Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Η επικοινωνία της υποκρισίας και η στρατηγική της χυδαιότητας

Η επικοινωνία της υποκρισίας και η στρατηγική της χυδαιότητας

Στόχος τους είναι να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να προωθήσει λύσεις σε χρόνια και άμεσα προβλήματα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε χθες συναισθηματικά συντετριμμένος και βαθιά προβληματισμένος. Μίλησε μόνο για πράγματα που τον συμφέρουν πολιτικά. Και προσπάθησε να δημιουργήσει την εικόνα μιας κυβέρνησης αναίσθητης. Κατά τον Κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση δεν έχει συναισθηματική επαφή με το πρόβλημα. Είτε κάηκαν άνθρωποι είτε δεν κάηκαν, το ίδιο της κάνει. Το ίδιο είχε πει προ ημερών και ο Λ. Αυγενάκης: συναισθηματική αναπηρία. Κι όταν μια χοντράδα επαναλαμβάνεται συνεχόμενα, δεν είναι χοντράδα, είναι επικοινωνιακό σχέδιο.


Πάνω σε αυτό το σχήμα, την υποτιθέμενη συναισθηματική ανικανότητα της κυβέρνησης, βασίζεται όλη η στρατηγική της Ν.Δ.: αφού είναι αναίσθητοι, είναι προφανές ότι άφησαν τον κόσμο να καεί, τι παραπάνω εξηγήσεις ψάχνετε;

Ακριβώς την ίδια στιγμή, ολόκληρος ο μηχανισμός της Ν.Δ. δίνει τη μάχη της παραπληροφόρησης. Έχουν επιστρατευτεί ο ΣΚΑΪ, το «Πρώτο Θέμα», τα πρωτοσέλιδα των «Νέων» και του «Φιλελεύθερου», συνδικαλιστές της Ν.Δ. από όλους τους σχετικούς χώρους, ανώνυμες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, μαϊμούδες δασοπυροσβέστες, υποκινούμενοι δήμαρχοι. Ό,τι πουν αναπαράγεται αστραπιαία από όλους τους. Κάθε διάψευση που απαντάει σε αυτές τις αθλιότητες αποκρύπτεται και υποβαθμίζεται. Έτσι δουλεύει στο υπόγειο η αθλιότητα την ώρα που ο αρχηγός της Ν.Δ. δηλώνει υποκριτικά ότι θέλει να αποφύγει “τις ανούσιες αντιπαραθέσεις κομματικών αλληλοκατηγοριών”. Έτσι του είπαν οι επικοινωνιολόγοι του.

Η καπηλεία του πόνου και της οδύνης έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Στόχος τους είναι να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να προωθήσει λύσεις σε χρόνια και άμεσα προβλήματα. Και το προσπαθούν με την έλλειψη ήθους και εντιμότητας που επέδειξαν και στο “Μακεδονικό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου