Τα τσιφλίκια της Βουλής
Είναι δυνατόν στο ιερό τέμενος της Δημοκρατίας, στο Κοινοβούλιό μας, να λειτουργούν φεουδαρχικοί σχηματισμοί, κοινώς τσιφλίκια, και μάλιστα με διακομματική «αλληλεγγύη»; «Γιατί όχι;» θα ήταν η κατ' αρχήν απάντηση, αν μάλιστα ψάξουμε, με προσοχή, αυτούς τους σχηματισμούς.
Με ορισμένους αντιδεοντολογικούς, ενδεχομένως και παράνομους, «εθιμικούς» κανόνες, έχει καθιερωθεί η λειτουργία γραφείων για όλους τους διατελέσαντες και επιζώντες Προέδρους της Βουλής, με έξι θέσεις μετακλητών υπαλλήλων στον καθένα, που ταχυδακτυλουργικά προβιβάζονται σε μονίμους, έστω και αν ορισμένοι από αυτούς έχουν υπηρετήσει ένα 24ωρο!
Ετσι σήμερα λειτουργούν στη Βουλή τα γραφεία των πρώην Προέδρων: Βύρωνα Πολύδωρα, με ουσιαστική «θητεία» του στο αξίωμα ολίγων 24ώρων (καλοκαίρι 2012), Φίλ. Πετσάλνικου (15.10.2009-17.5.2012), Δημ. Σιούφα (27.9.2007-14.10.2009), Αννας Μπενάκη-Ψαρούδα (19.3.2004-26.9.2007) και Απ. Κακλαμάνη (22.10.93-18.3.2004).
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη... «λειτουργία» των παραπάνω γραφείων είναι: τι έργο προσφέρουν οι 30 «μετακλητοί» υπάλληλοι και στα πέντε γραφεία των πρώην Προέδρων της Βουλής, ποια είναι η αμοιβή τους, τι είναι τελικά αυτά τα γραφεία - πεντάστερα ενδιαιτήματα άπραγων συγγενών, φίλων και ευνοουμένων; Μήπως «στέκι» αδρά αμειβόμενων παλαίμαχων «ημετέρων»; Ή εν πάση περιπτώσει ένας, με το «έτσι το θέλω», τρόπος επίδειξης ισχύος και αφ' υψηλού τσαμπουκά, σε μια κοινωνία που επί τρία χρόνια μαζεύει αποφάγια από τους σκουπιδοτενεκέδες των νεοπλούτων;
Αναπάντητο μέχρι στιγμής παραμένει το ερώτημα: γιατί σύμπασα η αντιπολίτευση δεν έχει τολμήσει να φέρει το θέμα, με ερωτήσεις και επερωτήσεις, στη Βουλή; Απλούστατα, γιατί λειτουργεί, πίσω από τις πλάτες μας, διακομματική σύμπνοια, για τακτοποίηση «ημετέρων». Χαρακτηριστικό αυτής της «αλληλεγγύης» είναι ότι αμέσως μετά την ορκωμοσία της σημερινής κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας χρήση αυτής της φάμπρικας, «διόρισε», περιφρονώντας το ΑΣΕΠ και κάθε έννοια αξιοκρατίας, περί τους 100 ημετέρους. Ανάλογες τακτοποιήσεις έγιναν και σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα.
Και το τελευταίο ερώτημα: εάν, έτσι για πλάκα, παρέμβει στο θέμα αυτό η τρόικα, τι θα απαντούσαν οι εθνοπατέρες; Μήπως ότι προσβάλλεται η... εθνική μας κυριαρχία; Μια τέτοια τροϊκανή «λυπητερή» θα παρουσίαζε ιδιαίτερο ενδιαφέρον!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου