Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Προς Αγανακτισμένους: Διάγγελμα Μπενίτο

Προς Αγανακτισμένους: Διάγγελμα Μπενίτο




Αγαπητοί Αγανακτισμένοι
Διατύπωσα και επαναλαμβάνω την πρόσκληση ενός ουσιαστικού, ειλικρινούς διαλόγου μαζί σας.
Σας απευθύνω αυτή την πρόσκληση με την ιδιότητα εν ενεργεία πρωθυπουργού. Τυπικά είναι αυτά, μη μπερδεύεστε, ούτως ή άλλως την εξουσία την ασκεί η Λαγκάρντ, ο Τρισέ, ο Μπέος, ο Μπόμπολας, η Μάργκαρετ, τέλος πάντων οποιοσήποτε εκτός από αυτόν που εμφανίζεται επίσημα σαν πρωθυπουργός εν είδει “αυτοφωράκια”.
Απευθύνομαι σ΄εσάς γιατί είστε οι μόνοι που δείχνετε ένα ίχνος απόκρισης στα απανωτά ηλεκτροσόκ που κάνουμε. Οι υπόλοιποι είναι ζώα που θα μας ξαναψηφίσουνε, ενω εσείς είστε στα μάτια μας απλά ζώα που μέσω των αρθρογράφων μας θα σας κατηγορήσουμε ότι μας ψηφίζετε.(Κωλοπασόκια-αααχ, πάντα ήθελα να το πω αυτό).

 

Για να περάσουμε στην καρδιά του ζητήματος: απευθύνομαι σε σας γιατί είναι το “επικοινωνιακά σωστό” να απευθυνθώ σ’ εσάς. Γιατί σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε, η μόνη μας αρμοδιότητα ειναι η επικοινωνιακή διαχείριση, κι εγώ ο Καταλληλότερος, γιατί είμαι “αυτός που τα λέει ωραία”.
Όλα τα υπόλοιπα είναι προαποΦασισμένα (γαμάτο λογοπαίγνιο;). Ακόμα κι αν δεν ψηφίζαμε το Μεσοπρόθεσμο, ήταν ήδη έτοιμα στημένα τα plan B: Θα μας δανείζανε λεφτά είτε το θέλαμε είτε όχι, και θα πουλήσουμε ακόμα και τη μάνα σας, είτε το θέλουμε-εδώ δεν έχει όχι (δικιά μας είναι στην τελική;). Στη Δεινοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη-των Αγορών.
Εσείς εκεί έξω είστε irrelevant-ούτως ή άλλως μέσα δεν ακούμε το χριστό μας. Είτε τραγουδάνε οι Tiger Lilies είτε σας ρίχνουμε όλα τα χημικά-που-ποτέ-δεν-είχε-ο-Σαντάμ, εμείς ακούμε μόνο τη μονότονη μουρμούρα από “αντάρτες’ βουλευτές που θα βγάζανε και τη γιαγιά τους στο κλαρί για λίγη ακόμα κονομοβολευτική θητεία. (Για να δείτε ποιός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ υποφέρει).
Κάπως έτσι θα γίνει και με σας: θα διαλέξουμε εκπροσώπους απο σας με την ίδια λογική που τους διαλέγουν τα κανάλια: εκείνοι διαλέγουν τα πιό νούμερα. Εμείς θα διαλέξουμε τα ποιό φυτά, τίποτα πασοκόφατσες με φω-”νεανική ορμή” τύπου Βουλής των Εφήβων, και θα στήσουμε μια ωραία εκπομπούλα στην τηλεόραση όπου θα επέλθει και τύποις η Εθνική Συνεννόηση. Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα αναλάβει μεσω του εκλεκτού θιάσου ποικιλιών του να πείσει την κρίσιμη μάζα νοικοκυραίων ότι εμείς με τα απαγορευμένα από κάθε διεθνή σύμβαση χημικά είμαστε η νομιμότητα κι εσείς που τολμάτε τα παρευρίσκετε σε δημόσια πλατεία είστε καταπατητές και τσαντιρόγυφτοι, κι ό,τι απομείνει μετά θα το στείλουμε στην εντατική με ανάποδες κλομπιές και “ακίνδυνες” κρότου λάμψης που ακρωτηριάζουν ακόμα και τους χειριστές τους.
Σας περιμένω  στο γραφείο μου, γιατί οπουδήποτε αλλού τρώμε γιαούρτια.
Παντοτινά δικός σας (as in “δεν θα απαλλαγείτε τόσο εύκολα απο μας),
Μπενίτο Μασουλίνι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου