Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

«Δώστε χρόνο στους Έλληνες»

«Δώστε χρόνο στους Έλληνες»

Αντίθετος στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εμφανίζεται εκ νέου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας παράλληλα ότι το μόνο βέβαιο προς το παρόν είναι ότι οι Ελληνες χρειάζονται περισσότερο χρόνο, ενώ η ΕΕ δεν έχει εξαντλήσει όλα τα σενάρια.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάνουν υπομονή και ότι οι Ελληνες χρειάζονται περισσότερο χρόνο, δηλώνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάνουν υπομονή και ότι οι Ελληνες χρειάζονται περισσότερο χρόνο, δηλώνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Την αντίθεσή του στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επαναλαμβάνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Handelsblatt, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει ότι «εκείνοι που γνωρίζουν, αξιολογούν ένα σενάριο αναδιάρθρωσης ως σενάριο υψηλού ρίσκου».

 

Οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι πιο καταστροφικές και από την κατάρρευση της Lehman Brothers, πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε.
Ο Γερμανός υπουργός υποστηρίζει ότι στην κρίση θα πρέπει να επιδεικνύεται υπομονή. «Προς το παρόν όλα δείχνουν ότι οι Έλληνες χρειάζονται περισσότερο χρόνο», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να στηριχθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα, για παράδειγμα, στο πεδίο των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας.

Δεν έχουμε εξαντλήσει όλα τα σενάρια

«Θα πρέπει στην ΕΕ να είμαστε πιο δημιουργικοί», επισήμανε ο Γερμανός υπουργός, και πρόσθεσε:
«Είναι αλήθεια ότι στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχουμε ακόμη εξαντλήσει όλα τα περιθώρια στήριξης της Ελλάδας», λέει ο Σόιμπλε παραδεχόμενος ότι «τα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας από μόνα τους δεν μπορούν να επιλύσουντα προβλήματα» της χώρας.
«Δώστε χρόνο στους Έλληνες» «Χρειάζεται μία προοπτική οικονομικής ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, κάνοντας αναφορά στον τομέα των επενδύσεων στην ηλιακή ενέργεια στην Ελλάδα, καθώς και στο ηλεκτρικό της δίκτυο.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισημαίνει ότι «επιπροσθέτως δεν έχουμε καμία εμπειρία για το τι θα συμβεί, εάν μία χώρα - μέλος της νομισματικής ένωσης περιέλθει σε στάση πληρωμών. Αυτό θα είναι μία εντελώς νέα κατάσταση σε σχέση με αυτήν πουαντιμετωπίσαμε στις αρχές της δεκαετίας του '90 στην Αργεντινή και άλλες χώρες» (της Λατινικής Αμερικής), λέει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου