Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Οι χειροκροτητές του φασισμού...

Οι χειροκροτητές του φασισμού...

Ο ίδιος ο Γιάννης Μπουτάρης είπε ότι εκείνοι που επιτέθηκαν εναντίον του ήταν «οργανωμένοι φασίστες». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για περιστατικό με «βαθιά ιδεολογικά και πολιτικά αίτια» και για «πολιτικές δυνάμεις που έχουν υποθάλψει, έχουν υποστηρίξει, έχουν νομιμοποιήσει ακροδεξιές και τραμπούκικες πρακτικές με τις πολιτικές τους τοποθετήσεις». Και ο πρωθυπουργός, στο υπουργικό συμβούλιο, έδειξε ευθέως τις παραφυάδες του αυγού του φιδιού εντός της ΝΔ – παραφυάδες που, όπως είπε, έχουν φθάσει πια και στα κορυφαία όργανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ποιοι χειροκρότησαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη;», ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας: «Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες; Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά; … Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της».

Η… « υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα»

Η φράση αυτή του πρωθυπουργού πυροδότησε την έκρηξη της ΝΔ, την ανταπόδοση των πολιτικών πυρών, και την επαναφορά της θεωρίας της «αριστερής ανεκτικότητας» και της «αριστερής βίας» από την αξιωματική αντιπολίτευση.
«Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή τού Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, καταγγέλλοντας:

«Αυτός και το κόμμα του πρωτοστάτησαν και υπέθαλψαν τη βία τον Δεκέμβριο του 2008. Αυτός και το κόμμα του προανήγγειλαν κρεμάλες στο Σύνταγμα και μιλούσαν για γερμανοτσολιάδες. Αυτός και το κόμμα του επέχαιραν για τις βίαιες επιθέσεις σε στελέχη άλλων κομμάτων και δημοσιογράφων, μιλώντας για "δικαιολογημένη αγανάκτηση". Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα…»

Οι «προδότες» και η «χολέρα»

Θα μπορούσε να είναι μια, στείρα έστω, απόπειρα πολιτικού συμψηφισμού, εάν όσοι χειροκρότησαν την επίθεση κατά Μπουτάρη, όσοι την προετοίμασαν με τις χυδαίες ύβρεις εναντίον του και όσοι πλειοδοτούν σε διχαστικό εθνικοπατριωτισμό δεν είχαν συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο.

Διότι ήταν, για παράδειγμα, ο δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, που ανέβασε στα social medial το ανατριχιαστικό «αυτή είναι η μοίρα των προδοτών», αμέσως μετά την φασιστική επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Καμπόσος, παρών στο πλευρό του Φραγκούλη Φράγκου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Μακεδονικό και εκ των βασικών και πλέον ένθερμων ομιλητών στο συλλαλητήριο της Αθήνας, εκλήθη «αρμοδίως» από τον γραμματέα της ΝΔ για εξηγήσεις. Εκεί, δήλωσε απλώς ότι δεν ήταν ο ίδιος ο συγγραφέας του επίμαχου post αλλά ο… διαχειριστής του λογαριασμού του, και κρύφτηκε πίσω από την μικροκομματική υποκρισία. Το ίδιο έπραξε και το κόμμα του, η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ηταν επίσης ο Σταμάτης Μέλλος, στέλεχος της ΝΟΔΕ Πειραιά, ο οποίος ανέβασε στο twitter το βίντεο της επίθεσης με τα σχόλια «μπράβο σε όλους σας» και «ας μην λέει μ…… ο Μπουτάρης για να μπορεί να κυκλοφορεί».

Ηταν ακόμη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σαρξ εκ της σαρκός της συντηρητικής παράταξης, κάποτε υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ και εσχάτως αποστασιοποιημένος, που λίγα λεπτά μόνον πριν από το λιντσάρισμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης δήλωνε υπερηφάνως και on camera: «Αυτός έχει ξεπουλήσει τη Μακεδονία. Αυτή η χολέρα, αυτό το τραβέλι το πολιτικό».

Και ήταν και σχεδόν σύσσωμοι οι βουλευτές της ΝΔ στην βόρεια Ελλάδα που «παρήλαυναν» δίπλα σε χρυσαυγίτες και φασιστοειδή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Μακεδονικό και άκουγαν ατάραχοι το σύνθημα «αλήτες, προδότες, πολιτικοί» χωρίς ουδεμία αντίδραση.

Απέναντι σε όλους αυτούς, η ΝΔ είδε την «υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα» στη «νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα». Και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είδε καμία ανάγκη πολιτικής επίπληξης ή και διαγραφής, όπως είχε πράξει ακαριαία όταν άλλα στελέχη του καυτηρίαζαν τις ακραίες θέσεις του αντιπροέδρου Αδωνι Γεωργιάδη. Αρκέστηκε μόνον να συστήσει στα μέλη της ΝΔ να μην λησμονούν τις αρχές της… αστικής ευγένειας, καλώντας τα να μην χρησιμοποιούν «εκφράσεις καφενείου».

Και, προφανώς, δεν είδε και καμία ανάγκη ανταπόκρισης στο προσκλητήριο του Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος κάλεσε «να μετρηθούμε πόσοι είμαστε υπέρ του διαλόγου και πόσοι υπέρ της βίας». Για να προσθέσει ότι «τραμπούκοι κάθε είδους, δεν είναι μόνο τα παραστρατημένα παιδιά που κάνουν φασαρία στο γήπεδο, είναι και οι υψηλά ιστάμενοι σε όλα τα κόμματα»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου