Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο με έντονη αντιπαράθεση να έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και φόντο την τρομοκρατία. Η Συγγρού επιτίθεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για στήριξη στον Κ. Σακκά καταγγέλλοντας «υπεράσπιση» και «ανοχή» σε «κουκουλοφόρους, τρομοκράτες και εγκληματίες». Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά μιλώντας για «φτηνά επικοινωνιακά κόλπα ακροδεξιάς κοπής». Νωρίτερα, ο υπ. Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, χαρακτήρισε σωστή την απόφαση του του Συμβουλίου Εφετών για παράταση της φυλάκισής του Κώστα Σακκά για ακόμη έξι μήνες, παρά το γεγονός ότι έχει συμπληρώσει τα ανώτατα όρια προφυλάκισής του και παραμένει κρατούμενος. Ο Κώστας Σακκάς κάνει απεργία πείνας.


Η υπεράσπιση ή η ανοχή σε κουκουλοφόρους, τρομοκράτες και εγκληματίες είναι παιχνίδι με τη φωτιά, αναφέρει η Συγγρού σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην τρομοκρατία και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει «ευθέως τρομοκράτες και υποστηρικτές τους, χωρίς μισόλογα και ήξεις-αφήξεις».

«Όταν οι τρομοκράτες γάζωναν με καλάσνικοφ το γραφείο του Προέδρου  της Νέας Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ βάφτιζε τότε  την επίθεση “προβοκάτσια”. Μιλούσε, χωρίς καμία ντροπή, για “παρακρατική τρομοκρατία” και για “παρακρατικές οργανώσεις φίλιες στη Νέα Δημοκρατία. Χθες και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του, τάσσεται στο πλευρό του κατηγορούμενου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, ο οποίος είχε συλληφθεί ένοπλος να βγαίνει από αποθήκη - οπλοστάσιο. Για τον ίδιο κατηγορούμενο, σύμφωνα με χθεσινή ανάληψη ευθύνης, πυρπόλησε άλλη τρομοκρατική οργάνωση τα γραφεία της ΝΔ στο Κουκάκι» σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Η υπεράσπιση», όμως, «ή η ανοχή σε κουκουλοφόρους, τρομοκράτες και εγκληματίες είναι παιχνίδι με τη φωτιά», τονίζει χαρακτηριστικά, καλώντας τον επικεφαλής και στα στέλεχη του ΣΥΡΙΖΑ  «να βρουν το θάρρος να συνταχθούν με τη νομιμότητα και να καταδικάσουν ευθέως τρομοκράτες και υποστηρικτές τους, όπως και το παράνομο Indymedia, που φιλοξενεί τις προκηρύξεις  τους. Όχι όμως με μισόλογα και ήξεις-αφήξεις», αλλά «άμεσα, ξεκάθαρα και απόλυτα».

Άμεση ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου: «Για να μας κάνουν να ξεχάσουμε τα καθημερινά τους εγκλήματα εις βάρος του ελληνικού λαού, επιστρατεύουν φτηνά επικοινωνιακά κόλπα ακροδεξιάς κοπής. Η ελληνική κοινωνία τους έχει καταλάβει. Οι μέρες τους είναι μετρημένες», απάντησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΝΔ επιτίθεται και πάλι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της τρομοκρατίας. Αναφέρεται δε στην άποψη που είχα διατυπώσει μέσα στη Βουλή ότι: ας αναρωτηθούν μήπως πίσω από το χτύπημα στα γραφεία της Ν.Δ. είναι παρακρατικές οργανώσεις φίλιες της ΝΔ. Τους καλώ και πάλι να αναρωτηθούν: γιατί η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση έκανε 6 μήνες να αναλάβει την ευθύνη;» σημειώνει από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου