Λύσεις και όχι υποκρισία για τους πρόσφυγες
Η ακροδεξιά Ν.Δ. του Αντ. Σαμαρά και τα κανάλια της διαπλοκής, μπροστά στην αδυναμία τους να αντιπολιτευτούν την κυβέρνηση, επαναφέρουν το μεταναστευτικό με τον γνωστό ρατσιστικό και τρομοϋστερικό τρόπο που στο πρόσφατο παρελθόν χάιδευε τα αυτιά της Χρυσής Αυγής.
Αφορμή στάθηκε η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που τις τελευταίες ημέρες βρίσκουν καταφύγιο στα νησιά του Αιγαίου, προερχόμενοι στη συντριπτική πλειονότητά τους από τη Συρία. Οι ίδιοι άνθρωποι που αντιμετωπίζονται όταν διασώζονται ως αυτό που είναι, ως πρόσφυγες, δηλαδή, που διέφυγαν από τους τζιχαντιστές, φτάνουν στην Αθήνα ως "επικίνδυνοι λαθρομετανάστες" αν πιστέψει κάποιος τον κ. Σαμαρά και τα μίντια.
Η ταχυδακτυλουργική μετατροπή του καθεστώτος των προσφύγων σε οικονομικούς μετανάστες χωρίς χαρτιά γίνεται μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει την ανεύθυνη, ρατσιστική και μισαλλόδοξη ατζέντα των ίδιων δυνάμεων που επί 25 χρόνια απέτυχαν να αντιμετωπίσουν το θέμα. Να θυμίσουμε πως, επί της προηγούμενης κυβέρνησης, ο τότε πρωθυπουργός και τα κανάλια μίλαγαν για "1,5 εκατ. λαθρομετανάστες που έχουν καταλάβει τις πόλεις μας", όμως, αμέσως μετά, μόλις φυλάκισε δύο χιλιάδες ανθρώπους στην Αμυγδαλέζα, υποτίθεται πως λύθηκε ως διά μαγείας το μεταναστευτικό, αλλά τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε...
Η πραγματικότητα είναι ότι οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές δεν αναχαιτίζονται από μια χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις μεσογειακές χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, με δεξιές κυβερνήσεις επί δεκαετίες, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν το θέμα. Ακόμη και αυτές τις ημέρες, που ο... ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στην Ελλάδα "καραβιές λαθραίων", το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και μάλιστα εις το πολλαπλάσιο και στην Ιταλία, ενώ η Τουρκία δέχεται τα συγχαρητήρια της διεθνούς κοινότητας για τη φιλοξενία δύο εκατ. προσφύγων από τη Συρία.
Σε κάθε περίπτωση, το μεταναστευτικό θα παραμείνει πρόβλημα. Είναι όμως ευρωπαϊκό πρόβλημα, διεθνές, με την Ελλάδα αλλά και τις άλλες χώρες υποδοχής να σηκώνουν δυσανάλογο βάρος.
Πρέπει, λοιπόν, άμεσα να αναζητηθούν λύσεις, και τοπικές με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αλλά και πολιτικές στο επίπεδο της μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. Ώς τότε, οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται την αλληλεγγύη μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου