Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Η δικαιοσύνη των Μετακλητών κ.α. Ημετέρων…


Πολιτικά γραφεία κυβέρνησης: 234 με απόσπαση, 401 διορισμένοι. Σύνολο 635 –ναι, είμαι λαϊκιστής

 

Η δικαιοσύνη των Μετακλητών κ.α. Ημετέρων…


Ζητώ επειγόντως σωματώδεις μετακλητούς, πολλούς τον αριθμό, τους θέλω!...
(η κυβέρνηση ακόμη να διαψεύσει την «ίδρυση» 77 ΔΕΚΟ, θα αναγκαστώ να επανα-λαϊκίσω..)
[ξένη δημοσίευση]
Πού υπηρετούν επίσημα 635 άτομα – 234 αποσπασμένοι και 401 μετακλητοί
Η εφαρμογή της εφεδρείας σε όλο το φάσμα του δημοσίου τομέα, θα φέρει αμέσως σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό, κ. Γ. Παπανδρέου, καθώς στο γραφείο του και τη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού εργάζονται – κατά την έρευνα του «Βήματος»75 άτομα, εκ των οποίων 44 αποσπασμένοι. Εξ αυτών συναντώνται κάμποσοι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και αρκετοί εργαζόμενοι υπουργείων, δημοσίων φορέων και εισηγμένων ΔΕΚΟ. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης υπηρετούν άνω των 30 μετακλητών και αποσπασμένων υπαλλήλων.
Μικρότερο πρόβλημα θα αντιμετώπιζε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλος, ο οποίος απασχολεί 26 άτομα, εκ των οποίων πέντε προέρχονται από το κυρίως δημόσιο.

 

Αντίθετα, ο έτερος αντιπρόεδρος, κ. Ευ. Βενιζέλος θα ένιωθε άβολα, καθώς 10 εκ των 26 συνεργατών του –- κατά το ΦΕΚ – προέρχονται από το δημόσιο, κυρίως από υπουργεία. Σε παρόμοια κατάσταση θα βρισκόταν και ο υπουργός Υποδομών, κ. Ι. Ραγκούσης, ο οποίος απασχολεί 24 άτομα, εννέα εκ των οποίων προέρχονται από το «σκληρό» δημόσιο.

Σε αναμμένα κάρβουνα θα βρίσκονταν και οι έχοντες τα πολυπληθέστερα υπουργικά γραφεία. Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης απασχολεί 43 άτομα, εκ των οποίων 28 διορισμένοι και 15 αποσπασμένοι, προερχόμενοι κυρίως από υπουργεία.
Ο υπουργός Υγείας, κ. Α. Λοβέρδος έχει καταγεγραμμένα 41 άτομα, εκ των οποίων τα 19 υπάλληλοι του δημοσίου, με υπηρεσιακή «καταγωγή» ασφαλιστικά ταμεία, υπουργεία και άλλες υπηρεσίες.
Παρόμοιο, αλλά μικρότερο πρόβλημα, θα αντιμετώπιζαν η κυρία Διαμαντοπούλου (39 εργαζόμενοι εκ των οποίων 13 αποσπασμένοι), ο κ. Ρέππας (17 άτομα – 5 οι υπάλληλοι δημοσίου και ΔΕΚΟ), αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου (21 υπάλληλοι από τους οποίους οι έξι από το δημόσιο).
Ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο θα αντιμετώπιζε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Ν. Σηφουνάκης, καθώς απασχολεί εννέα εργαζομένους, από τους οποίους οι έξι προέρχονται από το κυρίως δημόσιο, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στον κ. Μανιάτη, αλλά και στην κυρία Γεννηματά.
Επίσης, σε πλήρες ηθικό δίλημμα θα βρισκόταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Θ. Μωραϊτης, καθώς και οι – κατά ΦΕΚ- πέντε συνεργάτες του προέρχονται από το δημόσιο.
Οι υπουργοί Περιβάλλοντος, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Δικαιοσύνης, κ. Χ. Καστανίδης θα ήταν σε καλύτερη μοίρα, καθώς διαθέτουν χαμηλότερο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων.
Μικρότεροι θα είναι οι πειρασμοί για τον υπουργούς Πολιτισμού, κ. Π. Γερουλάνο κι Εργασίας, κ. Γ. Κουτρουμάνη, καθώς δηλώνουν από 17 εργαζόμενους, εκ των οποίων μόλις τέσσερις και πέντε αντίστοιχα προέρχονται από το δημόσιο.
Δηλαδή, πλην του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Π. Τζωρτζάκη, ο οποίος διαθέτει μόνον μετακλητούς υπαλλήλους από την αγορά, όλα τα μέλη της κυβέρνησης θα δώσουν λαβή για σχολιασμό, σε περίπτωση που εφαρμοστεί η εφεδρεία στο δημόσιο, αλλά οι συνεργάτες τους παραμείνουν στις θέσεις τους.
Τα μεγαλύτερα πολιτικά γραφεία
Κυβέρνηση: 635 (234 με απόσπαση, 401 διορισμένοι)
Πρωθυπουργός: 75 (44 με απόσπαση, 31 διορισμένοι)
Χρυσοχοϊδης: 43 (15 με απόσπαση, 28 διορισμένοι)
Λοβέρδος: 41 (19 με απόσπαση, 22 διορισμένοι)
Διαμαντοπούλου: 39 (13 με απόσπαση, 26 διορισμένοι)
Πάγκαλος: 26 (5 με απόσπαση, 21 διορισμένοι)
Βενιζέλος: 26 (9 με απόσπαση, 17 διορισμένοι)
Σκανδαλίδης: 24 (11 με απόσπαση, 13 διορισμένοι)
Ραγκούσης: 24 (9 με απόσπαση, 15 διορισμένοι)
Παπαιωάννου: 20 (6 με απόσπαση, 14 διορισμένοι)
Ρέππας: 17 (5 με απόσπαση, 12 διορισμένοι)
Γερουλάνος: 17 (4 με απόσπαση, 13 διορισμένοι)
….
[Αναλυτικά «Το Βήμα»]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου