Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Δώσε μπάλα στον λαό

Δώσε μπάλα στον λαό

Κ.Θ.Π .
Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να βάλει λουκέτο σε χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις επιταγές του Μνημονίου. Σε ό,τι αφορά όμως τις ΠΑΕ, φροντίζει να κάνει τα... στραβά μάτια. Παρά το γεγονός ότι πολλές ομάδες δεν είχαν εξασφαλίσει την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα που απαιτείται για να παίξουν στο πρωτάθλημα, βρέθηκε, όπως κάθε χρόνο, εκείνο το παραθυράκι για να μην μείνουν στην απ' έξω. Γενικώς, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, καμία από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις δεν φάνηκε να ενοχλείται.

Μάλιστα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι... θέλει να αποκλείσει τις ΠΑΕ.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου θέλησε να ρίξει τους τόνους υποστηρίζοντας πως απλώς δίνεται μια μικρή παράταση χρόνου στις ομάδες, το ΚΚΕ αρκέστηκε στο να δηλώσει παρών, αλλά δεν πήρε θέση, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ψήφισαν... χαριστικά ναι και τόνισαν πως καλό θα ήταν να κοπούν στο μέλλον οι... παλιές κακές συνήθειες, όπως και η ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ η Χρυσή Αυγή πάλι άφησε στην άκρη την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, ψηφίζοντας και αυτή ναι. Κανείς λοιπόν δεν θέλησε να δυσαρεστήσει τον πικραμένο οπαδό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι είναι αυτός που ανέλαβε τον ρόλο του κακού παιδιού. Αντέδρασε έντονα, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει κάποια διάθεση... κατάργησης των ομάδων, αλλά οι νόμοι πρέπει να τηρούνται.
Στη Σκωτία, για παράδειγμα, η Ρέιντζερς κατέληξε στα... τοπικά επειδή αδυνατούσε να αποπληρώσει τα χρέη της. Μιλάμε για τον αντίστοιχο Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό της Σκωτίας. Παρά τις σημαντικές οικονομικές απώλειες για τη Λίγκα λόγω της σημαντικής μείωσης του ενδιαφέροντος (ελάχιστοι είναι αυτοί που θέλουν να βλέπουν ένα πρωτάθλημα του οποίου η τύχη είναι γνωστή από την πρεμιέρα), οι κανονισμοί δεν παραβλέφθηκαν. Στην Ελλάδα πάλι, οι πελατειακές σχέσεις και ο λαϊκισμός, παρά τις ορατές καταστροφικές συνέπειες που έχουν προκαλέσει, εξακολουθούν να βασιλεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου