Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Μητσοτάκης και το Ασφαλιστικό

Ο Μητσοτάκης και το Ασφαλιστικό

Παναγιώτης Γεωργουδής
Η διάλυση των οικουμενικών αξιών που επέφερε το διανοητικό ρεύμα του Μεταμοντέρνου στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, χωρίς καμία αντίσταση από την Αριστερά και τα κινήματα, αποδιοργάνωσε πλήρως τις κοινωνικές συλλογικότητες.
Η σοσιαλδημοκρατία ενσωμάτωσε στον πυρήνα της τον χαμαιλέοντα του Μεταμοντέρνου και μεταμορφώθηκε σε νεοφιλελεύθερη Κεντροαριστερά. Ετσι επιβλήθηκε «αναίμακτα» ο νεοφιλελευθερισμός παντού. Ακόμα, η Αριστερά στην Ευρώπη και στην Ελλάδα κάθε απόχρωσης -ΚΚΕ, Αριστεριστές, ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.- δεν έχουν ορίσει ως πρωτεύοντα εχθρό το Μεταμοντέρνο. Τώρα, ανενόχλητος ο χαμαιλέοντας του Μεταμοντέρνου εκκρίνει τη συγκολλητική ουσία Ακροδεξιάς - νεοφιλελευθερισμού.
Η κυνική ομολογία του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, κ. Καραγκούνη, πως το κόμμα του έχει υιοθετήσει το ασφαλιστικό σύστημα του δικτάτορα Πινοσέτ, συνάδει απόλυτα και λειτουργεί πολλαπλασιαστικά με την επέλαση της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Ο Πινοσέτ ανέτρεψε τον σοσιαλιστή πρόεδρο Αλιέντε. Εκτός του γεγονότος πως το Ασφαλιστικό του δικτάτορα Πινοσέτ απέτυχε παταγωδώς, κάνοντας πλουσιότερες τις ασφαλιστικές εταιρείες και εξαθλιώνοντας περισσότερο τους φτωχούς μέχρι θανατηφόρας πείνας, η Χιλή μεταβλήθηκε σε έναν τόπο φριχτών βασανιστηρίων με χιλιάδες νεκρούς, εξαφανισμένους και ακρωτηριασμένους αγωνιστές.
Το άθλιο ταξικό και απάνθρωπο Ασφαλιστικό του Πινοσέτ είναι απολύτως συνδεδεμένο με τη στυγνή δικτατορία. Ο κ. Μητσοτάκης, διανύοντας το ανώτατο στάδιο του αδωνισμού και του βοριδισμού, προβάλλει ένα ακροδεξιό δικτατορικό μοντέλο ασφαλιστικού, που παραπέμπει ευθέως στην κατάργηση της Δημοκρατίας.

Στην πολιτική, οι λέξεις και ιδιαίτερα τα πολιτικά σύμβολα είναι πάντα φορτισμένα. Πολύ περισσότερο που η επιλογή της παγκοσμιοποιημένης ελίτ με όχημα το Μεταμοντέρνο είναι η κατάργηση της Δημοκρατίας και το πέρασμα στη δικτατορία της Μεταδημοκρατίας. Προσπάθησε να το υλοποιήσει μέσω της πραξικοπηματικής επιβολής των μνημονίων. Προσέκρουσε στο εμπόδιο του ελληνικού λαού που επέλεξε το ΣΥΡΙΖΑ. Στην Ιταλία, όμως, ο εναγκαλισμός Ακροδεξιάς και Μεταμοντέρνου προχωρά.

Ο μεγάλος Χιλιανός ποιητής, Πάμπλο Νερούντα, αντιστασιακός, βραβευμένος με Νόμπελ, είχε γράψει το περίφημο «Καθολικό Τραγούδι» για την ελευθερία, που μελοποίησε στα ισπανικά ο Μίκης Θεοδωράκης.
¨Εδώ φυτρώνει το δέντρο/ το θρεμμένο από τους γυμνούς νεκρούς, / από νεκρούς μαστιγωμένους, πληγιαμένους/ νεκρούς με αδύνατα πρόσωπα,\ νεκρούς σουβλισμένους σε ένα κοντάρι,/ από νεκρούς αποκεφαλισμένους με το τσεκούρι…/ νεκρούς σταυρωμένους στην εκκλησία…/ Αυτό είναι το δέντρο των λεύτερων¨
μετ. Αννα Βάλβη, εκδ. Τολίδη. Το ασφαλιστικό σύστημα του δολοφονικού καθεστώτος προωθεί ο κ. Μητσοτάκης με μαύρα απόνερα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου