Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Κατάργηση προνομίων


Κατάργηση προνομίων
  
Γιώργος Κύρτσος 
Η προσπάθεια διαφόρων πρώην βουλευτών να διεκδικήσουν αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους θίγει την ευαισθησία του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού. Αυτοί που περιορίζουν την καταγγελία στους πρώην βουλευτές που έχουν αποθρασυνθεί αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη  εφόσον το μεγάλο ζήτημα δεν είναι η διεκδίκηση νομοθετημένων προνομίων αλλά η νομοθέτηση των προνομίων.

Η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε προκλητικά υψηλούς μισθούς στους προέδρους διαφόρων ανεξάρτητων αρχών. Οι δικαστικοί θεώρησαν ότι οι ανεξάρτητες αρχές είναι μέρος της κρατικής μηχανής και αύξησαν ύστερα από απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου τις αποδοχές τους στο ύψος των αποδοχών των προέδρων των ανεξάρτητων αρχών.

Δαπανηρό κύκλωμα
Στην συνέχεια ήρθαν οι βουλευτές να επικαλεστούν το Σύνταγμα διεκδικώντας την αύξηση των δικών τους αποδοχών και των συντάξεων στα επίπεδα των δικαστικών λειτουργών.

 


Η κυβέρνηση Καραμανλή εξυπηρέτησε τους δικούς της ανθρώπους, οι δικαστικοί λειτουργοί αυτοεξυπηρετήθηκαν και οι βουλευτές ζητούν και αυτοί να εξυπηρετηθούν σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Έχουμε να κάνουμε με ένα κλειστό κύκλωμα της εξουσίας το οποίο εγείρει απίθανες οικονομικές απαιτήσεις σε βάρος των φορολογουμένων ανεξάρτητα από την κατάσταση και την προοπτική της εθνικής οικονομίας.
Η μόνη λογική και έντιμη απάντηση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι η κατάργηση όλων χωρίς εξαίρεση των προνομίων των βουλευτών, των πολιτειακών και κρατικών παραγόντων και των δικαστικών λειτουργών. Πρέπει να σταματήσει να ισχύει το αφορολόγητο σε μεγάλο μέρος του μισθού και των επιδομάτων των βουλευτών και να υποβληθούν στην ίδια σιδηρά φορολογική πειθαρχία στην οποία υποβάλλονται, με βάση τους νόμους που ψηφίζουν οι βουλευτές, οι πολίτες.
Επιβάλλεται να καταργηθούν τα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά προνόμια των βουλευτών μέσα από την υιοθέτηση της πρότασης του ΚΚΕ σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές πρέπει να περιοριστούν στην επαγγελματική τους σύνταξη. Με το ισχύον καθεστώς αρκεί μία πλήρης θητεία στην Βουλή για να εξασφαλιστεί μία σύνταξη της τάξης των 4-5 χιλιάδων ευρώ το μήνα.
Οι ανώτατες αποδοχές των κρατικών παραγόντων, των δικαστικών λειτουργών, των βουλευτών, πρέπει να περιοριστούν δραστικά για να εναρμονιστούν με τις οικονομικές δυνατότητες του χρεοκοπημένου ελληνικού Δημοσίου. Το ελληνικό Δημόσιο οδηγήθηκε στην υπερχρέωση και την χρεοκοπία μέσα από τα νομοθετικά τερατουργήματα των βουλευτών, την καθυστερημένη και προβληματική απόδοση Δικαιοσύνης από τους δικαστικούς λειτουργούς και την προκλητική αδιαφορία από τους κρατικούς γραφειοκράτες. Όλοι αυτοί πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό της συλλογικής τους αποτυχίας, να σταματήσουν να ζητούν από τους πολίτες να καλύψουν με τις οικονομικές, κοινωνικές θυσίες τους τις συνέπειες των δικών τους λαθών και παραλείψεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου