ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Το πράσινο φως για την αναδιάρθρωση των δομών υπουργείων και φορέων από όπου θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό του Δημοσίου που θα τεθεί στο 1ο κύμα διαθεσιμότητας (12.500 υπαλλήλων) άναψε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδριάσε τη Δευτέρα το πρωί υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.
Επικυρώθηκαν οι 12.500 διαθεσιμότητες έως τέλη Σεπτεμβρίου
Το πράσινο φως για την αναδιάρθρωση των δομών υπουργείων και φορέων από όπου θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό του Δημοσίου που θα τεθεί στο 1ο κύμα διαθεσιμότητας (12.500 υπαλλήλων) άναψε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδριάσε τη Δευτέρα το πρωί υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Επικυρώσαμε τις τελικές αποφάσεις, προκειμένου η χώρα μας να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα για την ένταξη 12.500 υπαλλήλων στο πρόγραμμα της κινητικότητας μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Θέλω να επαναλάβω, με αυτήν την ευκαιρία, ότι η κινητικότητα δεν αποτελεί μόνο υποχρέωση της χώρας μας έναντι των πιστωτών, αλλά είναι και ένα θετικό εργαλείο που, τελικά, θα οδηγήσει στην καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα».
«Θέλω να υπενθυμίσω», πρόσθεσε «ότι από την πρώτη κινητικότητα που αφορούσε περί τους 1.800 υπαλλήλους, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, όλοι οι υπάλληλοι επανατοποθετήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες αιχμής του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνεται και εν τοις πράγμασι ότι η κινητικότητα πρωτίστως είναι ένα εργαλείο καλύτερης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου».
Η λίστα των περίπου 4.600 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα είναι έτοιμη ώς τις 16 Σεπτεμβρίου μαζί με τους 3.200 δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, πέραν των 3.200 δημοτικών αστυνομικών που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών, σε διαθεσιμότητα θα τεθούν ανα υπουργείο:
ΠΑΙΔΕΙΑΣ 1.500
Διοικητικό προσωπικό μόνιμου και αορίστου χρόνου από ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Θα τεθεί σε διαθεσιμότητα προσωπικό των κατηγοριών ΕΤΕΠ (Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό) και ΕΔΙΠ (Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό). ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 758
330 υπάλληλοι των Ταμείων Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων που θα καταργηθούν, 128 διοικητικού προσωπικού από τη Γεν. Γραμματεία Δημοσίων Εργων και 300 υπάλληλοι της ΥΠΑ που προέρχονται από την πρώην Ολυμπιακή. ΕΡΓΑΣΙΑΣ 618
20 από την κεντρική διοίκηση αορίστου χρόνου, 211 από το ΙΚΑ, 263 από τον ΟΑΕΔ, 20 από τον ΟΓΑ και 29 από το ΕΤΕΑ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 250
125 από την Κεντρική υπηρεσία υπάλληλοι διοικητικού προσωπικού, 15 από ΝΠΔΔ και 110 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 485
Καθαρίστριες με σχέση αορίστου χρόνου 4ωρης απασχόλησης (καταργείται ο κλάδος) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 100
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 138
40 διοικητικών καθηκόντων και βοηθητικών ειδικοτήτων από την κεντρική υπηρεσία και 98 από τον EOT ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 38
Βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, φύλακες και επιμελητές) ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 48
22 διοικητικοί υπάλληλοι ΔΕ και ΥΕ από την Κεντρική Υπηρεσία και 26 ΓΓ Αιγαίου ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 10
Διοικητικό προσωπικό από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ 20
Διοικητικό και τεχνικό προσωπικό ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 410
290 εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, από τεχνικούς μέχρι και διοικητικό προσωπικό και 120 μόνιμοι διοικητικών και τεχνικών ειδικοτήτων ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 131
59 μόνιμοι και 52 υπάλληλοι αορίστου χρόνου διοικητικών και βοηθητικών ειδικοτήτων κυρίως (ΥΕ και ΔΕ) από την κεντρική υπηρεσία, τον ΕΦΕΤ, το Μπενάκειο και το ΙΓΕ ΥΓΕΙΑΣ 1.835
Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι από 13 νοσοκομεία. 7 εργαζόμενοι από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου, 181 από την Πολυκλινική και 189 από το παράρτημά της, 233 από το Σισμανόγλειο, 300 από το «Φλέμιγκ», 154 από το Κωνσταντινοπούλειο, 176 από το Νοσ. Πατησίων, 29 από το Σπηλιοπούλειο, 20 από το Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακα, 270 από το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, 61 από το Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης, 38 από το ειδικό Παθήσεων Θεσσαλονίκης, 7 από το Αφροδίσιων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης και 170 από το «Παναγία Θεσσαλονίκης».
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας που ξεκινά θα έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις για τη σύσταση και κατάργηση θέσεων στις δομές των υπουργείων.
Το δεύτερο κύμα της κινητικότητας που θα αφορά σε 12.500 επιπλέον υπαλλήλους μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να προκύψει κυρίως από τους δήμους που έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν άμεσα σε αυτοαξιολόγηση δομών και υπηρεσιών.
Παράλληλα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισπεύδει τους πειθαρχικούς ελέγχους για τους επίορκους υπαλλήλους, και μέσα σε ένα μόλις μήνα, από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο απολύθηκαν 104 υπάλληλοι που εκκρεμμούσαν για αρκετό καιρό οι υποθέσεις τους. Επίσης, διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι για πλαστά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και οδήγησης σε υπαλλήλους που έχουν μπει στην κινητικότητα, ενώ το σώμα ελεγκτών Δημοσίου κάνει συνεχώς εφόδους σε υπηρεσίες για να εντοπίσει τους κοπανατζήδες.
Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου που αναφέρεται στην κινητικότητα των 1.862 υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:
- Ποσοστό 36% τοποθετήθηκε σε υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αστυνομικά τμήματα, πυροσβεστική),
- 22% τοποθετήθηκε σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης (καταστήματα κράτησης, δικαστήρια),
- 20% σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.),
- 16% σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας (νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.), καθώς επίσης και στα ΚΕΠ και τις ανεξάρτητες Αρχές της χώρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου