Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Αντιρρήσεις για το θεαθήναι

Αντιρρήσεις για το θεαθήναι


Ασφαιροι θα αποδειχθούν πιθανότατα, ακόμη μία φορά, οι πρόσφατοι λεονταρισμοί των εκπροσώπων των δύο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαμηνύουν ότι δεν θα αποδεχθούν οποιαδήποτε παράταση της είσπραξης του χαρατσιού και το 2013, καθώς -όπως λένε- πρόκειται για νέο μέτρο που επιβαρύνει τους πολίτες. Υποστηρίζουν ότι η παράταση έρχεται σε αντίθεση με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για την αντικατάστασή του με τον ενιαίο φόρο ακινήτων.


Πρώτη στο χορό μπήκε η ΔΗΜΑΡ, χωρίς να διευκρινίζει ωστόσο εάν η στάση της αυτή οδηγεί και στην καταψήφιση της παράτασης του χαρατσιού ή στην αποχή από την ψηφοφορία, όπως είχε κάνει τον περασμένο Νοέμβριο, στο Μνημόνιο 3. Εάν παρ' όλ' αυτά το κυρίαρχο ζήτημα για την Αγίου Κωνσταντίνου είναι να μην τεθεί -όπως λέει- υπό αμφισβήτηση η κυβερνητική συνέχεια, τότε είναι προφανής η τελική επιλογή της.

Από κοντά ακολουθεί και το ΠΑΣΟΚ, καθώς η Ιπποκράτους δεν επιθυμεί να βρεθεί για άλλη μία φορά στην ουρά της ΔΗΜΑΡ, βγάζοντας αυτή τα κάστανα από τη φωτιά. Αλλά ούτε εκεί τους περνάει από το μυαλό να ρίξουν, εδώ και τώρα, την κυβέρνηση. Εκτός εάν συμβεί κάτι άλλο εν τω μεταξύ, που αλλάξει άρδην τις καταστάσεις.

Για να προλάβει τις όποιες επικίνδυνες για την κυβέρνηση παρενέργειες, ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δύο κομμάτων για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις απαιτήσεις της τρόικας. Κατά τη συζήτηση, το Μαξίμου και το οικονομικό κυβερνητικό επιτελείο αποδείχθηκαν «βασιλικότεροι» των δανειστών. Επικαλούμενοι και την τρύπα 2,7 δισ. στα έσοδα, εμφανίζονται να «εκβιάζουν» εκείνοι τους δύο κυβερνητικούς εταίρους με το δίλημμα: «Ή ψηφίζετε το χαράτσι ή παίρνουμε νέα μέτρα».

Επειδή είναι γεγονός ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει υποχωρήσει η τρόικα από τις απαιτήσεις που έβαλε στο τραπέζι, το μόνο σίγουρο είναι ότι μάλλον θα οδηγηθούμε σε ακόμη μία ιστορική αναδίπλωση των δύο κομμάτων που διεκδικούν το χώρο της «κεντροαριστεράς». Για να τα «διευκολύνει» μάλιστα δεν αποκλείεται να καταφύγει, για πολλοστή φορά, σε «Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου». Αλλά αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων λίγο ενδιαφέρει, μπροστά στην ανάγκη επιβίωσης της κοινωνίας και των ανθρώπων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου