Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Χυδαιότητα, θράσος, υποκρισία

Χυδαιότητα, θράσος, υποκρισία

Ένας “τομεάρχης” της Νέας Δημοκρατίας, ένας άξεστος ψευτόμαγκας που συνιστά ντροπή για την πολιτική ζωή του τόπου, αποκάλυψε μέσα σε λίγες κουβέντες αυτά που χαρακτηρίζουν την πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Θράσος, αναισχυντία και υποκρισία.

Χυδαιότητα: Οι απειλές για “κλωτσιές”. Δείχνουν την απελπισία τους να καρπωθούν πολιτικά την καταστροφή στο Μάτι. Το κλίμα που προσπαθούν να καλλιεργήσουν. Το έσχατο επίπεδο πολιτικής εξαθλίωσης στο οποίο βρίσκονται. Αλλά και το μίσος τους, επειδή έχασαν την επαφή με την εξουσία.

Θράσος: Αναρωτήθηκε ο τύπος: Καλά, το 2015 δεν ξέρανε ότι δεν έχουμε Δασολόγιο και Κτηματολόγιο; Γιατί ανακατευτήκανε και δεν μας άφησαν να συνεχίσουμε να οργιάζουμε; Αυτή είναι η λογική της Ν.Δ. Δεν φτάνει που καθιέρωσαν την αυθαιρεσία, δεν φτάνει που την εκμεταλλεύτηκαν μέσα από κυκλώματα και πελατειακά δίκτυα, δεν φτάνει που άφησαν στην Αριστερά να μαζέψει τα χάλια τους. Μιλάνε κι από πάνω. Όχι απλώς δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες 40 χρόνων, αλλά προσπαθούν και να τις φορτώσουν στους τωρινούς.

Υποκρισία: Ο ίδιος τύπος, πριν από δύο χρόνια, ζητούσε από τον υπουργό Περιβάλλοντος να εξαιρεθούν από τους δασικούς χάρτες 23 οικισμοί του Δήμου Μαραθώνα. Ανάμεσά τους και το Μάτι. Αυτοί είναι οι πολιτικάντηδες που χαντάκωσαν για δεκαετίες το Κτηματολόγιο και το Δασολόγιο. Που αγωνίζονται για τα αυθαίρετα της περιφέρειάς τους. Και που κατά τα άλλα θέλουν να επιστρέψουν για να οδηγήσουν τη χώρα στο μέλλον.

Ο Κ. Μητσοτάκης, που προχθές παρίστανε τον οικολόγο, δεν αισθάνθηκε βεβαίως την ανάγκη να αποδοκιμάσει τον τομεάρχη του. Γιατί η χυδαιότητα, το θράσος και η υποκρισία αποτελούν βασικά πολιτικά εργαλεία της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου