Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Αυτοί είναι οι Έλληνες των #PanamaPapers – Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στους εμπλεκόμενους

Αυτοί είναι οι Έλληνες των #PanamaPapers 
Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στους εμπλεκόμενους

Ένα μεγάλο μέρος των λεγόμενων Έγγραφων του Παναμά (#PanamaPapers), τα οποία προκάλεσαν ένα παγκόσμιο σκάνδαλο, με αναρίθμητα κρούσματα φοροδιαφυγής σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου, είδε χθες το φως της δημοσιότητας από τον ιστότοπο της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ).
Μεταξύ των εμπλεκομένων βρίσκονται και 223 εταιρείες που σχετίζονται με την Ελλάδα, 400 ονόματα αξιωματούχων και σχετιζόμενων με τις offshore, 77 ενδιάμεσοι και πάνω από 313 διευθύνσεις.

Εντολή να πραγματοποιηθούν αιφνιδιαστικοί οικονομικοί έλεγχοι σε όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην πολύκροτη υπόθεση των Panama Papers στην Ελλάδα, έχει δώσει ήδη ο επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτης Αθανασίου.
Επίσης σημειώνεται ότι έχουν ζητηθεί, μέσω δικαστικής συνδρομής από τις κυπριακές Αρχές, στοιχεία από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και αρχείων του εφόρου εταιρειών καθώς φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή Ελλήνων φορολογουμένων και σε «κυπριακού ενδιαφέροντος» υπεράκτιες εταιρείεςπου έκαναν χρήση των υπηρεσιών της δικηγορικής εταιρείας Mossak Fonseca.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου