Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Π. Δούκας: Ασχολούμενος με τη δωρεάν εργασία των ανέργων, ξέχασε να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ!

Π. Δούκας: Ασχολούμενος με τη δωρεάν εργασία των ανέργων, ξέχασε να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ!


ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ

Η κοινοβουλευτική Επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, διαπίστωσε ότι ο πρώην υπουργός κ. Πέτρος Δούκας στη δήλωσή περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλλε για το οικονομικό έτος 2010, ξέχασε να συμπεριλάβει καταθέσεις ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ!
Λόγω της ανεξήγητης μείωσης των εισοδημάτων του, η αρμόδια Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει αναλυτική ενημέρωση από τον κ. Δούκα εντός είκοσι ημερών.
Προφανώς ο "γαλάζιος" πρώην υπουργός ασχολούμενος με την ρηξικέλευθη πρόταση του για τους ανέργους, αμέλησε να καταθέσει όλα τα εισοδήματά του.

Ο κ. Δούκας, όπως είναι ευρέως γνωστό προ ημερών ζήτησε οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ να υποχρεωθούν να δουλεύουν σε διάφορες εργασίες (μάζεμα ελιάς, καθαριότητα δρόμων κλπ), προκειμένου να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας.
Προφανώς ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι οι άνεργοι είναι τεμπέληδες και χαραμοφάηδες που ζουν σε βάρος της κοινωνίας, και θέλησε να τους σφίξει τα λουριά.
Στο μανιφέστο για τους ανέργους που κατέθεσε ο κ. Δούκας ζήτησε να αναγκαστούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η πολιτεία, εντασσόμενοι σε προγράμματα δωρεάν εργασίας.
Προκειμένου, μάλιστα, η πρόταση του να είναι εμπερίστατη, ο κ. Δούκας θεώρησε σκόπιμο να εξειδικεύσει τις ιδέες του, σχετικά με το είδος των εργασιών στις οποίες θα μπορούσαν να απασχοληθούν οι άνεργοι.

"Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα, σε μαγαζιά, συνεργεία, επιχειρήσεις, ανάλογα με την ηλικία, τις δεξιότητες, την έφεση και την όρεξη του καθενός. Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για τρεις μήνες χωρίς επιβάρυνση (για τις επιχειρήσεις, κλπ). Ακόμα και οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου και οι πρωτοετείς και δευτεροετείς των ΑΕΙ, κλπ., να εργάζονται το καλοκαίρι πέντε βδομάδες σε αντίστοιχες εργασίες για να αποκτήσουν κάποια στοιχειώδη εργασιακή εμπειρία"!

Όπως σημειώνει ο κ. Δούκας, οι επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώνουν επιπλέον υπαλλήλους, ενώ από την άλλη πλευρά οι άνεργοι με την εθελοντική εργασία θα "ξετριφτούν", θα "μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή"! 
Το Pheme.gr, υιοθετώντας τις ρηξικέλευθες ιδέες του κ. Δούκα, καταθέτει την εξής πρόταση για τη δωρεάν εργασία των ανέργων: Να εργαστούν στα γήπεδα γκολφ, σερβίροντας αναψυκτικά στους γκόλφερς και μαζεύοντας τα διάσπαρτες μπάλες  του γκολφ.
Με αυτόν τον τρόπο οι άνεργοι όχι μόνο "θα έρθουν σε επαφή με τους αυριανούς εργοδότες", όπως αναφέρει ο κ. Δούκας, αλλά θα μπορούν να απασχοληθούν σ' ένα ομολογουμένως ευχάριστο και χαλαρό περιβάλλον, έχοντας τη μοναδική εμπειρία να γνωρίσουν από κοντά το 0,5% των Ελλήνων που δεν τους άγγιξε ούτε μια στιγμή η οικονομική κρίσης της χώρας.
Το βασικότερο, ωστόσο, είναι ότι οι δικαιούχοι του ΟΑΕΔ θα έχουν τη σπάνια δυνατότητα να συναντήσουν από κοντά τον άνθρωπο που είχε την πρωτοποριακή ιδέα της δωρεάν εργασίας των ανέργων, τον κ. Δούκα!Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί ο κ. Δούκας, πέραν των άλλων προσόντων του, είναι και καλός γκόλφερ.
Μάλιστα, εδώ και ένα μήνα είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ!
 http://www.pheme.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου