Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Στην κομπίνα στον Οίκο Ναύτου υπάλληλος με απόσπαση στο υπ. Παιδείας

Στην κομπίνα στον Οίκο Ναύτου υπάλληλος με απόσπαση στο υπ. Παιδείας

Υπεύθυνη για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών ήταν μία εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση χρηματισμού στον Οίκο Ναύτου
Στην κομπίνα στον Οίκο Ναύτου υπάλληλος με απόσπαση στο υπ. Παιδείας  Ειδικότερα, υπάλληλος που πλέον εργάζεται με απόσπαση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου συνελήφθη σήμερα επ´ αυτοφώρω την ώρα που μαζί με άλλους τρεις υπαλλήλους του Οίκου Ναύτου «λαδώνονταν» με 250.000 ευρώ από κλινικάρχη.
Οι συλλήψεις έγιναν με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γαληνού Μπρή και παρουσία του επίκουρου εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

Μάλιστα, για την υπόθεση επιστρατεύτηκε και ο κοριός της ΕΥΠ, ο οποίος κατέγραψε συνομιλίες, ενώ το επίμαχο ραντεβού που κλείστηκε σήμερα το πρωί στη Λεωφόρο Θηβών καταγράφηκε και με κάμερα.
Σύμφωνα με τις αρχές, η «κομπίνα» προέβλεπε την είσπραξη σχεδόν 1 εκατ. ευρώ με πλαστά παραστατικά από τον κλινικάρχη για ιατρικές υπηρεσίες που παρείχε στον Οίκο Ναύτου, οι οποίες δεν υφίστανται.
Όπως φέρεται να κατήγγειλε ο ίδιος ο κλινικάρχης, προ καιρού εισέπραξε 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου.
Τότε τον πλησίασε η συγκεκριμένη υπάλληλος και του πρότεινε να πάρει τα χρήματα εις διπλούν καταθέτοντας τα σχετικά παραστατικά.
Ο κλινικάρχης ενημέρωσε τις αρχές ότι η συμφωνία προέβλεπε να κρατήσει ο ίδιος περίπου 500.000 και να καταβάλλει στους υπαλλήλους από 250.000 σε δυο ισόποσες δόσεις.
Ωστόσο, η εμπλοκή της συγκεκριμένης υπαλλήλου φέρνει στην επιφάνεια ένα ακόμα καίριο ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα από τις αρμόδιες αρχές.
Η συμμετοχή της στην κομπίνα, σε «ηγετική» μάλιστα θέση, όπως φαίνεται, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και για τις υπόλοιπες υποθέσεις που έχει χειριστεί στις διάφορες θέσεις που έχει εργαστεί.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω αποσπάστηκε το Μάρτιο του 2012 με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στο πολιτικό γραφείο του, όπου ανέλαβε το χειρισμό των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών.
Ο χρηματισμός της λοιπόν στην υπόθεση του Οίκου Ναύτου είναι φυσικό να θέτει εν αμφιβόλω την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε και στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών. Και αυτό γιατί είναι πολύ λογικό, όσο καλοπροαίρετα και αν σκέφτεται κάποιος, να υποθέσει ότι μία υπάλληλος που «λαδώθηκε», είναι πολύ πιθανό να ακολουθεί την ίδια τακτική εν γένει.
Κατ' επέκταση, πώς μπορεί να είναι σίγουρος ο κάθε εκπαιδευτικός που μετατέθηκε χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του ότι η μεταφορά του αυτή ήταν «καθαρή» και όχι αποτέλεσμα μίας ακόμα κομπίνας που πιθανότατα στήθηκε από την ίδια υπάλληλο με σκοπό και πάλι το κέρδος;
Στα ερωτήματα που γεννώνται από την αποκάλυψη της υπόθεσης θα πρέπει να απαντήσουν άμεσα τόσο ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος είναι και εκείνος που ζήτησε την απόσπασή της στο πολιτικό του γραφείο, όσο και το ίδιο το υπουργείο ως αρμόδιος φορέας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η όλη διαδικασία διεξήχθη χωρίς «λαδιές»...ανάλογες με εκείνες που εντοπίστηκαν στον Οίκο Ναύτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου