Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ο Πάγκαλος “σνομπάρει” το κίνημα των “αγανακτισμένων”

Ο Πάγκαλος “σνομπάρει” το κίνημα των “αγανακτισμένων”

“Δεν διαμορφώνεται πολιτικό κίνημα με like και unlike 

Image
Μη πολιτικό θεωρεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος το κίνημα των “αγανακτισμένων” και κάνει λόγο για εύκολα όχι σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής. "Η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος όσο και αν αυτό δυσαρεστεί ορισμένους, που ακολουθούν τη μόδα των τεχνολογιών δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του Facebook" δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που φαίνεται ότι δεν ανησυχεί κοιτάζοντας από το παράθυρο του γραφείου του στη Βουλή προς τη μεριά της πλ. Συντάγματος κάθε απόγευμα. "Τα εύκολα όχι πολλές φορές ενώνουν πιο άνετα, απ' ό'τι τα πολύ πιο δύσκολα ναι" δηλώνει ο κύριος Πάγκαλος και φέρνει το παράδειγμα της Αιγύπτου για να δείξει το αναποτελεσματικό των κινημάτων του Facebook, κοιτάζοντας το μετά αλλά προσπερνώντας το γεγονός της πτώσης του Μουμπάρακ.

 


“ Κοιτάξτε την Αίγυπτο. Που οδήγησε το κίνημα του Facebook; Στην εδραίωση σκληρού στρατιωτικού ελέγχου στη χώρα. Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, δηλαδή κινήματα που βασίζονται σε ένα συναίσθημα σε μια οργή, δύο πράγματα μπορεί να προσφέρουν. Είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελικά εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική αυτή καθ' εαυτήν, είτε ανοίγουν το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες".

Ο ίδιος είναι της γνώμης ότι πολιτικό κίνημα θα προκύψει όταν “εκτός από άρνηση, δούμε και μια ιδέα, που να αξίζει τον κόπο για αυτή να κανει κάποιος θυσίες”. Ο κύριος Πάγκαλος αναφερόμενος στα σενάρια για επιστροφή στη δραχμή επιτίθεται σε αυτούς που τα προτάσσουν (σε ένα τέτοιο σενάριο αναφέρθηκε και η Μαρία Δαμανάκη) και λέει ότι αυτοί που θα πλουτίσουν από την επιστροφή στη δραχμή, είναι αυτοί που τα διακινούν και οι μαυραγορίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου