Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Εκεί να δεις ένσημα που κόλλησε ο Νάσος!

Εκεί να δεις ένσημα που κόλλησε ο Νάσος!

Πέτρος Κατσάκος
Θα μπορούσε και να γελάσει κανείς αν το αστείο δεν ήταν τόσο μαύρο όσο και οι μέρες που βίωσαν οι εργαζόμενοι στις πιο αποκρουστικές ημέρες των Μνημονίων. Θα μπορούσε να γελάσει κανείς μ’ αυτούς που σήμερα ψελλίζουν διάφορα ανέκδοτα περί ενσήμων εάν οι ίδιοι και η πολιτική τους δεν ευθύνονταν για την καταστρατήγηση ακόμη και αυτών των βασικών και στοιχειωδών δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας. Πάει πολύ λοιπόν να μιλούν για ένσημα αυτοί που μετέτρεψαν σε καθεστώς τη μαύρη και αδήλωτη εργασία.

Αυτοί που υπέθαλψαν κάθε μορφή ανομίας και παρανομίας. Αυτοί που αποθέωσαν την εργοδοτική αυθαιρεσία. Αυτοί είναι που, φορώντας το πιο υποκριτικό τους προσωπείο, έρχονται σήμερα να ζητήσουν τα ένσημα ενός νέου ανθρώπου.


Θα μπορούσε να γελάσει κανείς μαζί τους αν ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν αυτός που προ ημερών είχε δικαιολογήσει με τον πιο φτηνό τρόπο την άγρια εργοδοτική ζούγκλα των μνημονιακών χρόνων λέγοντας πως “οι νέοι σήμερα δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη, γι’ αυτό και συχνά επιλέγουν ακόμη και να εργάζονται χωρίς ασφάλιση”.

Αυτοί λοιπόν που ζητούν τα ένσημα ενός νέου ανθρώπου είναι οι ίδιοι που τολμούν να παρουσιάσουν την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας ως “επιλογή”, αυτοί που βαφτίζουν “επιλογή” τις απειλές, τους εκβιασμούς, τις απολύσεις και τα κλεμμένα μεροκάματα γιατί είναι το νεοφιλελεύθερο ιερατείο που θυμήθηκε τα ένσημα ενός νέου ανθρώπου, που τα τελευταία χρόνια έδωσε αγώνα για τα ένσημα της γενιάς του και όχι μόνο.

Θα μπορούσε κανείς να γελάσει με όλους αυτούς που ζητούν τα ένσημα από έναν άνθρωπο που απέδειξε ότι η απόφαση να συγκρουστεί κανείς με ισχυρούς εργοδοτικούς θεσμούς, όπως για παράδειγμα οι τράπεζες, δεν είναι θέμα ηλικίας και βιβλιαρίου ενσήμων, αλλά πολιτικής βούλησης και ιδεολογικών αρχών, λέξεις άγνωστες για τους “επιθεωρητές” της συμφοράς, που βγήκαν αίφνης από τα καβούκια τους μπας και κοντύνουν με τις φαιδρότητές τους το πολιτικό μπόι που ο Νάσος Ηλιόπουλος σήκωσε στα χρόνια που πέρασε τόσο από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας όσο και από το αρμόδιο υπουργείο.

Ένα μπόι που, αν θέλουν να το μετρήσουν σε ένσημα, ας απευθυνθούν σε όλους όσοι υποχρεώθηκαν τα τελευταία χρόνια να σεβαστούν τους νόμους και τους κανόνες προς όφελος των εργαζομένων. Εκεί να δεις ένσημα που κόλλησε ο Νάσος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου