Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο αντιπρόσωπος, ο σωματοφύλακας και ο αρχιμανδρίτης...

Οι... Σαμαροβενιζέλοι μίλησαν για τη διάλυσή και τη συρρίκνωση παραγωγής και αγροτικού πληθυσμού, λες και ευθύνονται κάποιοι άγνωστοι
 
Ο αντιπρόσωπος, ο σωματοφύλακας και ο αρχιμανδρίτης...


 
Χρήστου Δημήτρης


Σοκαριστική ήταν η προ ημερησίας διατάξεως συνεδρίαση της Βουλής για την αγροτική πολιτική. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το 1977(!) βουλευτής, παρουσιάστηκε, λες και μόλις έπεσε με αλεξίπτωτο σε αυτόν τον τόπο. Μας έκανε μάθημα για τη σπουδαιότητα και τις δυνατότητες της αγροτικής οικονομίας. Λες και για τη διάλυσή της και τη συρρίκνωση παραγωγής και αγροτικού πληθυσμού, ευθύνονται κάποιοι άγνωστοι. Ο αθεόφοβος, παρότι εκλέγεται στη Μεσσηνία και υποτίθεται πως ξέρει από λάδι, μόνον που δεν έβαλε τα κλάματα για την εκμετάλλευση που υφίστανται οι ελαιοπαραγωγοί από τους αδίστακτους Ιταλούς εμπόρους!





ΕΨΑΞΑ να δω πόσα ελαιοτριβεία έχει ο νομός Μεσσηνίας. Να το γράψω ολογράφως, εκατόν είκοσι! Έχει όμως μία σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλών δυνατοτήτων μονάδα τυποποίησης και ραφιναρίσματος για να αναδειχθεί η υπεραξία του περίφημου ελληνικού ελαιολάδου; Υπάρχει ικανός φορέας προώθησης εξαγωγών και στοιχειωδώς ανεπτυγμένα εμπορικά τμήματα στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό, ώστε τα εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα να φτάνουν στα ράφια των ξένων μαγαζιών; Μοιραία, εδώ και κάμποσα χρόνια, το ελληνικό λάδι το αγοράζουν πάμφθηνα οι ξένοι και το χρησιμοποιούν ως εσάνς των δικών τους ελαιολάδων που και λόγω της βιομηχανοποιημένης καλλιέργειας, δεν μπορούν να συναγωνιστούν σε ποιότητα το ελληνικό. Χρόνια κρατάει αυτή η κολώνια! Βολεύτηκαν οι πολιτευτάδες του πελατειακού συστήματος, αφού 120 ελαιοτριβεία σημαίνει 120 πρόεδροι και αφεντικά, επιδοτήσεις και πολιτικά πάρε-δώσε για να δουλεύει άνετα το γκουβέρνο.

ΜΙΛΗΣΕ ο Σαμαράς για τα καπνά. Η πολυεθνική Φίλιπ Μόρις θέλει να αγοράσει το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνών ανατολικού τύπου. Δεν είναι και λίγο, πράγματι. Αν δεν επρόκειτο για την εκμετάλλευση του πρωτογενούς τομέα, όπως έκαναν και κάνουν οι ισχυροί στην Αφρική και στις υπό ανάπτυξη χώρες, η είδηση θα είχε άλλη αξία. Όταν όμως, δίπλα στην πρωτογενή παραγωγή, δεν αναπτύσσεται η μεταποίηση, η χώρα που μένει σε τέτοιες οικονομικές σχέσεις δεν θα αναπτυχθεί, αφού δεν θα υπάρξει δευτερογενής τομέας και νέες θέσεις εργασίας υψηλής προστιθέμενης αξίας. Σημειωτέον ότι μία θέση στον πρωτογενή γεωργικό τομέα δίνει έξι θέσεις στην αντίστοιχη μεταποίηση και μία θέση στην κτηνοτροφία δίνει δώδεκα! Η διάλυση της καπνικής παραγωγής και επεξεργασίας στην Ελλάδα φαίνεται πως έγινε από τους γνωστούς άγνωστους. Η χρεωκοπία της ΣΕΚΑΠ της κορυφαίας συνεταιριστικής βιομηχανίας τσιγάρων, με διεθνή πατέντα Έλληνα επιστήμονα που δημιούργησε το Biofilter δεν αφορά κανέναν; Ούτε τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, πρώην βουλευτή Ξάνθης της Ν.Δ., που οδηγεί το εργοστάσιο στη διάλυση;

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ ο κ. Σαμαράς με την Αγροτική Τράπεζα, που χρηματοδοτεί τους αγρότες μόλις με το 13% των χορηγούμενων πιστώσεων. Φοβερός! Το κόμμα του έχει λάβει δάνεια ύψους 105 εκατ. ευρώ από την ΑΤΕ, με λήξη εξόφλησης το τρέχον έτος, ενώ από την ίδια -ειδικού σκοπού- τράπεζα το ΠΑΣΟΚ έχει λάβει 97 εκατ. ευρώ, τα οποία -παρομοίως- πρέπει να εξοφληθούν εφέτος! Από την εποχή που το ΠΑΣΟΚ διόρισε τον κομματικό του ταμία κ. Λάμπρου επικεφαλής στην ΑΤΕ (καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για πλημμεληματική απιστία κατ' εξακολούθηση), η δυστυχής τράπεζα έγινε κομματικό παραμάγαζο.

ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ στο ελληνικό γιαούρτι που το πουλάει σε Γαλλία, Ισπανία και Λατινική Αμερική με τίτλο “Griego Yoghourt” η γαλλική Danone και στις ΗΠΑ ένας Τούρκος επιχειρηματίας που το έχει ονομάσει Chopanis; Να ρωτήσουμε τι ενέργειες έχει κάνει το ελληνικό ΥΠΕΞ για την προστασία ονομασίας προέλευσης; Μια φορά που επιχείρησα να το κάνω, η έρευνά μου κράτησε 3 μήνες και η απάντηση ήταν "ευχαριστούμε για την ενημέρωση"! Ας σταματήσουμε εδώ με τις αφέλειες του... νεόμαγκα Αντώνη, που παριστάνει τον σωτήρα πρωθυπουργό, ενώ απλά είναι αντιπρόσωπος της Μέρκελ στην Ελλάδα.

ΕΧΕΙ όμως φίλους. Ο ιατρικός κόσμος έμεινε άφωνος από το παραλήρημα του Βενιζέλου (τον οποίο -εύστοχα- χαρακτήρισε σωματοφύλακα του Σαμαρά ο Π. Καμμένος) κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Ανασυγκροτεί με αυτή τη ρητορική λάσπης και συνενοχής (βρώμικος εγώ, βρώμικος και εσύ) τη φευγάτη κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ; Μπορεί ο τύπος να είναι θρασύς και αμοράλ, αλλά βλάκας δεν είναι. Η πολιτική (και προσωπική) του επιβίωση εξαρτάται από την προστασία του Σαμαρά. Όσο το ΠΑΣΟΚ μένει εντός Βουλής θα το... πουλάει ως μνημονιακό δεκανίκι. Και όσο η κατάθεση με τα στοιχεία Χριστοφοράκου για το σκάνδαλο Siemens κρατούνται μυστικά στο συρτάρι της Μέρκελ, έχουμε το δικαίωμα να αμφισβητούμε την ανεξαρτησία των ανδρών (και των κομμάτων) που χειρίζονται τα εθνικά μας συμφέροντα.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ με την -κυριολεκτικά- θλιβερή ομιλία ενός τέως αριστερού που εκφωνήθηκε από άμβωνος με ρητορική και ύφος αρχιμανδρίτη. Ο Φώτης Κουβέλης, σαν να μην άκουσε τις υποσχέσεις - δεσμεύσεις Σαμαρά στους αγρότες, εκφώνησε μια επανάληψη, λέγοντας πως αυτά θα τα διεκδικήσουμε (!) και θα πρέπει να γίνουν, διότι βοηθάνε! Ή δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται, γιατί γίνεται και πού πάει το πράγμα, κάτι που αδυνατώ να πιστέψω, ή μασκαρεύονται πίσω από ηθικοπλαστικές γενικούρες για να απολαύσουν ατιμώρητοι (νομίζουν) το μέλι της εξουσίας.



Υ.Γ.: Ελπίζω ο κ. Μπράμος της ΔΗΜ.ΑΡ. να πάρει τη διευθυντική θέση στην ΕΡΤ ώστε να μην ρίξει την κυβέρνηση ο κ. Φώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου