Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Δεξιότερα, Κυριάκο

Δεξιότερα, Κυριάκο

EUROKINISSI
Μας κυβερνούν μπολσεβίκοι. Φταίει η ιδεολογία της Αριστεράς για τα μνημόνια. Πρέπει να απαλλαγούμε από τον Τσίπρα που, ό,τι και να λέει, κατά βάθος είναι κομμουνιστής. Αυτά κι άλλα παρόμοια διακινεί η προπαγάνδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μέχρι πρότινος πόνταρε στον εκσυγχρονιστή και φιλοευρωπαίο αρχηγό της.

Πού τα θυμήθηκαν στη Νέα Δημοκρατία όλα τα συνθήματα του μεταπολεμικού ιδεολογικού οπλοστασίου της Δεξιάς και τα επιστρατεύουν ένα ένα προκειμένου να πλήξουν όχι την κυβέρνηση, αλλά την Αριστερά;
Η πρώτη εξήγηση είναι προφανής. Το πάνω χέρι στο κόμμα έχουν πάρει Σαμαράς, Γεωργιάδης και Βορίδης, οι οποίοι αισθάνθηκαν να απειλούνται από τις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα κατά τη δική τους πολιτική διαχείριση και αντέδρασαν με τον μόνο τρόπο που γνωρίζουν: την αναγόρευση του πολιτικού τους αντιπάλου σε εσωτερικό εχθρό.
Το σκηνικό των συλλαλητηρίων που προηγήθηκε υπήρξε εξαιρετικά διαφωτιστικό. Ο κ. Μητσοτάκης υποχώρησε άνευ όρων στην πίεση της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του και αρνήθηκε όσα η δική του παράταξη είχε αναδείξει ως εθνική γραμμή εδώ και 25 χρόνια.
Υπάρχει βέβαια και ένας άλλος λόγος για τη στροφή αυτή της Νέας Δημοκρατίας προς μια ρητορική που είχαν καταδικάσει τόσο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όσο και ο Κώστας Καραμανλής.
Η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια, όσες δυσκολίες κι αν επιφυλάσσει η μεταβατική περίοδος, αφαιρεί από τη Δεξιά το βασικό της μέχρι σήμερα επιχείρημα, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα καταφέρει.
Με τη νέα γραμμή ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται κυρίως στους εκτός Ελλάδας εταίρους και συμμάχους μας.
Βλέπει με απελπισία τους πρώην δικούς του ανθρώπους στην Ευρώπη να προσβλέπουν πλέον στον Αλέξη Τσίπρα ως έναν ικανό και αξιόπιστο συνομιλητή και κατανοεί ότι η έξωθεν βοήθεια που έλπιζε να έρθει έχει μείνει στον δρόμο.
Βέβαια, η νέα γραμμή έχει και δύο πολύ αδύνατα σημεία. Κατ' αρχάς αποδίδει πιστοποιητικό αριστεροσύνης σε μια κυβέρνηση που ταλαιπώρησε πολύ το αριστερό και προοδευτικό της κοινό. Και το σημαντικότερο: καθιστά δυσκολότερη την προσέγγιση με την Κεντροαριστερά, η οποία από την εποχή της Ενωσης Κέντρου και κυρίως επί ΠΑΣΟΚ έχει συνηθίσει να απεχθάνεται τη ρητορική του εμφυλιοπολεμικού αντικομμουνισμού.
Ολα δείχνουν ότι η παγίδα στην οποία παρασύρθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης, τελικά θα στοιχίσει στον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου