Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Κάνε κι εσύ μια συνωμοσία, μπορείς!

Κάνε κι εσύ μια συνωμοσία, μπορείς!

Τάσος Παππάς
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Στη Νέα Δημοκρατία έχουν πέσει με τα μούτρα στις θεωρίες συνωμοσίας. Ιδού μερικές συνωμοσίες που βλέπουν να εξυφαίνονται:
 Ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» παίρνει κατευθείαν γραμμή και υλικό από το μέγαρο Μαξίμου για να καταφέρει βρόμικα χτυπήματα στον αρχηγό της και σε μέλη της οικογένειάς του. Συνεπώς ό,τι και να λέει, ό,τι και να γράφει ο Βαξεβάνης είναι προϊόν συνωμοσίας, εμπνευστής της οποίας είναι ο Τσίπρας και εκτελεστής ο δημοσιογράφος. Αρα, δεν απαντάμε επί της ουσίας. Καταγγέλλουμε τη συμμορία του Μαξίμου και ξεμπερδεύουμε. Ρίχνουμε βεβαίως και καμιά μπηχτή του τύπου «σύντομα θα λογοδοτήσουν οι σκευωροί», αφήνοντας ανοιχτό τον τόπο του μαρτυρίου τους (Ειδικό Δικαστήριο; Κάλπες;), συνεχίζουμε τις καταγγελίες κι όποιος τσιμπήσει.
 Την εντολή για να συλληφθεί η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου κ. Ζαχαράκη ύστερα από τη μήνυση Βαξεβάνη την έδωσε ο ίδιος ο Τσίπρας. Σήκωσε το τηλέφωνο, πήρε την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, και τη διέταξε να στείλει τους αστυνομικούς να εφαρμόσουν τον νόμο. Υπομονή αδέρφια, χούντα είναι θα περάσει!
 Γιατί αντικαταστάθηκαν τα Λατινικά από το μάθημα της Κοινωνιολογίας; Μην ψάχνετε. Την απάντηση την έχει ο Αδωνις Γεωργιάδης: «Θέλουν να κάνουν τα παιδιά μας αριστερά». Να περιμένουμε λοιπόν, αν έρθει στα πράγματα η Δεξιά, ότι θα καταργηθούν οι έδρες Κοινωνιολογίας στα ελληνικά Πανεπιστήμια, για να μη βγουν τα βλαστάρια μας ελαττωματικά. Ο,τι μάθατε, μάθατε από τον Μαξ Βέμπερ και τους λοιπούς αριστερούς κοινωνιολόγους! Ο μόνος «νόμιμος» Βέμπερ θα είναι εκείνος ο ανεκδιήγητος τύπος, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο φανατικός αντικομμουνιστής της γερμανικής Δεξιάς που θέλει να γίνει και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 Σύμφωνα με τις «πληροφορίες» που διακινούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και αναπαράγονται σε χρόνο ρεκόρ από τα δεξιά μέσα ενημέρωσης, υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης που θα αναπτυχθεί τις μέρες που θα βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Τότε, σε φιλικά της κυβέρνησης ΜΜΕ θα σκάσουν μύτη υποθέσεις σκανδάλων στις οποίες εμπλέκονται (αδίκως προφανώς) παράγοντες της συντηρητικής παράταξης και δεν αποκλείεται να δούμε αστυνομικούς να τους βάζουν χειροπέδες, ώστε να υπονομευθεί το λυτρωτικό για τη χώρα όραμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και σε αυτή την περίπτωση εγκέφαλος είναι ο Τσίπρας και εκτελεστές ορισμένοι επίορκοι δικαστικοί λειτουργοί. Οπότε, αν έχουμε τέτοια περιστατικά, να ξέρετε ότι πρόκειται για αθλιότητες της σπείρας που έχει κατσικωθεί στο Μαξίμου και δεν λέει να ξεκουμπιστεί.
 Να όμως και μια υπόθεση που καθιστά τη Ν.Δ. ύποπτη για συνωμοτική δράση. Ιστοσελίδες που πολιτικά βρίσκονται κοντά στη Ν.Δ. ανέσυραν από το παρελθόν (2011) έγγραφο που είχε διαρρεύσει από τα WikiLeaks, σύμφωνα με το οποίο η πρεσβευτίνα των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ έλεγε ότι η τότε κυβέρνηση Γκρούεφσκι δεχόταν το «Βόρεια Μακεδονία». Η αντίδραση του κ. Μητσοτάκη ήταν άμεση, τόσο άμεση, που σε βάζει σε σκέψεις. Στη δήλωσή του αναφέρει ότι δικαιώθηκε για την εναντίωσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε στους γείτονες αυτό που ζητούσαν από το 2008, αλλά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις το είχαν αρνηθεί. Το έγγραφο του 2008 είναι γνωστό από το 2011. Στο κείμενο αναφέρεται ότι το «Βόρεια Μακεδονία» το συζητούσαν οι γείτονες, όχι όμως για όλες τις χρήσεις.
ΕρώτημαΤυχαία ανακινήθηκε το θέμα με ένα μπαγιάτικο έγγραφο λίγες μέρες πριν από την παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ και ενόψει των διαδηλώσεων για το ΜακεδονικόΜήπως ο κ. Μητσοτάκης, στην προσπάθειά του να αγκαλιάσει το εθνικιστικό ρεύμα, έστησε το θέμα με τη βοήθεια μέσων ενημέρωσης που τον στηρίζουν; Πώς είπατε;Θέλετε αποδείξεις; Μα, για θεωρίες συνωμοσίας μιλάμε. Όλοι οι ισχυρισμοί είναι ισοδύναμοι.

Ανάγωγα

Ο Κώστας Καραμανλής (πρωθυπουργός 2004-2009) έχει άποψη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την είπε. Ο Γιώργος Παπανδρέου (πρωθυπουργός 2009-2011) έχει άποψη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την είπε. Ο Αντώνης Σαμαράς (πρωθυπουργός 2012-2015) έχει άποψη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την είπε. Ο Κώστας Σημίτης (πρωθυπουργός 1996-2004) έχει άποψη για τη Συμφωνία των Πρεσπών; Θα μας την πει κάποια στιγμή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου