Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΣΥΝ: Διαλύουν την ελληνική οικονομία

ΣΥΝ: Διαλύουν την ελληνική οικονομία

«Το μέγεθος του πακέτου ιδιωτικοποιήσεων μέχρι το 2015, ύψους 50 δισ. ευρώ, που αποφασίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο δεν έχει ανάλογο ιστορικό προηγούμενο, όχι μόνο στη χώρα μας και την Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη», δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης εκ μέρους του ΣΥΝ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η προώθηση αυτού του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων συνιστά το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους και ένα διαρκές οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα».
Το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ, από την άλλη, αναφερόμενο στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σημείωσε πως επιβεβαιώνουν «ότι η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της τρόικας διαλύει με ταχύτατους ρυθμούς την ελληνική οικονομία. Η μείωση κατά 5,5% του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011 αποτελεί την πιο ισχυρή απόδειξη ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές οδηγούν στην αποδόμηση του παραγωγικού ιστού και, επομένως, στη φτωχοποίηση του μεγαλύτερου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας και την καταδίκη μιας ολόκληρης γενιάς στην ανασφάλεια και τον φόβο».
Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «η μείωση του εμπορικού ελλείμματος, το οποίο η κυβέρνηση το παρουσιάζει ως δήθεν επιτυχία, είναι αποκλειστικό αποτέλεσμα της μεγάλης μείωσης των εισαγωγών, που οφείλεται στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των ελληνικών νοικοκυριών. Και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών μειώνονται κατά 2% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2010».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου