Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ισότητα στις απολύσεις!


 Ισότητα στις απολύσεις!

ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ
 
«Πρωτότυπη» σκέψη !!! Και «σοσιαλιστική» επίσης.
Ισότητα στις απολύσεις!
Ιδού το νέο μανιφέστο των όσων δικαιούνται να έχουν δημόσιο λόγο. Αυτές είναι «νέες ιδέες».
Το Δημόσιο!!! Πφφφφ
Σιγά τα ωά.!!
Τεμπέληδες, διαπλεκόμενοι, κοπανατζήδες και διαρκώς διαμαρτυρόμενοι.
Ακριβοπληρωμένοι…… (1000 € μετά από 17 χρόνια δουλειά – τα πέντε από αυτά μακριά από την οικογένειά μας στα μονοθέσια της ελληνικής επαρχίας)
Διαπλεκόμενοι ..(μέσω ΑΣΕΠ- έχετε ακούσει για τον ΑΣΕΠ;)
Τεμπέληδες και… και …και…
Φτάνει , ακούτε ; Φτάνει!!!
Δε σας επιτρέπω πια!!!
Κουράστηκα να ακούω τον κάθε κονδυλοφόρο του κέντρου να με αποκαλεί όπως του έρχεται ή όπως (το χειρότερο) του λένε να με αποκαλεί.
Βαρέθηκα να με απαξιώνουν έτσι αβασάνιστα λέγοντάς με αντιπαραγωγικό , τεμπέλη και βάρος του Έλληνα.
Ε όχι πια . Φτάνει . Βάρος δεν υπήρξα ποτέ. Ποτέ , ακούτε; Το βάρος όλων σας, εγώ, εγώ και τα παιδιά μου το κουβαλάω μια ζωή. Εγώ ο ανώνυμος μικρομισθωτός που μου χρεώνετε και μου χρεώνετε και μου χρεώνετε… ατελείωτα.
Αν υπάρχουν λαμόγια στο Δημόσιο βρείτε τα. Αν υπάρχουν διαπλεκόμενοι διώξτε τους. Εμένα δε θα με ξαναβάλετε στο στόμα σας.
Και για να χουμε καλό ρώτημα ( που λέει και ο πατέρας μου) αυτό που θέλετε είναι το Δημόσιο να γίνει σαν τον ιδιωτικό τομέα; Δηλαδή μια εκπαίδευση που να μην είναι δημόσια και δωρεάν ( όσο είναι) αλλά όπως η ιδιωτική , ακριβή και επιλεκτική;

 

Θέλετε μια δημόσια υγεία όπως η ιδιωτική; Μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν;
Θέλετε έναν εργαζόμενο χωρίς δικαιώματα , έρμαιο των διαθέσεων των «από πάνω»;
Μη γελιέστε. Γνωρίζω καλά τις παθογένειες του συστήματος. Από μέσα. Τις έχω υποστεί στο πετσί μου. Από το κομματικό σύστημα εξουσίας και διοίκησης, από την αναξιοκρατία , αλλά αυτό τι σημαίνει;
Τι πιστεύετε οτι θα διορθωθεί αν παραδοθούν όλα στους ιδιώτες; Γιατί το κριτήριο του κέρδους είναι αποτελεσματικότερο ; Δε βλέπετε πώς λειτουργεί ο ιδιωτικός τομέας στη χώρα; Υπέρ του λαού; Οι ιδιώτες (έμποροι) δεν είναι αυτοί που «έκλεψαν» με την αλλαγή του νομίσματος το μεγαλύτερο κομμάτι του εισοδήματός μας; Οι εισαγωγείς δεν έκλεισαν τις ελληνικές βιοτεχνίες φέρνοντας όλα τα , αμφίβολης ποιότητας, κινέζικα, αιγυπτιακά, μαλαισιανά προιόντα στη χώρα ; Και μήπως οι μεγαλοεργολάβοι από πού ζούσαν και μεγάλωναν τις περιουσίες τους; Από το Δημόσιο που άλλο έπρεπε κι άλλο του χρέωναν. Και μήπως πώς αποκαλείται κάποιος ιδιώτης (φουκαράς) όταν προστατεύεται το επάγγελμά του από νόμους που το κάνουν κλειστό και απρόσβλητο; Και μάλιστα κάποιοι από αυτούς έχουν καταφέρει να έχουν και απρόσβλητο ποσοστό κέρδους(φαρμακοποιοί κ.α)
Α.. και για να μην ξεχνιόμαστε. Εχετε καμιάν ιδέα τι ποσά δηλώνουν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, έμποροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, επιχειρηματίες και άλλοι του «υγιούς» ιδιωτικού τομέα;

Και για να τελειώνουμε. Στο σχολείο μου μια κοπέλα 28 ετών , καθηγήτρια αγγλικών κάνει κάθε μέρα 340 χμ για να πάει και να ρθει από τα Γιάννενα που μένει στην Πτολεμαΐδα που εργάζεται γιατί δε γίνεται αλλιώς. Εισόδημα μηδέν (όλα πηγαίνουν στα καύσιμα) αλλά τι άλλο να κάνει;
Εξαίρεση θα μου πείτε.
Αυτό ακριβώς λέω.
Κάθε ένας από εμάς είναι μια εξαίρεση. Ειναι φτηνό να τους τσουβαλιάζεις όλους και να τους απαξιώνεις έτσι εύκολα και αβασάνιστα.
Ξέρω οτι δεν σας έπεισα. Ετσι κι αλλιώς πώς μπορείς να πείσεις κάποιους που δεν κοιμήθηκαν ποτέ έξω, οτι ο χειμώνας και το χιόνι δεν είναι μόνο για χιονοπόλεμο;
Καταλάβατε; Σπάω το κεφάλι μου να βρω τρόπο να σπουδάσω το γιο μου κι ακούω τον κάθε τύπο να προπαγανδίζει το ξεπούλημα του Δημοσίου.
Θα μου πεις ,αγαπητέ συντάκτη, «μια κουβέντα είπα κι εκείνη για το σαθρό κομμάτι του δημοσίου που κι εσύ αναγνωρίζεις οτι σε βαραίνει». Δίκιο έχεις , μόνο που εδώ που φτάσαμε είναι απαραίτητο πρώτα να δούμε τις μεγάλες πληγές. Αυτές αιμορραγούν περισσότερο και εξαντλούν το σώμα. Δε βγάλαμε εμείς οι μικροί, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τα χρήματά μας έξω. Τα 400 δις (άλλοι λένε περισσότερα) στην Ελβετία και στις οφ σόρ κάποιοι άλλοι τα πήγαν και ελάχιστοι από όσους έχουν δημόσιο λόγο ασχολήθηκαν μαζί τους. Από τη χώρα τα «κέρδισαν» και σ αυτήν όφειλαν να τα επιστρέψουν. Εδώ έπρεπε να επενδύσουν. Στη χώρα και στο λαό της τα χρωστούν. Αλλά οι «πλούσιοι» πάντα στα δύσκολα του έθνους ήταν απόντες.
Δεν είναι ώρα για παιχνίδια «κοινωνικών αυτοματισμών». Δε σηκώνει η περίσταση πονηριές. Ολοι θα κριθούμε από τη γενναιότητά μας αυτη την ώρα. Και πρώτα από όλα από την ευθύνη μας απέναντι στην αλήθεια. Αφήστε τις ανοησίες περί πονηρών δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να σφαγιαστούν (για λόγους ισότητας- άκου τι σκέφτηκαν οι αφιλότιμοι) για να πάψουμε να χουμε έλλειμμα.
Ελλειμμα έχουμε γιατί κανείς ,πλην μισθωτών, δεν πληρώνει φόρους. Ελλειμμα έχουμε γιατί οι δημόσιες επενδύσεις πήγαιναν πάντα στις τσέπες των περί του Μαξίμου πολιτικών και εργολάβων. Ελλειμμα έχουμε γιατί η οργή μας δεν υπήρξε ποτέ ολόκληρη. Πάντα με διαλείμματα την ξεσπούσαμε. Και κανείς δεν μας έπαιρνε στα σοβαρά.
 
Το παραπάνω κείμενο αποτελεί σχόλιο στο άρθρο του ΑνδρέαΚωνσταντάτου με τίτλο ΄΄ η εφεδρεία αμετανόητοι & και το πελατειακό κράτος ΄΄ που  δημοσιεύτηκε στο aixmi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου