Ο Ερντογάν, ως γνωστόν, πολέμησε συνολικά την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης με σκληρές απαγορεύσεις, βία και διώξεις
Το πραξικόπημα και η 4η (ελληνική) εξουσία
Αντα Ψαρρά
AP PHOTO |
Πανηγυρίζουν με… νόημα από το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος ελληνικές εφημερίδες, κανάλια και ραδιόφωνα για το πώς πρώτα ο λαός, μετά τα κινητά τηλέφωνα και τέλος τα κανάλια εμπόδισαν το πραξικόπημα.
Μάλιστα, επισημαίνοντας συντάκτες και σχολιαστές το γεγονός ότι οι πραξικοπηματίες κατέλαβαν τη δημόσια τηλεόραση αλλά ευτυχώς όχι τις ιδιωτικές συχνότητες, που τόσο τις πολέμησε ο Ερντογάν και τόσο τις χρειάστηκε τώρα, περίπου υποδεικνύουν το πώς μπορεί να σώσουν τα ιδιωτικά ΜΜΕ μια δημοκρατία.
Ποιος άραγε θα μπορούσε να το αμφισβητήσει αυτό; Κανείς φυσικά! Βέβαια, ως γνωστόν, ο Ερντογάν πολέμησε συνολικά την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης με σκληρές απαγορεύσεις, βία και διώξεις.
Ενώ όμως αυτό πράγματι συνέβη, δεν μπορεί να… αιωρείται το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι για τους λόγους αυτούς θα πρέπει να εκπέμπουν τα ΜΜΕ παράνομα και χωρίς να πληρώνουν ή ότι οι τράπεζες πρέπει να δανειοδοτούν σκανδαλωδώς εφημερίδες, κανάλια και εκδοτικούς ομίλους.
Με το ίδιο σκεπτικό, σε λίγο θα φτάσουμε να λέμε ότι αν η δημόσια τηλεόραση είχε κλείσει και στην Τουρκία όπως την έκλεισαν στην Ελλάδα, δεν θα είχαν βήμα οι πραξικοπηματίες!
Αυτοί οι «κάτω από τις γραμμές» υπαινιγμοί, την ώρα που στη γειτονική χώρα έζησαν τον πανικό, ακόμα και τον θάνατο, ξεπερνάει δυστυχώς κάθε όριο λογικής στην πάντα αναγκαία διατύπωση κριτικής για τις επιλογές μιας οποιασδήποτε κυβέρνησης από την 4η εξουσία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου