Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Υποκρισία

Υποκρισία

mitsotakis.jpg


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σεσυνέντευξη τύπου για τις φωτιές στο Μάτι
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Η Νέα Δημοκρατία κράτησε μια σχεδόν υπεύθυνη στάση για τρεις μόλις μέρες. Οσο κράτησε το εθνικό πένθος για την τραγωδία στο Μάτι. Με το πέρας του τριημέρου η υπευθυνότητα πήγε περίπατο μπροστά στο διακύβευμα της εξουσίας.

Ο,τι δεν κατάφερε με την οικονομία, με το Μακεδονικό και με την καθημερινότητα του πολίτη, προσπαθεί να το πετύχει τώρα πάνω από τους 85 νεκρούς της Ανατολικής Αττικής. Κουτοπόνηρα.
Ενεργοποιώντας τους άριστους των φαλκιδευμένων ειδήσεων που κάνουν τη βρόμικη δουλειά από τη μια και συντηρώντας το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, του επόμενου «σοβαρού» ηγέτη από την άλλη.

Του ανθρώπου που βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων, που έχει σχέδιο -αν και δεν το είδαμε ποτέ, εκείνου που, όπως ειπώθηκε χθες από την κ. Σπυράκη, ζητούσε το γκρέμισμα των αυθαιρέτων εδώ και μια δεκαετία!
Κανένα αυθαίρετο όμως δεν έπεσε επί των ημερών του. Ισως γιατί η φωνή του κ. Μητσοτάκη δεν ακούστηκε από τις κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά οι οποίες συντήρησαν το διαχρονικό έγκλημα της αυθαιρεσίας. Ισως πάλι να κατάλαβαν ότι δεν τα εννοούσε αυτά που έλεγε, γεγονός καθόλου απίθανο...
Συνεπώς, είναι κάτι παραπάνω από υποκρισία να μιλάει αυτή τη στιγμή η Ν.Δ. για νομιμότητα όταν επί των ημερών της, οι αυθαιρεσίες έδιναν κι έπαιρναν.
Ωστόσο η αντιπολιτευτική γραμμή είναι μία και περιγράφεται κυνικά σε ρεπορτάζ εφημερίδας που στηρίζει φανατικά τον «φιλελεύθερο» Κυριάκο. «Ας μην τσιμπήσουμε στο νέο "δόλωμα" της επικοινωνιακής σπέκουλας της κυβέρνησης να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με το αν θα στείλουν μπουλντόζες στο Μάτι να ρίξουν τα ριγμένα και καμένα αυθαίρετα. Η προσοχή μας ας μείνει εστιασμένη μόνο στα γεγονότα και στα θύματα».
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και μεγάλη μερίδα συστημικών μέσων, ηλεκτρονικών και έντυπων, τα οποία προσπερνούν την αναγκαιότητα της στιγμής να προχωρήσει η πολιτεία σε αποφασιστικά βήματα με αφορμή τη φονική φωτιά στο Μάτι.
Τη Ν.Δ. ποσώς την ενδιαφέρει αν θα εφαρμοστεί ο νόμος, αν θα ληφθούν μέτρα για το μέλλον, αν θα αναλυθούν ουσιαστικά όλες οι πτυχές της τραγωδίας για να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα.
Με τα δάκρυα που χύνει τώρα και τον «κλεφτοπόλεμο» εναντίον της κυβέρνησης δείχνει σαφέστατα ότι το μόνο που την απασχολεί είναι η πολιτική εκμετάλλευση της συγκυρίας και πώς θα υπονομεύσει την κυβέρνηση.
Οσα δεν κατάφερε με συλλαλητήρια, δηλώσεις αμφισβήτησης για την οικονομία, τρομολαγνικές κορόνες για τα Εξάρχεια κ.λπ., προσπαθεί να τα καταφέρει πάνω στις σορούς των συνανθρώπων μας.
Είναι αυτό πολιτικά και ανθρώπινα ηθικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου