Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν θα γίνει αρένα κατασχέσεων πρώτης κατοικίας

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν θα γίνει αρένα κατασχέσεων πρώτης κατοικίας

«Η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία που πρέπει να τηρήσει, όχι σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της και διάλυσης της κοινωνικής συνοχής»

Η ελληνική κοινωνία δεν θα μετατραπεί σε αρένα κατασχέσων πρώτης κατοικίας, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.


«Η μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας σε μια αρένα κατασχέσεων της πρώτης κατοικίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την κυβέρνηση και από κανέναν που ασπάζεται τις αρχές της αλληλεγγύης στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ενώ κάλεσε τους πάντες να κατανοήσουν ότι «η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία που πρέπει να τηρήσει, όχι σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της και διάλυσης της κοινωνικής συνοχής». Είναι «άλλο πράγμα να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας και άλλο να θεωρούν κάποιοι ότι η Ελλάδα δεν είναι ισότιμος εταίρος, αλλά κατάδικος που εκτίει κάποια ποινή», πρόσθεσε.

Η παραπάνω δήλωση έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου όπου τονίστηκε ότι «αποτελεί ζήτημα αρχής για την κυβέρνηση η σταθερή επιμονή στην προστασία της πρώτης κατοικίας, για τους οικονομικά αδύναμους», με αφορμή την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με του δανειστές



ΠΗΓΗ: http://left.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου