Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Οι πολίτες δεν είναι χρυσόψαρα σε γυάλα...

Οι πολίτες δεν είναι χρυσόψαρα σε γυάλα...

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ
Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών. Θεωρούν ότι μπορούν εύκολα να τους χειραγωγήσουν και να τους πείσουν ότι την Ελλάδα την κατέστρεψε αποκλειστικά ο Τσίπρας

«Η σπέκουλα, η πολιτική κερδοσκοπία, το ρουσφέτι, οι ψηφοθηρικές συναλλαγές με αυθαιρεσία, ο ιδιοτελής συμβιβασμός με τερατώδεις παθογένειες ήταν τα φαύλα 'αδελφάκια' του πολιτικού κόστους» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σύσκεψη που έγινε στο Λαύριο για την αντιμετώπιση των οικιστικών εξτρεμισμών, που δημιούργησαν και δημιουργούν μεγάλες καταστροφές.


ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ η Ν.Δ. διά της Μαρίας Σπυράκη; «Οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και τρία χρόνια»! Σκέφτεσαι: Μα, πώς μπορεί να λένε τέτοια πράγματα πολιτικές δυνάμεις που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν μια χώρα την οποία παρέδωσαν ολοσχερώς κατεστραμμένη;

ΝΑΙ, ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ, διότι η κρίση δεν ήταν μόνο οικονομική, όπως στις άλλες χώρες όπου χρειάστηκαν Μνημόνια. Ήταν κρίση σε όλα τα επίπεδα. Διαφθορά παντού, μίζες παντού, φοροδιαφυγή παντού, αδιαφορία παντού. Έτσι το σύστημα ονομάστηκε κλεπτοκρατία! Με ποιά λογική λοιπόν μηδενίζουν το κοντέρ, λες και η Ελλάδα ιδρύθηκε το 2015;

ΕΙΝΑΙ δυνατόν να εμφανίζουν ως ικανή να μας κουνάει το δάκτυλο την κυρία Σπυράκη, την οποία όρισε ο κ. Κυριάκος εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., χωρίς να απαιτήσει από αυτήν να αφήσει την πλουσιοπάροχα αμειβόμενη θέση της στο Ευρωκοινοβούλιο; Τόσο ήθος;

ΕΧΟΥΝ όμως παρασυρθεί από τις απαιτήσεις των ανεπίσημων αντιπροέδρων, Μαρινάκη και Αλαφούζου, για χουλιγκανική αντιπολίτευση. Αντιδράσεις που μαρτυρούν τρόμο για τη μακροβιότητα της σημερινής κυβέρνησης σε σχέση με τις εκκρεμότητες που έχουν με τη Δικαιοσύνη.

ΣΗΜΕΡΑ πλέον δεν υπάρχουν εφημερίδες πολλών σελίδων. Μια σελίδα όλη και όλη τους αρκεί! Το πρωτοσέλιδο. Το πρωτοσέλιδο που λειτουργεί ως αφίσα στα περίπτερα. Τι να τους κάνεις τους δημοσιογράφους; Πόσους χρειάζεσαι για μια σελίδα αφού οι αναγνώστες έχουν αποχωρήσει οριστικά;

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ παράδειγμα η ίδρυση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος». Μια ομάδα επιχειρηματιών έβαλε ρεφενέ κάποια εκατομμύρια και ανέθεσε στον υποτιθέμενο γκουρού του νεοφιλελευθερισμού Θ. Μαυρίδη να εκδώσει μια σοβαρή εφημερίδα, ευαγγέλιο των ιδεών του μακαρίτη Φρίντμαν.

ΕΚΔΟΘΗΚΕ η εφημερίδα, έπιασε αμέσως πάτο και, μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά του ρεφενέ, την μετέτρεψαν σε αντικυβερνητική ντουντούκα μιας σελίδας. Γιουρούσια για την εξουσία. Εδώ μιλάμε για παραφροσύνη. Παραφροσύνη που τους εμποδίζει να δουν με ψυχραιμία και προοπτική την πολιτική. Επιθέσεις χωρίς εναλλακτικά σχέδια.

ΕΙΠΕ ο πρωθυπουργός ότι θα γκρεμιστούν τα αυθαίρετα και επικίνδυνα για τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων κτίσματα. Και μη αντέχοντας την πιθανότητα να συμφωνήσουν, ζητάνε τα ρέστα γιατί δεν τα γκρέμισε ο Τσίπρας την επόμενη μέρα αφότου ανέλαβε πρωθυπουργός!

ΤΟΤΕ που Σαμαράς και Βενιζέλος παρέδωσαν τη χώρα υπονομευμένη, ολοσχερώς χρεοκοπημένη και με άδεια ταμεία. Και αντί η κυβέρνηση να πέσει απάνω καταπάνω να σώσει το σκάφος να μην βυθιστεί, έπρεπε να κατεδαφίσει τα εκατοντάδες χιλιάδες αυθαίρετα κτίσματα αμέσως! Να κάνει ό,τι δεν έκαναν αυτοί σε 40 χρόνια!

ΟΠΩΣ μας θυμίζει η «Εφημερίδα των Συντακτών», ένα μήνα πριν παραδώσουν την εξουσία, τρεις βουλευτές της Ν.Δ. που εκλέγονται στην Περιφέρεια Αττικής κατέθεσαν τροπολογία που συμπεριλήφθηκε τότε στον νόμο «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα - Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Περιβάλλοντος που ψηφίστηκε στις 19-20 Δεκεμβρίου 2014.

ΜΕ THN τροπολογία οι τρεις βουλευτές ζητούσαν «να ανασταλεί η βεβαίωση, εκτέλεση και είσπραξη προστίμων και εκδοθεισών διοικητικών πράξεων βάσει του νόμου 998/1979 για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών».

ΥΠOTIMOYN τη νοημοσύνη των πολιτών. Θεωρούν ότι μπορούν εύκολα να τους χειραγωγήσουν και να τους πείσουν ότι την Ελλάδα την κατέστρεψε αποκλειστικά ο Τσίπρας και θα τη σώσει ο Μητσοτάκης!

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ να διαγράψουν τις τεράστιες εγκληματικές ευθύνες τους. Ο περίφημος νόμος Τρίτση του 1983, που έβαζε τάξη στο χωροταξικό χάος, ετάφη στα αζήτητα. Στο ΠΑΣΟΚ δεν θυμούνται τίποτα και κανείς δεν τους ρωτά τι έγινε. Θα μου πείτε εδώ δεν θυμούνται πού και πώς χάθηκε η λίστα Λαγκάρντ. Δεν θυμούνται πόσα εκατομμύρια χρωστάνε στις τράπεζες, στον νόμο Τρίτση θα κολλήσουν;

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ όμως δεν είναι χρυσόψαρα στη γυάλα. Έχουν εξοργιστεί από τις διαχρονικές εγκληματικές παραλείψεις της δικομματικής σκυταλοδρομίας. Έχουν εξοργιστεί από τη διαπλοκή και τα ρουσφέτια, που αφαίρεσαν από τη χώρα τις δυνατότητες να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος ίσων ευκαιριών, όπου απέναντι στη Δικαιοσύνη όλοι οι πολίτες είναι ίσοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου