Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Μητσοτάκης, Σαμαράς, ΚΚΕ: το τρίγωνο της συμφοράς!

Μητσοτάκης, Σαμαράς, ΚΚΕ: το τρίγωνο της συμφοράς!

Τσαουσίδης Κλέαρχος
Το βράδυ της περασμένης Τρίτης έβγαινα στο μπαλκόνι, περιμένοντας να μετρήσω τα στίφη των μακεδονοφάγων που θα κατέκλυζαν την περιοχή του Λευκού Πύργου. Ούτε ένας!

Ανησύχησα. Σκέφτηκα ότι όποτε γίνεται μια πράξη διχαστική έως προδοτική, όπως ισχυρίζονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα τσιράκια του, ο λαός, ή έστω ένα τμήμα του λαού, βγαίνει στους δρόμους. Θυμίζω τι έγινε τον Ιούλιο του 1965, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κι η παρέα του αποστάτησαν και ανέτρεψαν την κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου, η οποία ένα χρόνο πριν είχε λάβει -από τον λαό- το 53%! Θα θυμάται και ο κ. Μητσοτάκης (είχε γεννηθεί) τι έγινε στις πλατείες το 2011 όταν η κυβέρνηση Γιωργάκη Παπανδρέου άρχισε την αποδόμηση του συστήματος εργασιακών σχέσεων και τι δεν έγινε όταν η συνασπισμένη αντιπολίτευση έδωσε έναν αγώνα υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2015.

Πόσο μεγάλη είναι η διπλωματική επιτυχία της κυβέρνησης στη συμφωνία για το "Μακεδονικό" θα κριθεί σε βάθος χρόνου. Πάντως είναι ένα τεράστιο βήμα που ανατρέπει τη διαχρονικά πάγια θέση των δεξιών κυβερνήσεων και ειδικότερα την τακτική της οικογένειας Μητσοτάκη να προτιμούν την αδράνεια και τη συνακόλουθη μη λύση από την, έστω και συμβιβαστική, λύση.

Αυτό που οι «εθνικόφρονες» αποκρύπτουν είναι ότι στην Ελλάδα ουδέν αλλάζει. Οι γείτονες αλλάζουν όνομα, αλλάζουν σύνταγμα, αλλάζουν Εκκλησία, αλλάζουν αεροδρόμιο και δρόμους, αλλάζουν (οι ακροδεξιοί του VMRO) τις αλυτρωτικές ανοησίες. Έγινε αυτό κάπου αλλού;

Το ερώτημα είναι τι θέλουν η ελληνική Δεξιά και οι ψευδεπίγραφες συνιστώσες της, ρετάλια της άλλοτε Κεντροαριστεράς; Το μόνο ορατό αυτή τη στιγμή είναι ότι κλείνει ένα από τα δυο προβλήματα στη Βαλκανική και η Ελλάδα μπορεί να επικεντρώσει όλη τη δυναμική της στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας. Μήπως αγνοούν οι τάχαμου πατριώτες ότι η προηγούμενη κυβέρνηση των Σκοπίων «άκουγε» όλο και περισσότερο την Άγκυρα και άλλες δυνάμεις που καλοβλέπανε ένα ισλαμικό τόξο στα Βαλκάνια;

Η απελπισμένη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να εμπλέξει στα καμώματά του και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (τον οποίο δεν ψήφισε) ζητώντας του να προχωρήσει σε εξωθεσμικές κινήσεις, αντιμετωπίστηκε όπως άξιζε: «Να είστε βέβαιος ότι με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος θα πράξω αυτό το οποίο μου αναλογεί, αλλά με πλήρη τήρηση του συντάγματος», του είπε ο Πρόεδρος Παυλόπουλος. Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει σαν το κακομαθημένο παιδάκι και επιτρέπει στον αμετροεπή Αντώνη Σαμαρά, αυτόν που εν πολλοίς όξυνε το πρόβλημα, να βρίζει τον Πρόεδρο. Μήπως αντί να δει τον κ. Παυλόπουλο έπρεπε να ζητήσει ακρόαση από τον κ. Ιβανόφ; Συμπίπτουν οι απόψεις τους. Και με του VMRO. Φυσικά, αυτό που ετοιμάζουν από τώρα Μητσοτάκης και Σαμαράς είναι η μη ψήφιση του κ. Παυλόπουλου από τη Ν.Δ. ως Προέδρου Δημοκρατίας το 2020. Δηλαδή αυτοί θα βρίσκονται στη Ν.Δ. τότε; Η τραμπούκικη συμπεριφορά μπορεί να περνάει εντός του κόμματός τους, αλλά μένουν έκθετοι στην κοινωνία.

Και από κοντά έχουμε και το ΚΚΕ, που βλέπει «σπέρμα αλυτρωτισμού» σ’ αυτήν τη συμφωνία! Δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό: αυτοί που το ΚΚΕ αποκατέστησε πλήρως, ο Στάλιν και ο Ζαχαριάδης, ποια θέση είχαν για το "Μακεδονικό"; Τίνος ήταν η διακηρυγμένη θέση για Βαλκανική Ομοσπονδία στην οποία θα συμμετείχαν οι ανεξάρτητες Ενιαία Μακεδονία και Ενιαία Θράκη; Τα δεκαεξάχρονα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, που εκτελέστηκαν ως μέλη του SNOF με βασική κατηγορία την απόπειρα απόσχισης ελληνικού εδάφους, τα ξέχασαν; Πώς αποκαλούσαν τους Σλαβομακεδόνες πρόσφυγες που ποτέ δεν γύρισαν στην πατρίδα και με τη δική τους συνενοχή;

Αλλά τι να περιμένεις από αυτούς που αποκατέστησαν πολιτικά, αλλά όχι κομματικά, τον αρχικαπετάνιο του ΕΛΑΣ; Ποιος όπλισε το βόλι που σκότωσε τον Άρη («ούτε νερό, ούτε ψωμί»); Τι θέλω τώρα; Απλώς αύριο είναι η επέτειος της βιολογικής δολοφονίας του Άρη Βελουχιώτη. Η ηθική δολοφονία είχε προηγηθεί. Να μην ξεχνάμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου