Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Aν δεν μπορείς να αποφύγεις τον βιασμό της λογικής, απομαγνητοφώνησέ τον.

Aν δεν μπορείς να αποφύγεις τον βιασμό της λογικής, απομαγνητοφώνησέ τον. 

 old-boy



«... έχουμε μπροστά μας και καλούμαστε να ψηφίσουμε ένα πακέτο μέτρων, που όμοιο του δεν έχει γνωρίσει άλλο ευρωπαϊκό κράτος. Και θυμούμαι όλους αυτούς τους διατεταγμένους αναλυτές και τους φοβερούς ειδικούς που υποστήριζαν στην αρχή της κρίσης, ότι πολύ σύντομα, αν προβούμε σε διαρθρωτικά μέτρα και περικοπές, η οικονομία η ελληνική θα έχει βγει άμεσα στις αγορές χρήματος. 

Σήμερα έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο στην ύφεση, και όχι απλά δεν βλέπουμε φως, αλλά βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της κρίσης. Το νομοσχέδιο που μας παραδόθηκε προχθές το βράδυ θα εξετάζεται στο μέλλον από τους παγκόσμιους οικονομολόγους ως το εγχειρίδιο των πλέον ανερμάτιστων οικονομικών μέτρων, γιατί πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτα τα μεγέθη της ύφεσης, της ανεργίας, της σωρευτικής μείωσης των εισοδημάτων και της ευημερίας των Ελλήων πολιτών. Μέσα σε αυτό το κλίμα, με την Ευρώπη των ανάξιων και μικρών πολιτικών, του Μπαρόζο, του Ρομπάι, της Μέρκελ, του Σόιμπλε, μας ζητούν να ψηφίσουμε -και το κόμμα μου, δεν το βγάζω απ' έξω- ένα άρθρο 300 σχεδόν σελίδων με περικοπές, μέσα από τις οποίες  δήθεν η ελληνική οικονομία θα δει το φως της ανάπτυξης και θα αποτινάξει από πάνω της τις αμαρτίες του παρελθόντος.
Καλό το παραμύθι σας κύριε Στουρνάρα, αλλά πλέον δεν σας πιστεύει κανείς, ούτε εσάς ούτε τον κύριο Σαμαρά. Από πού να ξεκινήσει κανείς; Από τις απολύσεις, από τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, στα οικογενειακά επιδόματα, στις παροχές του κράτου πρόνοιας, από τα κατάπτυστα εργασιακά μέτρα, που δεν είναι δίχως άλλο παρά τα ανομολόγητα χρέη του κυρίου Στουρνάρα, του συντάκτη των καρφωτικών non papers στην τρόικα, ή του προστάτη του από τον κύριο Σαμαρά, που βρήκε στο πρόσωπό του τον τέλειο υπηρέτη των συμφερόντων. 
Τα διλήμματα, κύριες και κύριοι συνάδελφοι, είναι παρ' όλα αυτά πολύ μεγάλα και εξηγούμαι. Έχουμε μπροστά μας έναν πρωθυπουργό που από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησής του προσέφυγε στην τρόικα και τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Γερμανίας με όρους απόλυτης υποταγής και εθνικής αναξιοπρέπειας. Ο κύριος Σαμαράς όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκε, αλλά έβαλε στο τραπέζι και θέματα όπως τα εργασιακά που δεν υπήρχαν καν στο τραπέζι του Μαρτίου και φυσικά δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με το έλλειμμα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, καθώς το εργασιακό κόστος στη χώρα μας είναι από τα χαμηλότερα της Ευρώπης, είναι περίπου στο 8%. Μέρα με την ημέρα τα μέτρα αυξάνονταν και από τα 6 δις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις τον Μάρτιο, μετά από δύο ακριβώς εκλογικές αναμετρήσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν στη βάση ακριβώς ότι τα μέτρα θα είναι ηπιότερα για τον ελληνικό λαό, πήγαμε σε 9,3 δις μέτρα, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και μαζί με τις μειώσεις δαπανών αποτελούν ένα πακέτο μέτρων 18 δις ευρώ και σε αυτά βεβαίως έρχονται να προστεθούν και τα πρόσθετα, αδιευκρίνιστου χαρακτήρα, μέτρα 5 περίπου δις ευρώ για το μέλλον. Η προβολή της ύφεσης σχεδόν στο 5% είναι κι αυτή για γέλια, καθώς είναι ήδη στο 7% και οι οικονομολόγοι λένε πως μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 10%.
Ωστόσο αυτό δεν απασχολεί καθόλου τον υπάλληλο του ΣΕΒ και τον άνθρωπο που έκανε τα πάντα για να γίνει Πρωθυπουργός. Ποιός μπορεί να ξεχάσει τη θεατρική παράσταση που ανέβασε ο κύριος Σαμαράς επί κυβέρνησης Παπαδήμου ως ο προστάτης των συνταξιούχων και των αδυνάτων; Ποιός μπορεί να ξεχάσει το Ζάππειο 1, 2 και 3 και τα 18 δις ισοδύναμα, ποιός μπορεί να ξεχάσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του Πρωθυπουργού, που γύρισε το κουμπί του ψεύδους αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες; Ποιός μπορεί να ξεχάσει τις καταγγελίες του για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ενώ μόλις προχθές μας ζήτησε να στείλουμε σε πιάτο τον πλούτο του ελληνικού λαού να τον ξεπουλήσει δίχως καμιά προϋπόθεση και δίχως κανέναν έλεγχο από το ελληνικό κοινοβούλιο; Ποιός μπορεί να ξεχάσει την κοροϊδία για το κούρεμα των δανείων των ελληνικών νοικοκυριών, που μετά τις εκλογές έγιναν εκκλήσεις από προβεβλημένα στέλεχη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, για πλειστηριασμό ακόμα της πρώτης κατοικίας;
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με ακούτε αυτή τη στιγμή να ομιλώ τη γλώσσα της αλήθειας, κι όλοι ξέρετε, ακόμα και οι σχεδιαστές αυτού του προγράμματος που πρόθυμα εκτελεί ο κύριος Σαμαράς, ότι οι πιθανότητες να βγει είναι σχεδόν αδύνατες, ωστόσο σας λέω ευθαρσώς ότι, έχοντας επίγνωση τι σημαίνει αυτό το πρόγραμμα για τον ελληνικό λαό,
θα το ψηφίσω ...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου