Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Η Ν.Δ. επιλέγει το ψεύδος

Η Ν.Δ. επιλέγει το ψεύδος

Του Νίκου Σβέρκου 
Μετά βαΐων και κλάδων ανακοίνωσε η Ν.Δ. την υποψηφιότητα του Γιάννη Λοβέρδου στις επικείμενες εκλογές, καθώς ο πολιτευτής συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ελήφθησαν και οι σχετικές φωτογραφίες.

Στον καιρό του ταχύτατου Διαδικτύου, οι εξελίξεις «τρέχουν» με αμείωτους ρυθμούς, με αποτέλεσμα η λήθη να παραμονεύει. Ο χρήστης του Facebook «Ζα μαν Φου» έκανε, όμως, την εξαιρετική δουλειά να υπενθυμίσει τα έργα και τις ημέρες του έξαλλου τηλεκήρυκα του νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού και της φρενήρους Ακροδεξιάς. 
Ο Γιάννης Λοβέρδος:

* Δημοσίευσε το επώνυμο της Ηριάννας ισχυριζόμενος ότι είναι συγγενής υφυπουργού της κυβέρνησης.

* Δημοσίευσε φωτογραφία ενός διαδηλωτή να καταδιώκεται από αστυνομικούς και ισχυρίστηκε ότι το επεισόδιο αυτό συνέβη στα συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό». Η φωτογραφία ήταν όμως από τον Ιούνιο του 2011.

* Χρησιμοποίησε φωτογραφίες από διαδηλώσεις επί της πρωθυπουργίας Σαμαρά προκειμένου να «αποδείξει» πως ταραξίες κουκουλοφόροι συνεργάζονται με την «αστυνομία του ΣΥΡΙΖΑ».

* Δημοσίευσε φωτογραφία στην οποία υπουργοί της κυβέρνησης βρίσκονται σε τρένο προς τη Θεσσαλονίκη, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για φωτογραφία μέσα από χλιδάτη και δωρεάν αεροπορική πτήση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

* Καταλόγισε στη «συριζαϊκή» ΕΡΤ μια γκάφα του ΣΚΑΪ: Ο σταθμός που συχνά - πυκνά τον φιλοξενεί είχε αναφέρει πως παραιτήθηκε ο Τσίπρας και όχι ο Νίκος Κοτζιάς.

* Διέδωσε σενάρια περί νοθείας στις επικείμενες εκλογές, εμφανίζοντας ως πειστήρια κάποια μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

* Δημοσίευσε το περασμένο καλοκαίρι φωτογραφίες όπου απεικονίζονταν μεγάλες ουρές. Ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για ουρές σε υπηρεσίες του «διαλυμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ» Δημοσίου. Μόνο που οι άνθρωποι στις ουρές φορούσαν βαριά παλτό, κασκόλ και σκούφους.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα δείγματα των ψευδών ειδήσεων που επιχείρησε να διακινήσει ο εν λόγω «δημοσιογράφος». Η αλήθεια είναι πως καθένα από τα ψεύδη αυτά είναι σπαρταριστό, ωστόσο, αν διαβάσεις ολόκληρη την εν λόγω λίστα, τρομάζεις.

Ένας άνθρωπος που διασπείρει τέτοια ψεύδη με τέτοιο ρυθμό, είτε είναι συστηματικός ψεύτης, είτε υστερικός και εμμονικός ενάντια στους πολιτικούς του αντιπάλους, είτε ανίκανος να επιτελέσει τον παραμικρό έλεγχο για την ορθότητα των όσων ισχυρίζεται. Πρόκειται για χαρακτηριστικά που αντενδείκνυνται για οποιονδήποτε έχει πρόσβαση στον δημόσιο λόγο.

Ό,τι και να ισχύει από αυτά, ένα είναι βέβαιο: ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τον Γιάννη Λοβέρδο. Και προσωποποιεί σε αυτόν τα νέα ήθη που θέλει να επιβάλει στην πολιτική: ψεύδη, ψεύδη, ψεύδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου