Όσα ακολουθούν είναι αποκυήματα της φαντασίας του υπογράφοντος. Ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΝ στο συνέδριο του 2004, διαφωνεί με κεντρική επιλογή του κόμματός του, διαγράφεται και ιδρύει νέο κόμμα, μαζί με άλλα προβεβλημένα στελέχη. Το νέο κόμμα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την ΔΗΜ.ΑΡ., η οποία έχει προέλθει επίσης από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποδεικνύει ως υποψήφια περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τη βουλευτή Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του επίσης βουλευτή Θεσσαλονίκης Τάσου Κουράκη, που ανακοινώνει ότι θα κατέβει και αυτός υποψήφιος. Το νεοπαγές κόμμα του Παπαδόπουλου σπεύδει να στηρίξει την υποψηφιότητα Κουράκη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποδεικνύει ως υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας τον βουλευτή Ευβοίας Βαγγέλη Αποστόλου, εξοργίζοντας τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Βαρεμένο, που δηλώνει και αυτός υποψήφιος, κατηγορώντας τον Αποστόλου για νεποτισμό. Το κόμμα Παπαδόπουλου δεν έχει εκδηλώσει ακόμη τις προθέσεις του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποδεικνύει ως υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων τον βουλευτή της Β' Αθηνών Δημήτρη Παπαδημούλη, πριν περάσουν όμως πέντε λεπτά, ανακοινώνει υποψηφιότητα και ο βουλευτής της Α' Αθήνας Νίκος Βούτσης. «Ο Παπαδημούλης μπορεί να είναι καλύτερος από μένα, σε αυτήν τη συγκυρία, όμως, δεν είναι ο καταλληλότερος για να εκπροσωπήσει την Αριστερά στις εκλογές της Αθήνας», δηλώνει ο Βούτσης και το κόμμα του Παπαδόπουλου ετοιμάζεται να στηρίξει την υποψηφιότητά του.
Αν όλα αυτά είχαν συμβεί πραγματικά, τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες θα κοπανούσαν από το πρωί μέχρι το βράδυ τον ΣΥΡΙΖΑ με τις κάμερες και τα μαρκούτσια. Θα τους έλεγαν γελοίους, θα τους έλεγαν ανίκανους, θα ζητούσαν την άμεση αυτοδιάλυση του κόμματος, ώσπου στο τέλος θα έδινε τη λύση ο Μιχελάκης, με τροπολογία που θα απαγόρευε την κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Την τροπολογία θα υπερψήφιζε και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αυτοπροστατευτεί.
Κι όμως, η μυθοπλασία του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ντοκιμαντέρ της Ν.Δ. Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Βύρων Πολύδωρας διαγράφηκε από το κόμμα, έφτιαξε δικό του κόμμα, μαζί με τον Ζώη και τον Μανώλη και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Καμμένο. Στην Κεντρική Μακεδονία η Ν.Δ. κατεβάζει περιφερειάρχη τον Ιωαννίδη και βρίσκει μπροστά της αντάρτη τον νυν περιφερειάρχη Τζιτζικώστα. Στην Στερεά Ελλάδα ο πρώην υπουργός Γιαννόπουλος κατεβαίνει απέναντι στον Μπακογιάννη κατηγορώντας τον για νεποτισμό. Στην Αθήνα ο πάλαι ποτέ δελφίνος Κακλαμάνης κατεβαίνει απέναντι στον επίσης δελφίνο Σπηλιωτόπουλο. Άπαντες οι αντάρτες υποστηρίζονται ή πρόκειται να υποστηριχτούν από το κόμμα Πολύδωρα.
Όλα τούτα χαρακτηρίστηκαν από τους σχολιαστές «δυσκολίες», «προβληματικές καταστάσεις», «αποτελέσματα της γενικότερης κρίσης του πολιτικού συστήματος», «εκδήλωση προσωπικών φιλοδοξιών». Μερικοί μάλιστα είπαν και μπράβο στον Σαμαρά, που αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.
Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.