Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Στη Βουλή το ν/σ για τις φυλακές τύπου Γ΄

Στη Βουλή το ν/σ για τις φυλακές τύπου Γ΄

Γίνεται προσπάθεια παρεμβάσεων, με επείγοντα χαρακτήρα, σε ξεχωριστά πεδία κυρίως του ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου. 
Το νομοσχέδιο «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις» έχει κατατεθεί στη Βουλή και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος. Περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ρύθμιση για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', τροποποιήσεις στον κώδικα ποινικής δικονομίας αλλά και έκτακτα μέτρα για την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια παρεμβάσεων, με επείγοντα χαρακτήρα, σε ξεχωριστά πεδία κυρίως του ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου, αποσκοπώντας στον εξορθολογισμό της ποινικής καταστολής σε κάθε όψη της. 

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, εξετάζεται σοβαρά η υποβολή τροπολογίας στο νομοσχέδιο με περιεχόμενο τον κατ’ οίκον περιορισμό σε συγκατηγορούμενους συζύγους, συμβίους ή συγγενείς εξ αίματος έως δεύτερου βαθμού εφόσον η αποδιδόμενη πράξη οφείλεται σε σύγκρουση καθηκόντων εξαιτίας της σχέσης αυτής. Απευθύνει προσωπική έκκληση σε όλους μας για πρόταξη της ζωής ως υπέρτατης αξίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τροπολογία έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά τις προφυλακίσεις της Αθηνάς Τσάκαλου και της συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου για την υπόθεση της Αγγελικής Σπυροπούλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου