμούν την εγγραφή του παιδιού στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο και ζητούν από τους αρμόδιους να μεριμνήσουν ώστε το παιδί να φοιτήσει σε άλλο σχολικό περιβάλλον.
Αν και οι ίδιοι δηλώνουν πως στάθηκαν με ευαισθησία(!) στο άκουσμα της είδησης καθώς -όπως σημειώνουν- «πρόκειται για ένα παιδί που ένας θεός ξέρει τι περιπέτειες έχει ζήσει», στη συνέχεια παραθέτουν τις ενστάσεις τους, τις οποίες συζήτησαν σε έκτακτη γενική συνέλευση που συγκάλεσαν για το θέμα.
Ανάμεσα στους... προβληματισμούς ξεχωρίζει «η περίοδος εγγραφής και η ένταξη ενός παιδιού μουσουλμάνου τις μέρες του Άγιου Πάσχα, της μεγαλύτερης χριστιανικής γιορτής, που τα παιδιά εργάζονται πάνω σ΄ αυτό το θέμα, βλέπουν βίντεο και συζητούν με τις νηπιαγωγούς».
Βέβαια, πρόβλημα για τους συγκεκριμένους γονείς αποτελεί και το ότι το παιδί δεν μιλάει ελληνικά, τα εμβόλιά του δεν είναι επαρκή, αλλά και ότι είναι ήδη μεγάλος ο αριθμός των μαθητών...
«Αν παρ' όλα όσα προαναφέρθηκαν κρίνεται αναγκαίο το παιδί να φοιτήσει σε δημόσιο νηπιαγωγείο, θα μπορούσε να γραφτεί σε άλλο όμορο νηπιαγωγείο που ενδεχομένως έχει μικρότερο αριθμό μαθητών», καταλήγει η επιστολή.
Ούτε σπίτι ούτε πατρίδα... ούτε σχολείο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου