Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Πολιτική μωρία

Πολιτική μωρία

Ξάφνιασε η αδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατανοήσει το γεγονός ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη και στο ιστορικό προηγούμενο της δολοφονικής δράσης των παρακρατικών μηχανισμών στη Θεσσαλονίκη. Ομως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «σήμερα, στην Ελλάδα του 2018, προσπαθούν να ανακαλύπτουν διαιρετικές τομές που μας πηγαίνουν 60 χρόνια πίσω».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματός του, Μαρία Σπυράκη, η οποία επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να [επανα]φέρει διαχωριστικές γραμμές που η ίδια η κοινωνία έχει ξεπεράσει, στο 1963» και πρόσθεσε με νόημα: «Ξέρετε, ο κ. Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968». Αλλά ποιες είναι αυτές οι «διαιρετικές» ή «διαχωριστικές» γραμμές, τις οποίες έχει ξεπεράσει η Νέα Δημοκρατία; Εχουν αλήθεια ξεπεραστεί για τον κ. Μητσοτάκη οι «διαφορές» μεταξύ παρακρατικών και δημοκρατών;

Είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης δυσκολεύεται με τις αναφορές σε ιστορικές περιόδους. Και τα κάνει θάλασσα όταν αναμειγνύει και τα προσωπικά του βιώματα. Ολοι θυμόμαστε την ατάκα του πριν από δύο χρόνια στη Βουλή, ότι σε ηλικία έξι μηνών ήταν πολιτικός κρατούμενος της χούντας. Αλλά αυτή τη φορά γνώριζε πολύ καλά τι έλεγε.
Δυστυχώς, με την άρνησή του να «θυμηθεί» το τρίκυκλο των δολοφόνων του Λαμπράκη, ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να κλείσει το μάτι στους επιγόνους των Γκοτζαμάνηδων. «Ξεχνώντας» επιδεικτικά τη διαιρετική τομή ανάμεσα σε παρακράτος και δημοκρατία, έδειξε για ακόμα μία φορά ότι έχει καταστεί άθυρμα της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του, από τον Αντ. Σαμαρά έως τον Αδ. Γεωργιάδη.
Για τον ίδιο λόγο αναπαράγει όλα τα ακροδεξιά στερεότυπα νόμου και τάξης, φτάνοντας στο σημείο να εισηγείται την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα για να διώκονται ακόμα και ειρηνικές μορφές διαμαρτυρίας. Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει παντού μόνο τον «Ρουβίκωνα» και θεωρεί ανύπαρκτη την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Αλλά ακριβώς επειδή δεν βρισκόμαστε πλέον στο 1963, η παρακρατική Ακροδεξιά δεν διαθέτει την ισχύ που νομίζει ο κ. Μητσοτάκης. Και βέβαια δεν μπορεί η εύνοια της Ακροδεξιάς να του εξασφαλίσει την πρόσβαση στην εξουσία που τόσο διακαώς την επιθυμεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου