Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Τσίπρας από τη Λισσαβόνα: Μετάβαση «από την λιτότητα στην δημοκρατία»

 Ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της «Επανάστασης των Γαριφάλων»

 Τσίπρας από τη Λισσαβόνα: Μετάβαση «από την λιτότητα στην δημοκρατία»

Κωβαίος Αγγελος
Τσίπρας από τη Λισσαβόνα: Μετάβαση «από την λιτότητα στην δημοκρατία»Με δικτατορία της εποχής μας παρομοίωσε την κατάσταση στην Ευρώπη ο κ. Α. Τσίπρας, μιλώντας την Πέμπτη σε εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης των Γαριφάλων στην Λισσαβόνα, την οποία διοργάνωσε το Βloco de Εsquerda.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι τον επόμενο χρόνο η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα έχουν απαλλαγεί από την τρόικα και αντιπαρέβαλλε την λιτότητα με την δημοκρατία.


«Απόψε υποσχόμαστε ότι ενωμένοι θα παλέψουμε τη "δικτατορία της εποχής μας", η οποία δεν είναι εθνική - δεν είναι μια Ditadura Nacional - δεν είναι πολιτική, αλλά είναι ευρωπαϊκή και οικονομική και επιβάλλεται από τις πανίσχυρες αγορές», τόνισε μεταξύ των άλλων στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

Συμπλήρωσε ότι «ενωμένοι θα βάλουμε ένα τέλος στη συντηρητική, νεοφιλελεύθερη Νέα Τάξη της οικονομικής εξαθλίωσης, της καταστροφής και της φτώχειας  που μας επιβάλλεται στο όνομα της σωτηρίας των χωρών μας. Ενωμένοι θα πολεμήσουμε τη λιτότητα και έτσι θα νικήσουμε». Και τόνισε ότι «σύντομα οι χώρες μας θα γίνουν και πάλι παραδείγματα για τη μετάβαση από τη λιτότητα στη δημοκρατία».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι όταν ο ευρωπαϊκός Νότος είναι ενωμένος, «είναι πιο δυνατός από την κυρία Μέρκελ και τους συμμάχους της» και προσέθεσε: «αν η κάθε χώρα, ως ξεχωριστή οντότητα, έχει μικρή βαρύτητα για το σύνολο της Ευρωζώνης, δηλαδή είναι συστημικά ασήμαντη, μαζί και ενωμένοι οι λαοί μας μπορούμε να γείρουμε προς το μέρος μας την πλάστιγγα της πολιτικής ισχύος στην Ευρώπη. Περάσαμε διαδοχικά την πόρτα της λιτότητας. Θα βγούμε όλοι μαζί».


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε βέβαιος ότι τον επόμενο χρόνο η Ελλάδα θα έχει απαλλαγεί από την τρόικα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση. «Ο λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην εξουσία. Αυτή είναι μια υπόσχεση», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Θα είναι η δική μας μικρή συμβολή στον εορτασμό ενός ιστορικού γεγονότος για την Ευρώπη», αναφερόμενος στην επέτειο των 40 ετών από την επανάσταση των Γαριφάλων, η οποία θα εορταστεί το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου