Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βλέπει μακριά, γι' αυτό και απειλεί

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βλέπει μακριά, γι' αυτό και απειλεί

Του Πέτρου Κατσάκου 
Στην αρχή διερρήγνυε τα ιμάτιά του υπέρ της αθωότητάς του, κραυγάζοντας πως καθαρός ουρανός δεν φοβάται και φωνάζοντας πως αυτός πρώτος είναι που θα πάει στο δικαστήριο να δικαστεί και να αθωωθεί. Τώρα, όμως, και κατά την προσφιλή του τακτική τα γυρνάει, ξεχνάει τους καθαρούς ουρανούς και τις αστραπές και ψάχνει σωσίβιο στον νόμο περί ευθύνης υπουργών και στα παραθυράκια της παραγραφής. Πάνε και οι κραυγές, πάνε και οι λεονταρισμοί του δήθεν αμόλυντου αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

"Το τυχόν αδίκημά μου έχει παραγραφεί. Δηλαδή, μην τυχόν με κατηγορήσετε. Κατανοητό;" είναι η νέα υπερασπιστική γραμμή του κ. Γεωργιάδη, καθώς βλέπει κάποια μαύρα και απειλητικά σύννεφα να τον πλησιάζουν. Και σαν να μην φτάνει αυτό, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. έκανε χθες ένα βήμα ακόμη παραπέρα, εκτοξεύοντας ευθεία απειλή κατά των εισαγγελέων που διερευνούν την υπόθεση Novartis, δηλώνοντας στον ραδιοσταθμό News 247 πως θα κάνει "μήνυση για κατάχρηση εξουσίας σε όποιον εισαγγελέα βάλει υπογραφή σ’ αυτό το πράγμα".


Τι κρίμα που την απειλή αυτή δεν την εκτόξευσε κάποιος υπουργός ή κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ... Τι κρίμα να πάει χαμένη τέτοια ευκαιρία για τη γνωστή ομάδα συνδικαλιστών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που δεν αφήνει λέξη να πέσει κάτω όταν προέρχεται από την Αριστερά και καταπίνει αδιαμαρτύρητα ή έστω με μια χλιαρή αντίδραση όποια απειλή δέχεται ο κλάδος από τη Δεξιά και την Ακροδεξιά της Ν.Δ.

Εκείνο πάντως που περνάει μονίμως στα ψιλά όσον αφορά την πορεία της διερεύνησης του σκανδάλου Novartis και την τυχόν εμπλοκή πολιτικών προσώπων είναι η πολύ καλή πληροφόρηση που ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως έχει. Γιατί δεν είναι πως ο κ. Γεωργιάδης βλέπει τα μαύρα σύννεφα που τον αφορούν κάπου στο βάθος του ορίζοντα. Είναι το ότι αντιδρά και προσαρμόζει την τακτική του πολύ πριν τα σύννεφα γίνουν ορατά. Γνωρίζει και μάλιστα καλά τι έρχεται ο κ. Γεωργιάδης και γι' αυτό ξεκινά από νωρίς τις απειλές και τις γυριστές.

Εκείνο πάντως που έχει καταντήσει συνήθεια είναι ο τρόπος με τον οποίο στρουθοκαμηλίζει ένας μεγάλος αριθμός ΜΜΕ με τις απειλές κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς όταν αυτές ξεστομίζονται από τον αγαπημένο τους Άδωνι. Άκρα του τάφου σιωπή.

Γιατί, στο κάτω - κάτω, άλλο ο Άδωνις και άλλο ο Πολάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου