Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Mεγάλη συγκέντρωση – συναυλία στην Ιερισσό κατά της εξόρυξης χρυσού (ΒΙΝΤΕΟ)

Mεγάλη συγκέντρωση – συναυλία στην Ιερισσό κατά της εξόρυξης χρυσού (ΒΙΝΤΕΟ)


dsc08804.previewΧιλιάδες πολίτες απ'όλη την Ελλάδα παραβρέθηκαν χθες στην Ιερισσό σε μια "Συναυλία για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει".
"Το χρυσάφι είναι ο τόπος μας, τα παιδιά μας, το μέλλον μας ο αυτοσεβασμός μας και δεν το πουλάμε για μισό θειάφι φαί" τόνισε ο Αγγελάκας αφιερώνοντας το τραγούδι "Κεφάλι γεμάτο χρυσάφι" στου κατοίκους της Ιερισσού που όπως είπε " μπήκαν φυλακή για αυτή την υπόθεση" και ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ανταπαντώντας με το σύνθημα " Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απ'όλα τα κελιά".


Ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Φώτης Σιώτας, η Ματούλα Ζαμάνη, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Παύλος Παυλίδης και οι B Movies έδωσαν χθες την ψυχή τους τραγουδώντας σε μια κατάμεστη πλατεία.
dsc08830.preview
Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στους δύο κατοίκους της Ιερισσού που προφυλακίστηκαν με κατασκευασμένες όπως λένε οι δικηγόροι τους κατηγορίες. 
Τα μπλουζάκια " Sos Halkidiki" έγιναν ανάρπαστα από τους πάγκους που είχαν στηθεί στην πλατεία και ο κόσμος κυκλοφορούσε πλέον με ένα μήνυμα στο στήθος και την πλάτη "Όχι στην εξόρυξη χρυσού".

Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους συγκεντρωμένους διανυκτέρευσαν στην Ιερισσό και στα γύρω χωριά προκειμένου να δώσουν το παρών στην σημερινή βόλτα στο βουνό.
Πληροφορίες: alterthess
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου