Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Τολμήστε!

Τολμήστε να συγκρουστείτε με ατομικά και συλλογικά συμφέροντα 

 Τολμήστε!

ΑΠΕ-ΜΠΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Τολμήστε να αναμετρηθείτε με όλα, μικρά και μεγάλα, τα μυστικά που έχουν εδραιωθεί εδώ και δεκαετίες και αποτελούν πλέον καθεστώς. Που έθρεψαν και τρέφουν μικρές και μεγάλες, τοπικές και κεντρικές εξουσίες, για να μην υπάρξει συνέχεια και για να αλλάξει ρότα η μοίρα αυτού του τόπου. Αυτό απαιτούν τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι. Οι οικογένειές τους, η ελληνική κοινωνία.

Τολμήστε να συγκρουστείτε με ατομικά και συλλογικά συμφέροντα, που αναπτύχθηκαν σε συνθήκες αυθαιρεσίας και ιδιοτέλειας, σε καθεστώς ανοχής και πελατειακών πολιτικών σχέσεων. Σπάστε το ιδιότυπο καθεστώς της συνενοχής, την ετερόκλητη κοινωνική συμμαχία των καταπατήσεων και των αυθαιρέτων που δεν υπάρχει μόνο στην πληγείσα περιοχή της Ανατολικής Αττικής αλλά εκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Υπερασπιστείτε τον δημόσιο χώρο, δημιουργήστε προϋποθέσεις για σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης με κόστος και για την αυθαίρετη ιδιοκτησία του φτωχού, που την αφήσαν εκεί να υπάρχει ως ασπίδα της παράνομης βίλας του πλούσιου.

Τολμήστε να αποκαλύψετε όλη την εικόνα, όλης της χώρας. Οπου υπάρχει μικρή και μεγάλη παρανομία και αυθαιρεσία ανεξαρτήτως του πότε και πώς δημιουργήθηκε. Νομοθετήστε για να μην υπάρξουν άλλες παγίδες θανάτου, όπως το τραγικό Μάτι. Προχωρήστε για να μη θρηνήσουμε και πάλι σε κάποιες ακραίες καιρικές συνθήκες.

Τολμήστε να πείτε ολόκληρη την αλήθεια. Δίχως φόβο και πάθος, χωρίς να υπολογίσετε το κόστος. Το ότι θα γίνετε αντιπαθείς και θα αποκτήσετε νέους εχθρούς δεν πρέπει να σας φοβίζει. Η καθημαγμένη από τα μνημόνια ελληνική κοινωνία απαιτεί σοβαρότητα και θάρρος και είναι βέβαιο ότι θα δείξει ωριμότητα για να αντιμετωπιστεί τουλάχιστον αυτό το διαχρονικό πρόβλημα.

Τολμήστε να περάσετε από τα λόγια στις πράξεις. Κάντε αυτές που χρειάζονται. Αυτές που δεν έγιναν για δεκαετίες, αυτές που χρειάζονται, ακόμα κι αν απέναντι σε αυτές τις πράξεις συναντήσετε τον ίδιο σας τον εαυτό. Υπερβείτε τον. Μ' αυτό αναμετριέστε-αναμετριόμαστε σήμερα και αύριο. Με τον κακό εαυτό σας και εαυτό μας ως κοινωνία και ως άτομα. Αποδώστε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ πρώτα σε σας τους ίδιους και μετά σε όλους τους υπόλοιπους.

Τολμήστε να αναλάβετε την ευθύνη. Για το χτες που κληρονομήσατε, για το σήμερα που διαχειρίζεστε και για το αύριο από το οποίο θα κριθείτε. Είναι ιστορική η ευκαιρία που υπάρχει, που έχετε - που έχουμε. Η επόμενη πιθανότατα θα είναι πιο οδυνηρή. Για την κυβέρνηση πρώτα και κύρια, αλλά και για τα κόμματα, για τις πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, για όλους όσοι αποτελούμε αυτή την κοινωνία πρέπει να ξεχάσουμε το ατομικό συμφέρον και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η Αριστερά όμως στη χώρα μας, που ποτέ δεν κρύφτηκε σε καμία αναμέτρηση, πρέπει να μην ξεχνά ότι όποτε τόλμησε δικαιώθηκε από την Ιστορία παρά τις συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου