Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Θέτουν την ομαλότητα της χώρας σε πρωτοφανή δοκιμασία

 Θέτουν την ομαλότητα της χώρας σε πρωτοφανή δοκιμασία 


 ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ

Περιμένουμε να ακούσουμε και αυτή τη φορά, όπως σε όλα τα ελάσσονος σημασίας θέματα -όπως το κλείσιμο του εστιατορίου του Μεγάρου Μαξίμου-, το γνωστό πλέον.. "με εντολή Σαμαρά".

Ας βγει ο πρωθυπουργός της τρικομματικής κυβέρνησης κι ας πει ότι «εγώ έδωσα εντολή στην ΕΛ.ΑΣ να εκδώσει την κατάπτυστη και επικίνδυνη για την ομαλότητα της χώρας αστυνομική απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ.


Δεν το έκανε, ούτε ο ίδιος, ούτε οι συνήθεις διαρροείς του Μεγάρου Μαξίμου.

Γνωρίζουν όμως καλά ότι μια τέτοια απόφαση, πρωτίστως δε σε περιόδους πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, δεν μπορεί να τις λάβεις κανείς "στρατηγός" της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας, για την τήρηση της τάξης, για την αποφυγή επεισοδίων και λεηλασιών. Δεν μπορεί όμως στο όνομα της δημόσιας ασφάλειας να σηκώσει το βάρος μιας τέτοιας απόφασης που αποτελεί θρυαλλίδα για την κοινωνική ειρήνη της χώρας.

Μια τέτοια απόφαση ανήκει αποκλειστικά στην πολιτική ηγεσία της χώρας και ειδικότερα στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Κανείς άλλος δεν μπορεί να εκδώσει μια τέτοια αλήστου μνήμης διαταγή.

Είναι σίγουρος ο κ. Σαμαράς για την επιλογή του; Έχει σταθμίσει τους κινδύνους της απόφασης του; Αυτό εννοούσε όταν προ ημερών έλεγε ότι δεν θα αφήσει τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι;

Ας το σκεφτεί ξανά.

Η απόφαση που έλαβε αποτελεί συνταγή πολιτικής και κοινωνικής ανωμαλίας, διασάλευσης της ομαλότητας της χώρας.

Κάποιοι από τους συνεργάτες του υποθέτουν ότι δεν θα συμβεί τίποτα κακό με την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Ότι όλα θα κυλίσουν ομαλά, παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων. 

Είναι βέβαιοι; Κι αν συμβεί το αντίθετο;

Μπορεί άραγε ο κ Σαμαράς να θέτει σε τέτοια πρωτοφανή δοκιμασία την ελληνική κοινωνία;

Μπορεί να δοκιμάσει τις αντοχές ενός λαού που ματώνει τρία χρόνια;

Μπορεί να τους απαγορεύσει να εκφράσουν τα πιστεύω τους;

Μπορεί να θέσει σε τέτοια δοκιμασία το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας;

Η απάντηση είναι μια: Δεν μπορεί..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου