Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες

Να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες

Από πέρυσι το καλοκαίρι, μόλις η Ν.Δ. κατέρρευσε στις ευρωεκλογές και αντελήφθη ότι βαίνουμε προς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε το παιχνίδι του φόβου. Και διάλεξε τις τράπεζες για να κινδυνολογήσει. Ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς μιλούσε στο κυλικείο της Βουλής για bank run κι από κοντά ο Άδ. Γεωργιάδης, η εκπρόσωπος του κόμματος Σ. Βούλτεψη και άλλοι.

Μετά τις εκλογές, το παιχνίδι του φόβου με τις τράπεζες ανέλαβαν οι δανειστές, προχωρώντας ταυτόχρονα σε εικονικό πνιγμό, δηλαδή σε πιστωτική ασφυξία. Έκτοτε, κάθε φορά που έχουμε μπροστά μας τριήμερο αργίας, βγαίνουν διάφοροι βαλτοί και λένε "Κύπρος, Καθαρά Δευτέρα, έρχονται capital controls και κούρεμα καταθέσεων".

Αυτή την εβδομάδα ήταν η σειρά της Ντ. Μπακογιάννη να προβλέψει την επιβολή capital controls το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος. Τελείως τυχαία, οι δυσοίωνες αυτές προβλέψεις, που ποτέ δεν επιβεβαιώνονται, γίνονται από εκπροσώπους του πολιτικού και κοινωνικού χώρου που έχουν την άνεση, κάπου, σε κάποια τράπεζα, να έχουν ένα εκατομμύριο ξεχασμένο και μη δηλωμένο, άρα μπορεί κανείς να πει πως τέτοιοι μεγαλοκαταθέτες ενδεχομένως και να ανησυχούν στην άκρη του μυαλού τους μήπως, μία στο εκατομμύριο, γίνει κάποια στραβή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού που τη στηρίζει δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται και να μπαίνουν στο παιχνίδι του φόβου. Χρωστάνε στις τράπεζες, δεν είναι καταθέτες. Στην πραγματικότητα είναι ιδιοκτήτες, τις έχουν ήδη ανακεφαλαιοποιήσει με δάνειο. Άρα θέμα καταθέσεων δεν τίθεται. Οι περισσότεροι Έλληνες, άλλωστε, δεν έχουν καν χρήματα στην τράπεζα, πέρα από δυο-τρεις, άντε δέκα χιλιάδες.

Πολλοί, μέσα στον διάχυτο φόβο, μάλιστα, έχουν αποσύρει ακόμη κι αυτά και τα κρατούν κάτω από το μαξιλάρι. Τα χρήματά τους είναι πολύ πιο ασφαλή στις τράπεζες παρά στο σπίτι. Η προσχώρηση του λαού στον αστήρικτο φόβο που εκπέμπεται και διακατέχει τους πλούσιους και τους δανειστές στρέφεται εναντίον των λαϊκών συμφερόντων και του εθνικού συμφέροντος. Να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου