Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Πόσο κοστίζουν οι ζωές των ανθρώπων;

Για την Παγκόσμια ημέρα των προσφύγων

Πόσο κοστίζουν οι ζωές των ανθρώπων;

Υπάρχουν περισσότεροι πρόσφυγες από ποτέ λένε οι τελευταίες έρευνες. Το 2014 ήταν η χρονιά που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν από τις εστίες τους και αναζήτησαν καλύτερες συνθήκες ζωής σε άλλες χώρες.
Τα μεγάλα κύμματα έχουν καταπιεί δεκάδες βάρκες γεμάτες με απελπισμένους ανθρώπους που ζητούν μία αξιοπρεπή ζωή, μακριά από τον πόλεμο, την πείνα. Έχουν χάσει οικογένειες, φίλους, κινδυνεύει η ζωή τους στη χώρα τους, είτε είναι στο δρόμο ή ακόμη και όταν είναι στο σπίτι τους. Το γραφείο της ύπατης αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες εκτιμά ότι το 2014 υπήρξε αριθμός ρεκόρ προσφύγων.
Ο πόλεμος της Συρίας, οι ταραχές στην Αφρική και τη μέση Ανατολή είναι λόγοι για μαζική φυγή ανθρώπων προς την Ευρώπη, και ο αριθμός των προσφύγων προβλέπεται να αυξηθεί.ων και 15 χρόνια α
Εχουν περάσει 60 χρόνια από τη σύμβαση για το καθεστώς των προσφύγων και 15 χρόνια από τότε που ο ΟΗΕ ψήφισε την "παγκόσμια ημέρα προσφύγων".
Εκατοντάδες άνθρωποι, στοιβαγμένοι σα σαρδέλες σε σαπιοκάραβα και βάρκες έχουν πνιγεί στα νερά της Μεσογείου. Γέροι, νέοι, παιδιά... Πολλά είναι τα μικρά παιδιά που ταξιδεύουν μόνα τους, έρημα τελείως!
Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες αφιερωμένες σε αυτούς που προκαλούν τους πολέμους στον πλανήτη μας.
Για έναν Αφρικανό η φυγή προς την ελευθερία του κοστίζει 2.500 ευρώ ενώ για έναν μετανάστη από τη Μέση Ανατολή κοστίζει 3.500 ευρώ.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ τον προηγούμενο χρόνο υπήρξαν 15,4 εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο. Ο αριθμός των βιαίως εκτοπισθέντων, συμπεριλαμβανομένων και των προσφύγων, όσων αιτήθηκαν άσυλο κ.λπ. ανήλθε σε 45,2 εκατομμύρια.
Οι φωτογραφίες είναι του Massimo Sestini


ΠΗΓΗ: esquire.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου